Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@rokris píše:
Ale to já si myslím, že pro ni děti tohle všechno znamenají. A to, co napsala nevylučuje, že má své děti ráda, a stará se jak nejlíp může. Jen to prostě v tu chvíli napsala na plnou hubu. Moc nechápu, že jste se toho tak chytly.
napsala to minimálně nevhodou formou
Mě říct máma do očí, že kdyby mohla vrátit čas, tak se nenarodím - sejmulo by mě to i ve 40ti letech! Píše, že díky děcku je tlustá a protivná, s nedostatkem sexu! Ty nevidíš, jaký jsou to alibistický kecy? A rozhodně nic, co by dítě (až bude umět číst) potěšilo ![]()
@divine woman píše:
@rokris Když ono se to moc nenosí, napsat na plná ústa, že děti jsou sice radost, ale také o moc větší starost. Stačí sraz čtyřicítek. Já vidím na první dobrou, kdo má děti a kdo ne.
já jsem to ve svém příspěvku napsala
Ale naprosto jiným způsobem než Tablet
@divine woman píše:
@rokris Když ono se to moc nenosí, napsat na plná ústa, že děti jsou sice radost, ale také o moc větší starost. Stačí sraz čtyřicítek. Já vidím na první dobrou, kdo má děti a kdo ne.
Souhlas. Mám kámošku fest přes šedesát, je bez dětí a chlapa, a je fakt stejná, jak před dvaceti lety. To já teda o sobě opravdu říct nemůžu. ![]()
@divine woman píše:
@rokris @Jana525 Hele, byla jsem v Irsku v Kylemore Abbey a viděla hřbitov jeptišek. Kontrolní otázka. V jakém věku umíraly?85-105 let.
Žádní chlapi, žádné děti, žádné starosti a skromný život.
Jenže to je zásadní rozdíl! Ty jeptišky neporodily žádné dítě, ke kterému by pocítily mateřskou lásku! Tableta už dítě má, a není jeho volba, že se jí narodilo ![]()
@pe-terka píše:
napsala to minimálně nevhodou formouMě říct máma do očí, že kdyby mohla vrátit čas, tak se nenarodím - sejmulo by mě to i ve 40ti letech! Píše, že díky děcku je tlustá a protivná, s nedostatkem sexu! Ty nevidíš, jaký jsou to alibistický kecy? A rozhodně nic, co by dítě (až bude umět číst) potěšilo
Jo, tak možná to mohla napsat jinak. ![]()
@pe-terka píše:
napsala to minimálně nevhodou formouMě říct máma do očí, že kdyby mohla vrátit čas, tak se nenarodím - sejmulo by mě to i ve 40ti letech! Píše, že díky děcku je tlustá a protivná, s nedostatkem sexu! Ty nevidíš, jaký jsou to alibistický kecy? A rozhodně nic, co by dítě (až bude umět číst) potěšilo
Děti jsou starost, ale zrovna tloušťku a protivnost bych dětem nepřičítala. Spíše to souvisí s věkem a hormonálními změnami. Já byla po dětech štíhlejší než před dětmi. Když má člověk věk, tak musí už něco dělat a málokdo má postavu zadarmo, tak jako ve dvaceti. Teď už je to s mojí postavou hodně špatné, ale fakt to není dětmi, to mohu říct a ani by mě nenapadlo se na to vymlouvat. ![]()
@pe-terka píše:
Jenže to je zásadní rozdíl! Ty jeptišky neporodily žádné dítě, ke kterému by pocítily mateřskou lásku! Tableta už dítě má, a není jeho volba, že se jí narodilo
Tak samozřejmě. Ale já to beru tak, že celé to o jeptiškách je v tuto chvíli pro odlehčení. ![]()
@marin píše:
Děti jsou starost, ale zrovna tloušťku a protivnost bych dětem nepřičítala. Spíše to souvisí s věkem a hormonálními změnami. Já byla po dětech štíhlejší než před dětmi. Když má člověk věk, tak musí už něco dělat a málokdo má postavu zadarmo, tak jako ve dvaceti. Teď už je to s mojí postavou hodně špatné, ale fakt to není dětmi, to mohu říct a ani by mě nenapadlo se na to vymlouvat.
naprosto souhlasím! Taky už mám po 40ce, samozřejmě ty změny pocituji, nervy i kondice! A o postavu se musím starat víc, chci - li být štíhlá
Ale beru to jako nutné opotřebení organismu, holt nikdo z nás nemládne!
A děti bych nevyměnila ani za věčné mládí - ale tohle zas nikomu necpu! Ovšem když už je má, chtělo by to trochu pokory ![]()
@divine woman píše:
@rokris A je tam tak krásně, že si ten život dovedu představit. Měly řád, dny se odvíjely stejně a žádný stres. Práce na zahradě, výroba mýdla, péče o žákyně z dobrých rodin, pravidelná strava, pobyt v nádherné přírodě. Jo. To by byl život.
To by byla nuda
Jako třeba na měsíc, dva proč ne.. ale napořád? ![]()
@marin Děti jsou starost, ale zrovna tloušťku a protivnost bych dětem nepřičítala. Spíše to souvisí s věkem a hormonálními změnami.
Ale houbeles. Těhotenství a porody mi postavu nezkazily. Ale stres s puberťákama rozhodně ano. Když několik let dokola řešíš závažnější problémy kolem skoro dospělých dětí, tak se to někde podepíše. A ano, stres jsem někdy pořádně zajedla. Taky jsem mohla pít nebo si smotat brčko. A podepisuji se pod slova malé děti, malé starosti a velké děti velké starosti.
@divine woman píše:
@marin Děti jsou starost, ale zrovna tloušťku a protivnost bych dětem nepřičítala. Spíše to souvisí s věkem a hormonálními změnami.
Ale houbeles. Těhotenství a porody mi postavu nezkazily. Ale stres s puberťákama rozhodně ano. Když několik let dokola řešíš závažnější problémy kolem skoro dospělých dětí, tak se to někde podepíše. A ano, stres jsem někdy pořádně zajedla. Taky jsem mohla pít nebo si smotat brčko. A podepisuji se pod slova malé děti, malé starosti a velké děti velké starosti.
Tesat
Už jsem si začínala myslet, že jsem jediná, kdo zakouší peklo na zemi.
@divine woman píše:
Otázka je, zda to není věkem, že ty puberťáky ve vyšším věku nedáváme.
Co znám mladší rodiče, tak ty děti řeší s přehledem nebo spíše to tak nějak neřeší. ![]()
@rokris píše:
TesatUž jsem si začínala myslet, že jsem jediná, kdo zakouší peklo na zemi.
@divine woman píše:![]()
pocém, ňák to přežijeme
Já už jsem snad z nejhoršího venku. Ale vždy, když si říkám, že bude konečně pohoda, se něco pořádně po.ere. Nejhorší jsou zdravotní problémy. Takže razím heslo, hlavně zdraví a to ostatní už nějak dopadne.
Jo, já už jsem se omezila na jediný požadavek. Přežít! Taky to tak mám, že když už to vypadá, že dobrý, tak jsem vyvedena z omylu. A to tak, že tvrdě. ![]()
Ve dvaceti je to úplně normální, že si chcete žít tak, jak jste ještě neměla možnost nikdy žít. Má to v životě svoje místo a já nevidím důvod, proč byste tak třeba 5 - 10 let žít nemohla. A pak teprve uvidíte, jestli se v tom najdete natolik, že nebudete chtít nic měnit, anebo přirozeně dospějete někam úplně jinam. Pokud budete žít po zbytek života sama, je to zcela v pořádku. Pokud se za deset let vdáte a budete mít děti, je to taky absolutně v pořádku. Málokdo nikdy v životě nezměnil názor na důležité věci. Člověk holt pořád sbírá životní zkušenosti
Teď si užívejte single života a na zbytek kašlete. Až bude čas na změnu, poznáte to ![]()