Život bez internetu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
9880
10.7.21 18:55

Tak zase ne všichni lidi mají všechno co je popsané, a nejsou to důchodci… :mrgreen:
Auto to mají všichni, ale elektrokoloběžku neznám v okolí, běžně lidi cestuji autobusem ne v každé rodině jsou dvě auta.Ty chytré mobily jsou většino jenom na čučení a hraní lidi.. stejnou službu obstará o tlačítkový, když člověk potřebuje v nouzi..
Zase bych to tak dramaticky neviděla, že by se lidi bez toho všeho zbláznily..
Kdyby nebyl internet, možná by i klidnější život bez různých debat, a různých výlevů na FB a jinde.. ted si to každý přečte, i kyž to třeba pravda neni a už se to řeší
Ale nejde to u jednotlivců.. Protože ted se věšechno přenuje na internet- škola, doktoři, očkování, certifikáty a prostě i tak lidi musí mít internet.

Příspěvek upraven 10.07.21 v 19:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37124
10.7.21 18:58
@Gerberka píše:
Ještě jsi zapomněla černobílou televizi a na ní jen 1. program, dvojka jen občas a chytala se přes konvertor ;)Jak už tu někdo psal - bylo to dětství lidi 45+ zhruba… :mavam:

Myslím, že pro lidi 45+ to byla tak minimálně polovina života :D aspoň teda v mojí bublině, mě ještě není 30 a internet, počítac, chytrý telefon atd sem doma měla, až když jsem šla na střední :D a většina lidí kolem mě taky, pokud zrovna rodiče neměli nějakou techniku doma kvůli zaměstnání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
10.7.21 19:23

Ten internet bych asi neoželela. Potřebuji ho k práci i jsem si zvykla, je s ním život pohodlnější. Ostatní by mi nevadilo nemít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76118
10.7.21 19:33
@Kriss Tina píše:
Myslím, že pro lidi 45+ to byla tak minimálně polovina života :D aspoň teda v mojí bublině, mě ještě není 30 a internet, počítac, chytrý telefon atd sem doma měla, až když jsem šla na střední :D a většina lidí kolem mě taky, pokud zrovna rodiče neměli nějakou techniku doma kvůli zaměstnání.

jo první telefon velikosti cihly jsem měl cca v 8 letech, jezdila jsem autobusem do školy, tak proto mi ho rodiče pořídili, byl po strýcovi :mrgreen:
a počítač jsme doma měli od mých 15 let, ale chodila jsem na kroužek počítačových her v domě dětí a mládeže asi také od 8 :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2324
10.7.21 19:36
@chs.jasmin píše:
V tom jsem vyrostla, nááádherné časy. Kdy lidi si povídali, pomáhali, nezáviděli, nedělali věci na efekt, nelhali si tolik (navzájem ani sami sobě), žilo se tady a teď… ten život byl jiný. :-)

a neptali se na emiminu na blbosti :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2324
10.7.21 19:37
@Anonymní píše:
Chtěla bych se zeptat na život bez internetu bez dotykového telefonu bez elektrických koloběžek bez auta jinom autobusy by byly vlaky taky tlačítkové mobily by byly jenom na SMS a volání jenom by mě zajímala vaše reakce jak by jste reagovaly budu ráda za odpověď :)

Ani moc by mi to nevadilo. Jen ten internet, ten potřebuju k práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35412
10.7.21 19:47

Mě neohromíš! Ve velké části mého života každodenní realita :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1608
10.7.21 19:48

Víc se četlo, každý většinou odebíral noviny, poslouchalo se víc rádio, kdo cestoval míval doma jízdní řády. Telefonovat se chodilo na poštu, ne všude byl automat. A šlo to v pohodě, ono na co člověk nezvykne, to mu neschází.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13115
10.7.21 19:58

Byť to tak nevypadá, tak by část lidí i zmoudřela proti tomu jak jsou na tom dneska…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
10.7.21 20:50

@lachtanice86 ale jen tak anonym

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19981
10.7.21 20:54

@Blabs koukám že už ne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
10.7.21 20:55

To jsem zapomněla černobílá televize se omlouvám já jen Jak by každý reagoval možná některý lidé by se zblanily nevím nikoho nesoudim já starou dobu neznám jen z povídání Od druhých nemůžu říct Jak to bylo dříve

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64971
10.7.21 20:57
@Blabs píše:
To jsem zapomněla černobílá televize se omlouvám já jen Jak by každý reagoval možná některý lidé by se zblanily nevím nikoho nesoudim já starou dobu neznám jen z povídání Od druhých nemůžu říct Jak to bylo dříve

my měli barevnou, heč. Rubín.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
779
10.7.21 22:04

Já jsem teda mladší, ale první mobil jsem měla ve 12 a internet jsme měli asi v mých 14 a jediný co jsme používali bylo ICQ z důvodu, že jsme neměli na kredity, takže jsme se domlouvali s kamarády tam. Teď má každý paušál. Schválně holky..kolik znáte lidí co si nabíjí ještě kredit? Já jen babičku a tě je 75let. Já si myslím, že by si lidi víc povídali. Proto taky vzniklo hodně příběhů, pohádek atd…ale upřímně si to nedovedu představit bez mobilu. A to v tom smyslu, že když se něco stane, jak zavoláš pomoc, záchranku, policii. Bez internetu bych to asi dala, ale občas se mi tady hezký povídá, tak by to byla škoda, protože by se hodně lidí ani nemělo šanci poznat. Dala bych to bez her a YouTuberů na čem dneska děti ulítávají a koukají jak žijí jiní lidi život, než aby ho žili oni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
779
10.7.21 22:09

Ale teda musím říct a pod ně teda spadám i já, protože v mých náct už jsem ho měla, že máme oproti těm bez internetu, hroznou mluvu. Vyjadřujeme se jak tataři. Když koukám na dokumenty z 90 let, kde jsou mladí (18), jak se vyjadřují, je to rozdíl. Věty mají hlavu a patu a není to pořád „jako“. Víc četli. Víc spolu mluvili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák