Život při střídavé péči

Napsat příspěvek
Velikost písma:
32913
20.1.24 16:22

@starfish_at_night dá se toho hodně vymyslet. Pro děti jsou řád a předvídatelnost důležité, líp se aklimatizují, srovnají se situací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
20.1.24 17:47
@Anonymní píše:
Zdravim vsechny, rada bych se zeptala tech z vas, ktere mate zkusenost se stridavou peci, jak jste po te byly schopny fungovat v osobnim zivote. Uz se asi nebudu zabyvat tim, ze me SP dostala takovym zpusobem na kolena, ze jsem skoncila v peci psychiatra. Jasne, otec ma stejne pravo jako matka… Jde mi spis o to, jak jste dokazaly zit dal. Jak jste skloubily cas treba se svym novym partnerem a ditetem, ktere prakticky co 2 dny odevzdavate otci. Je to takovy dvoji zivot. Prala jsem si vzdy alespon 2 deti ale po teto zkusenosti mam strach, strach z toho ze by se vse opakovalo a ja uz to neunesu. Jak vlastne takova slepovana rodina zije? Jake byly vase zacatky? U koho jste travili cas? Kdy jste ho seznamily s ditetem? Jak na to dite reagovalo? Nechtelo k vam prestat kvuli tomu treba chodit? Vyhrozoval vam byvaly partner apod? Chtela bych zacit znovu zit ale mam ze vseho hrozny strach. Dekuji :kytka:

Ze všech tvých příspěvků uplně čiší tvá nejistota, kterou pak přenášíš na dítě a to je logicky vybzíklé taky. Pokračuješ s tou psychiatrickou léčbou? Máš nějakého psychologa/psychoterapeuta?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9335
20.1.24 18:14

Spíš bych řekla, že je dítě vybziklé z té střídavky, takhle malé dítě žije tady a teď, časovost se bude učit chápat až později, pak si bude postupně schopné připravovat do školy ( nejdřív s rodičema), vnímat ten koloběh a tu pravidelnost. Teď tu předvídatelnost zajišťují normálně rodiče. Ono by se o to nemělo starat a opírat se v tomto o ně. V tomhle případě mu tu plynulost, přirozené bezčasí usekávají a strašně ho vyrušují. Asi bych radila když už to nejde slepit, tak střídat po dni. To by snad mohlo být schopné trochu v té hlavičce pobrat. Předáním v té školce, jak tu mnozí radí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
20.1.24 18:45

Ideal je pres skolku. Rano dovede mama, vyzvedne tata atd.

My meli v tomto veku ut+ct vecer az do rana + jeden den z vikendu. Prijde mi to pro dite setrnejsi.

A novy vztah v dobe bez deti. Najednou se otec zacal starat, toho casu najednou, super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
499
20.1.24 19:28

Ve třech letech jsme zkoušeli po 3 dnech, ale nic moc, byla z toho dost zmatená, sama si řekla, že chce dýl, už 6 let jedeme týden a týden, v pondělí odvézt do školy a druhý rodič vyzvedne.. aby si užila i ten víkend s rodičem po náročném týdnu ve škole.. a vyhovuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
20.1.24 19:38
@whooro píše:
Ve třech letech jsme zkoušeli po 3 dnech, ale nic moc, byla z toho dost zmatená, sama si řekla, že chce dýl, už 6 let jedeme týden a týden, v pondělí odvézt do školy a druhý rodič vyzvedne.. aby si užila i ten víkend s rodičem po náročném týdnu ve škole.. a vyhovuje.

My jedem už 8 let na stejné dny v týdnu, jen se to mění. Momentálně po a út jeden rodič, st a čtvrtek druhý. Víkendy na střídačku. Zas je to fajn, že děti i my dospělí si můžeme plánovat na stejné dny v týdnu podle toho, jestli jsou u táty nebo u mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
20.1.24 19:58

Máme stridavou péči už rok a půl, syn 5 let. Máme týden a týden. Vyzvedávame vždy v pondělí ve školce. Ze začátku jsme si ho předávali v neděli večer ale nešlo to, ať už z důvodu že jsme se s bývalím partnerem vždycky nějak chytli když jsme se viděli a nebo malému se nechtělo a tak. Takhle nám to vyhovuje, ale chybí mi moc…
Po půl roce jsem si našla přítele, jsou skvělí parťáci a pritelovi rodiče vzali malého za vlastního a říká jim babi a dedo. :srdce: Teď po roce vztahu čekáme miminko a budeme se brát. Prostě happy end :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
19.2.24 00:55

No a řešili jste, co teda je problém když dítě ani po třech letech nezvládá? U táty je taky potíž s předáváním nebo jen u vás?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
20.2.24 12:57
@Anonymní píše:
Zdravim vsechny, rada bych se zeptala tech z vas, ktere mate zkusenost se stridavou peci, jak jste po te byly schopny fungovat v osobnim zivote. Uz se asi nebudu zabyvat tim, ze me SP dostala takovym zpusobem na kolena, ze jsem skoncila v peci psychiatra. Jasne, otec ma stejne pravo jako matka… Jde mi spis o to, jak jste dokazaly zit dal. Jak jste skloubily cas treba se svym novym partnerem a ditetem, ktere prakticky co 2 dny odevzdavate otci. Je to takovy dvoji zivot. Prala jsem si vzdy alespon 2 deti ale po teto zkusenosti mam strach, strach z toho ze by se vse opakovalo a ja uz to neunesu. Jak vlastne takova slepovana rodina zije? Jake byly vase zacatky? U koho jste travili cas? Kdy jste ho seznamily s ditetem? Jak na to dite reagovalo? Nechtelo k vam prestat kvuli tomu treba chodit? Vyhrozoval vam byvaly partner apod? Chtela bych zacit znovu zit ale mam ze vseho hrozny strach. Dekuji :kytka:

Ahoj, pro mě je to těžké. Máme to takto rok a půl - vždy po týdnu. S bývalým nemáme dobré vztahy, ale úplně naschvály si neděláme. Spíš si v lecčems nerozumíme, jak kdo co myslí nebo chce, ale to by bylo i v úplné rodině. Ex si našel hned 14 dní po rozchodu (nebyli jsme svoji, jinak by randila s ženáčem, to jí jaksi nedošlo, protože se znali určitě už dřív, i z prcka tehdy vypadlo, že „tetu zná“) zhruba 22letou slečnu (mu je 41), která se k němu v září nastěhovala a je velmi „nad věcí“ - ex ji samozřejmě řekne jen to, co se mu hodí, nedávno to vygradovalo tím, že mi pro brečícího prcka vlezla do auta a tahala ho ven, když s ní nechtěl odejít a ještě mě u toho poučovala, že já jsem ta, co „tomu dítěti nakládá.“ Je to těžký. Mně malý strašně chybí, s chlapama jsem to zkoušela, ale nic vhodného k dítěti… Bohužel, my to máme jako matky vždy těžší a zdlouhavější. Kamarádky, které mají děti a jsou rozvedené, tak jsou už roky samy, zatímco jejich ex už dávno mají někoho jinýho. A to opravdu všechny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí