Život si člověk nevolí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4373
18.2.15 22:44
@Anonymní píše:
@BlueFairy asi bych tam měla jít, mám to na mysli denně. Sveřila jsem se, ale on se takhle chová jen k rodině. Pro ostatní by se rozkrájel a radši řekne cizím o pomoc než nám, aby pak mohl říkat že nd něj kašlem.Když já nevím, stydím se. To mám říct o doporučení praktickému? Nemůžu vyhodit týdně 500,– za doktora. Popravdě ani neveřím, že by to pomohlo!

To si říkal úplně každý! :hug:
Nemáš se za co stydět, normálně dojdi k obvodní a domluv se s ní, i že bys to třeba chtěla na pojišťovnu. Na psychiatra bacha, někteří jen čekají než skončíš a pak ti vrazi do ruky recept a čus (vím z doslechu). Jsme jen lidi. A jak jsi už psala na začátku, když nás bolí zub, ruka, noha, vždycky máme odborníka. Na duši je tu psycholog, navíc duše je naše nejdůležitější část :srdce:

Jinak co víc napsat, „tátu“ bych nakopala, ať se o něj teda starají druzí, když mu vděk a pokora nic neříká :cert: je to sice rodina ale to ty jsi jeho taky! A dívej se, jak se chová… Proč bys měla něco cítit, když on necítí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
644
18.2.15 22:49
@Anonymní píše:
@BlueFairy asi bych tam měla jít, mám to na mysli denně. Sveřila jsem se, ale on se takhle chová jen k rodině. Pro ostatní by se rozkrájel a radši řekne cizím o pomoc než nám, aby pak mohl říkat že nd něj kašlem.

Když já nevím, stydím se. To mám říct o doporučení praktickému? Nemůžu vyhodit týdně 500,– za doktora. Popravdě ani neveřím, že by to pomohlo! [/citace

Víš, nějaký věci neovlivnis, ani kdyby ses rozkrajela:( tátu nezmenis, ani vztah mezi rodiči. Ochran hlavně samu sebe, nevystavuj se zbytečně negativním vlivům, táta to stejně moc neoceni, podle toho, co pises. A delej to, co dělat chceš TY, jiný zivot už mít nebudeš..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
644
18.2.15 22:52

A k psychologovi ani doporučení nepotřebuješ, najdi si na netu podle místa bydliště psychologa/psychotreapeuta a výběr takovýho, u kteryho jdou platby přes pojišťovnu, u které jsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.2.15 22:55
N jí
@Liliana79 píše:
A proč nemůžeš od táty odejít a pomáhat třeba jenom občas? Hlavní jsi ty, tvůj zivot ti nikdo nevrátí..
A jinak mě se ta báseň líbí, jako obsahově hodně smutný, ale pěkně se ti to rymuje, ty jo, jsi nadana, mě by ty rýmy nikdy nenapadly.

Já tam ale nebydlím, ale stejně. To mám přehlížet co se tam děje? Mámu utrápí, všichni musi všechno a hned. Má pocit źe mu to dlužíme. Otravuje všechny. I „cizí“ jenže každý drží pusu a krok aby byl klid. Já neříkám taky toho udělal pro lidi hodně, já ho chápu! Ale takhle nás všechny zničí!

@BlueFairy jako že bych mu ani nemusela říkat důvod? Jsme malá ves- velká drbárna.

• Citovat
  • Upravit
9452
18.2.15 23:17

@BlueFairy Hezka profilovka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Meha
18.2.15 23:36
@Anonymní píše:
N jí

Já tam ale nebydlím, ale stejně. To mám přehlížet co se tam děje? Mámu utrápí, všichni musi všechno a hned. Má pocit źe mu to dlužíme. Otravuje všechny. I „cizí“ jenže každý drží pusu a krok aby byl klid. Já neříkám taky toho udělal pro lidi hodně, já ho chápu! Ale takhle nás všechny zničí!

@BlueFairy jako že bych mu ani nemusela říkat důvod? Jsme malá ves- velká drbárna.

Lidi si život volí. Chápu, že nezměníš rodiče, ale Tvůj postoj k nim je Tvá volba. To, že si bereš na bedra jejich problémy, je Tvá volba.
Stejně jako byla volba Tvojí mamky zůstávat s tyranem. Život je o volbě…

• Citovat
  • Upravit
644
18.2.15 23:45

Jo takhle. To věřím, že tě to trápí za mamku. Ale bohužel s tím asi nic moc nenadelas, to ona by se musela rozhodnout udělat nějakou změnu..vzala k sobě nazpátek chlapa, který ji bil a opustil vas, jestli jsem to dobře pochopila..to je prostě její volba, musela by to změnit ona. Ty můžeš pomoct tak, že mámu občas někam vytahnes na kafe, aby přišla na jiné myšlenky, ale ostatní je bohužel na ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8814
19.2.15 00:14

Ale volí. To jak do života vstoupis si nezvolis a některé veci člověk neovlivní. Ale je potřeba se otrepat a vzít svůj zivot do vlastních rukou.
Kazdy mame neco, někdo to ma lepsi někdo horší. Zkus si stanovit cil, klidně i maly a ze zacatku určitě dosažitelný a soustred se na nej. Nepřemýšlej nad tím co bylo, ale nad tím co muzes změnit. Hodne síly :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4443
19.2.15 01:05
@Anonymní píše:
N jí

ahoj, nikdo do toho nevidí úplně, tady ti můžou holky napsat názory na tu špičku ledovce co jsi popsala. Ideální bude když zajdeš k psychologovi. Prostě řekneš že potřebuješ a když ze tě zeptá proč buď řekneš rodinné problémy nebo si něco vymyslíš. Vyber si psychologa podle doporučení jestli máš vůbec možnost výběru ;-) ale určitě ti poradí mnohem lépe a může ti pomoci se odpoutat. Znám mnoho lidí co něco podobného řešily. A odstřihli se od rodičů úplně nebo se nechají stále užírat, je to různé. Je možné že je tvůj otec duševně nemocný, nebo je prostě takový jaký je, zkusila bych na něj nahlížet jako na nemocného člověka s nadhledema nebrat si ho jako sobě rovného aby ti ty jeho řeči pronikaly pod kůži. :hug: v péči a pomoci stanov pravidla která budeš dodržovat, například jak často, jaká konkrétní pomoc atd. Věnuj se svým aktivitám. Víc mě k tomu nenapadá. Verše jsou krásné, já chyby v textu nevidím tak mě to netrápí, důležitý je obsah. Držím palce :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1040
19.2.15 03:41

Zdá se mi málo info. můžeš být konkrétní? básen je supr, jen není to nickonkrétního, jak tedy poradit.?člověk se nemění, musíš otce odstřihnout, jinak se budeš trápit do konceživota, on se nezmění nikdy. mámě řekni at se staví k vám, za ním nechod, jinak se neosvobodíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobea
19.2.15 07:48

Ahoj, kup si knihu Síla je ve vás od Louise L. Hay. Pořádně si ji pročti. Pochopíš, že cizí životy neovlivníš a sama to budeš mít tak, jak si to nastavíš. Nemůžeš nutit otce, aby se s úrazem vyrovnal, to musí udělat on sám. Nemůžeš nutit ostatní, aby neposluhovali, když chtějí posluhovat. Neříkám, že se mají vykašlat na člověka po úrazu, to vůbec ne. Ale otec nemá právo nikoho terorizovat. Otec si dovolí to, co mu ostatní dovolí. A Ty žiješ svůj život a nemůžeš organizovat život nikomu jinému, ani ho nemůžeš odžít za nikoho jiného.
Samotné Ti ta kniha pomůže pochopit dost věcí. Je opravdu výborná.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová