Život v Německu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1703
1.3.15 13:24

Tam jsem byla jen jednou, bydlím asi 1 hodinu od Schwandorf, jinak sociálka tady nedlídá nikoho kdo má víc jak 2 děti, pouze se tu děti nesmí mlátit :mrgreen: Kindergeld dostaneš jakmile o něj požádáš a to zpětně od data podání podle toho jak jim to bude dlouho trvat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.3.15 13:39
@romype píše:
Tam jsem byla jen jednou, bydlím asi 1 hodinu od Schwandorf, jinak sociálka tady nedlídá nikoho kdo má víc jak 2 děti, pouze se tu děti nesmí mlátit :mrgreen: Kindergeld dostaneš jakmile o něj požádáš a to zpětně od data podání podle toho jak jim to bude dlouho trvat.

Jako to se nesmí dát ani na zadek když je třeba? 8o :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
17042
1.3.15 13:46
@Anonymní píše:
Jako to se nesmí dát ani na zadek když je třeba? 8o :mrgreen:

Nesmí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10584
1.3.15 15:05

Holky bydli tu nektera v okoli Annabergu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
1.3.15 16:28

Ahoj holky, nevíte některá kdo žádá o Mutterschaftsgeld, jestli já nebo zaměstnavatel? Mám pouze minijob. A ještě jak to s ním je, když jsem pojištěna na manžela? Je to stejné, jako kdybych byla pojištěna samostatně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.3.15 17:52
@Bayuska píše:
Nesmí.
:think: tak to je mazec teda a zvýšit hlas se může? Já mám teda velkou trpělivost, nicméně někdy to jinak nejde…a to v případě že dám děcku na zadek na ulici by k nám šupajdila sociálka?
  • Citovat
  • Upravit
8877
1.3.15 18:08

Holky stalo se vam nekdy, ze by Steuerberaterin udelala spatne dane? Jakoze dle jejiho zpracovani by se melo vratit mene, nez je narok? Prepocitava to nejak Finanzamt?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
1.3.15 20:50
@Anonymní píše: :think: tak to je mazec teda a zvýšit hlas se může? Já mám teda velkou trpělivost, nicméně někdy to jinak nejde…a to v případě že dám děcku na zadek na ulici by k nám šupajdila sociálka?

ne, ale pokud budeš venku a poblíž bude někdo stačí soused a bude iniciativní a nahlásí to na Jugendamt, přijdou bez ohlášení to zkontrolovat a domluvit ti, že takhle se dítě nestrestá, zrovna tak pokud si dítě ve školce nebo ve škole postěžuje kamarádovi, že dostal na zadek, nebo pár facek, a uslyší to učitelka, nahlásí to, tady se děti fyzicky trestat nesmějí, tak na to bacha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
1.3.15 20:57
@Patricia89 píše:
Ahoj, neboj se. To není žádná pravda. My jsme se sem nastěhovali 7. dubna. 14 dní jsme dělali papíry. Na ten Hartz IV, no a ke konci měsíce jsme měli podporu. Na Wohngeld jsme se byli ptát, tak nic neříkali o půl roce. To tě němci nenechají bez peněz. No a manžel chodil do práce, měl výplatu, a mě ještě nechodili kindergeld, a elterngeld, tak ten Hartz IV dorovnají. No a když ti to přijde, tak jim to tam nahlásíš, aby ti to nevypláceli, jinak bys to musela vracet. No a ted je manzel celou zimu doma. Na podporu nárok nemá, ale na Hartz IV jo, takže nám teď od pracáku chodí celá výplata, plus mých 350. Nárok na Hartz IV je, když manžel bere výplatu do 1800 eur.
Takže se toho neboj. Je to tu v pohodě.
No a stím plácnutím na zadek mají holky pravdu. nesmíš. A ze sociálky k nám nikdy nikdo nepřišel. To je pěkná blbost. To spíš, jen kdyby tě někdo udal. Tak pak asi jo.

S tím Harz IV tak jak ty to popisuješ to zas tak úplně pravda není, na ten má každý nárok kdo nedosáhne na podporu, nebo mu skončí a vyplácí se ve výši jednak životního minima a jednak jsou do toho započítaný veškerý náklady které máš, nájem, topení, voda a já nevím co ještě. Pokud pobíráš podporu a nepokrývá to životní náklady, pak ten zbytek doplácí HartzIV. Takže není pravda, že nárok má jen ten kdo má výplatu do 1.800 euro.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.3.15 21:56
@romype píše:
S tím Harz IV tak jak ty to popisuješ to zas tak úplně pravda není, na ten má každý nárok kdo nedosáhne na podporu, nebo mu skončí a vyplácí se ve výši jednak životního minima a jednak jsou do toho započítaný veškerý náklady které máš, nájem, topení, voda a já nevím co ještě. Pokud pobíráš podporu a nepokrývá to životní náklady, pak ten zbytek doplácí HartzIV. Takže není pravda, že nárok má jen ten kdo má výplatu do 1.800 euro.

Takže než by začali chodit kindergeld, tak nám to nějak dorovnají? Jsem z toho jelen dneska jsem moc unavená tak snad zítra po přečtení se v tom vyznám líp:DMy chtěli žádat než se tam nastěhujeme, abychom tím našetřili na kauci a pod, ale to teda nehrozí:))
Na veřejnosti moje děti dostali asi 2× :mrgreen: A to už bylo opravdu hodně přes čáru, já to normálně neuznávám no.Asi obětuju jednu noc a budu muset dočíst celé diskuse:)A ještě holky…syn hraje hokej, docela hodně ho baví, je šikula a mrzí že mě že o něm přijde. Je v Německu nějaká možnost, aby chodil? Nebo to tam nepůjde? Mám spoustu otázek tak se omlouvám :oops:

• Citovat
  • Upravit
1703
2.3.15 01:28
@Anonymní píše:
Takže než by začali chodit kindergeld, tak nám to nějak dorovnají? Jsem z toho jelen dneska jsem moc unavená tak snad zítra po přečtení se v tom vyznám líp:DMy chtěli žádat než se tam nastěhujeme, abychom tím našetřili na kauci a pod, ale to teda nehrozí:))
Na veřejnosti moje děti dostali asi 2× :mrgreen: A to už bylo opravdu hodně přes čáru, já to normálně neuznávám no.Asi obětuju jednu noc a budu muset dočíst celé diskuse:)A ještě holky…syn hraje hokej, docela hodně ho baví, je šikula a mrzí že mě že o něm přijde. Je v Německu nějaká možnost, aby chodil? Nebo to tam nepůjde? Mám spoustu otázek tak se omlouvám :oops:

v německu a kor v bavorsku vládne fotbal, hokej se hraje, ale pouze tam, kde je stadion, netuším jak je na tom schwandorf, ohledně hartzIV, to se musíte zeptat na úřadě jestli budete mít na něco nárok, záleží kolik bere manžel, pak kolik budete platit za bydlení atd, ale o ten kindergeld požádejte už ted, pokud je manžel zaměstnaný už ted na něj máte nárok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.3.15 08:02
@romype píše:
v německu a kor v bavorsku vládne fotbal, hokej se hraje, ale pouze tam, kde je stadion, netuším jak je na tom schwandorf, ohledně hartzIV, to se musíte zeptat na úřadě jestli budete mít na něco nárok, záleží kolik bere manžel, pak kolik budete platit za bydlení atd, ale o ten kindergeld požádejte už ted, pokud je manžel zaměstnaný už ted na něj máte nárok.

Tak ono by nevadilo dojíždět třeba do Regensburgu, myslím kvůli hokeji.Ale spíš kvůli jazykové bariéře, jestli to bude možné.

• Citovat
  • Upravit
451
2.3.15 09:55

Ahoj holky, mám asi blbou otázku, ale je tu někdo, kdo lituje toho, že se rozhodl žít v Německu? Nebo jsou tu všichni jen spokojení? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17042
2.3.15 10:12
@Anonymní píše:
Tak ono by nevadilo dojíždět třeba do Regensburgu, myslím kvůli hokeji.Ale spíš kvůli jazykové bariéře, jestli to bude možné.

V tomhle případě je to právě naopak žádané a velmi dobré pro integraci. Nevím, jak to teda chodí, jeslti musí být volná místa nebo berou do týmu všechny. Ale s jazykem podle mě problém nebude

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
2.3.15 10:56
@AndrejkaS píše:
Ahoj holky, mám asi blbou otázku, ale je tu někdo, kdo lituje toho, že se rozhodl žít v Německu? Nebo jsou tu všichni jen spokojení? :)

V žádné případě nelituju, kdykoliv potřebuju do čech si zajedu, ale natrvalo už bych se do čech nevrátila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

O Budulínkovi

• (5) + 5 recenzí