Život v Německu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21680
21.2.18 08:56

@fia80 Diky, az bude cas mrknu…
Uroven nemam ofiko zadnou. Na gymplu jsem se ucila nemcinu, ale po deseti letech nepouzivani mam jen zaklady. Navic jsem antitalent na jazyky :?
Jsem 4roky na materske, v Nemecku jsem jeste nepracovala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3819
21.2.18 09:23

@Káťa19 Od skolky potrebujes doklad o zaplacenem skolkovnem - Nachweiß für Steuererklärung ;) ktery das vasemu Steuerberater… a v tretim roce skolky, takze u predskolaku je v Bavorsku vyplacen ten prispevek 100€mesicne - Kindergartenzuschuß… ten nam ale zacali automaticky strhavat od skolkovneho bez jakekoliv zadosti ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3265
21.2.18 09:46

@Káťa19 tak to by sis z toho mohla něco vybrat :) Já s němčinou taky strašně bojuju. Co jsem trochu uměla anglicky, tak jsem kvůli pobytu v De zapomněla. Zase na druhou stranu jsem ráda, že se mi místo německých slovíček už v hlavě neobjevují ty anglické. Německy mi to taky celkem drhne. Od března jdu na kurz, tak doufám v zlepšení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
21.2.18 11:10

@Agrion tak to je super
@fia80 holky diky moc :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1055
22.2.18 11:24

Recepční

Už nevím, který z anonymů uváděl, že by se zajímal o práci recepční, mám pro něj dobré zprávy. Včera jsem náhodou potkala českou kamarádku s její sestrou, která jako recepční pracuje. Má se to takhle: chtějí výbornou angličtinu slovem, obstojnou němčinu (alespoň lepší B1) a každý další jazyk je na bonus. Vezmou každého, kdo uvede, že s nadšením bude dělat všechny víkendy v měsíci. Němcům se o víkendu do práce nechce a neděle je pro ně svatá. Tak hodně štěstí :kytka: :mavam:
Edit: zas mi vylezla reklama a já napsala blbost :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
22.2.18 23:57
@Anonymní píše:
Minimum C2? Nic vic jak C2 neni. Mam C2 z Aj a projde me to max jen o slovni zasobe jinak se mi nestalo ze bych pouzila bezne v praci neco vic jak beznou mluvu. Jasne na sledovani odbornych debat a z fleku prekladat the economist atd je treba C2 ale treba na co tohle potrebujes v kanclu kde objednavas treba zbozi nebo tak… :think:Jinak B2 certifikat kdyz predlozis tak je to OK na obcanstvi?

Nevím jak je to jinde, v Bavorsku konkrétně pokud žádáš o občanství musíš mít min. Zertifikát z B1, plus Zertifikát z historie, politiky plus ještě další věci, pak zaplatíš cca 250 euro a zažádáš o občanství, ale pokud jsi vdaná za němce, můžeš žádat po 3 letech pobytu v německu, pokud ne, tak po 8 letech pobytu. Jinak zase konkrétně v Bavorsku, nemůžeš rovnou dělat B2, musíš doložit nejprve zertifikát z B1, pak teprve můžeš dělat B2 - běžná praxe na VHS- škola, kde se pořádají kurzy. Jinak hzkušenost mám takovou, že v kanceláři těžko práci seženeš, chtějí doklady o vzdělání, pokud nemáš gympl, a máš jinou střední školu s maturitou, pro německo jsi bez maturity, a pokud nemáš Ausbildung, jsi vícemeně v háji, protože školy každoročně chrlí spousty absolventů, kteří se hlásí do kanceláří a mají dost vysoké požadavky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
23.2.18 09:11

@romype ja mam osmilety gympl, takze myslis, ze na me nebudou koukat blbe, az budu zadat o praci? Nemam ale zadny kurz B1 atd. Mam zaklady a ozivuju si nemcinu ze skoly. Urcite stejne ze zacatku budu hledat neco na polovicni uvazek, kvuli malym detem a manzelovo praci na smeny :think:
Opustila jsem svou dobrou praci v CR a prestehovala se sem. Takze obcas me prepadne smutek, ze budu zas zacinat od nuly. Kazdopadne na nejakou praci jako doplnovani zbozi atd. By me snad vzit mohli. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1055
23.2.18 09:21

@Káťa19
Mám dvě vysoké školy a s diplomem si můžu tady akorát :roll:… Ani v Bavorsku neuznávají obor mého studia natož, abych měla lepší podmínky. Jsem pro ně středoškolačka s lepšími znalostmi chemie (jsem materiálový inženýr a metalurg, takže od chemie daleko :zed: ). Co jsem měla zatím možnost zjistit, je pro zaměstnavatele důležitější praxe, ochota pracovat a schopnost mluvit. Víc než obsah životopisu je zajímá nadšení při osobním pohovoru. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
23.2.18 10:40

@Vlaďka 83 no ty blaho a to te pracovni zivot v Nemecku uspokojuje? Ja mit dve vysoke skoly, asi zustanu v Cr :think: vzdyt takhle jsi studovala zbytecne :(.
Praxi mam, pred detmi jsem pracovala 9 let, tak snad to k necemu bude :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1055
23.2.18 10:57
@Káťa19 píše:
@Vlaďka 83 no ty blaho a to te pracovni zivot v Nemecku uspokojuje? Ja mit dve vysoke skoly, asi zustanu v Cr :think: vzdyt takhle jsi studovala zbytecne :(.
Praxi mam, pred detmi jsem pracovala 9 let, tak snad to k necemu bude :D.

Jsem v zapadlém butiku na 4h denně. V celku jsem placená jen za to, aby ostatní majitelé viděli, že je možné mít otevřeno i mimo turistickou sezónu :lol: Když je nával, přijdou 4 lidi za dopoledne. :mrgreen:. Šla jsem za manželem - dostal nabídku, která se neodmítá a mě po mateřské v ocelárně nechtěli. :( Tak jsem byla na pracáku :? Takže v ČR to bylo ještě horší. Jinak začínala jsem tady s téměř nulovými znalostmi jazyka. Teď jsem po dvou letech na úrovni B1. Bohužel intenzivní kurz je s mým dítětem nad mé síly. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.2.18 17:34
@Vlaďka 83 píše:
Jsem v zapadlém butiku na 4h denně. V celku jsem placená jen za to, aby ostatní majitelé viděli, že je možné mít otevřeno i mimo turistickou sezónu :lol: Když je nával, přijdou 4 lidi za dopoledne. :mrgreen:. Šla jsem za manželem - dostal nabídku, která se neodmítá a mě po mateřské v ocelárně nechtěli. :( Tak jsem byla na pracáku :? Takže v ČR to bylo ještě horší. Jinak začínala jsem tady s téměř nulovými znalostmi jazyka. Teď jsem po dvou letech na úrovni B1. Bohužel intenzivní kurz je s mým dítětem nad mé síly. :zed:

to jsme na tom podobne, ja mam taky dve VS, chemii a ekonomku a tady to opravdu nikoho nezajima. Udelala jsem si weiterbildung - ucetnictvi a pak zcela nahodou nasla praci na 24 hod tydne. Jako ucetni, ale jen proto, ze potrebovali nekoho rychle a ja byla levna. Praxi z Cech mi samozrejme nezapocitali zadnou a jako vzdelani algemeine abitur.
Obcas me to stve, ale deti jsou tady spokojene, manzel taky.

@romype
ja delala rovnou B2 na VHS München. B1 jsem nikdy nedelala. V Mnichove se muzes prihlasit klidne rovnou na C1, uvazovala jsem nad tim. Nakonec vyhrala B2, protoze to bylo levnejsi a stacilo mi to na Bildungsgutschein od Arbeitsamtu.

• Citovat
  • Upravit
35853
23.2.18 18:44
@Anonymní píše:
to jsme na tom podobne, ja mam taky dve VS, chemii a ekonomku a tady to opravdu nikoho nezajima. Udelala jsem si weiterbildung - ucetnictvi a pak zcela nahodou nasla praci na 24 hod tydne. Jako ucetni, ale jen proto, ze potrebovali nekoho rychle a ja byla levna. Praxi z Cech mi samozrejme nezapocitali zadnou a jako vzdelani algemeine abitur.
Obcas me to stve, ale deti jsou tady spokojene, manzel taky.@romype
ja delala rovnou B2 na VHS München. B1 jsem nikdy nedelala. V Mnichove se muzes prihlasit klidne rovnou na C1, uvazovala jsem nad tim. Nakonec vyhrala B2, protoze to bylo levnejsi a stacilo mi to na Bildungsgutschein od Arbeitsamtu.

Ono pokud jsi němčinu nikdy neměla, tak na B1 jedna rovnou asi těžko..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3265
23.2.18 19:18

@pikola jak moc se musí umět německy, když chce jít člověk na B1? Mi v testech na netu podle gramatiky vychází, ale neumím moc mluvit. Doplňovat a vybírat z možností mi jde dobře, ale ta komunikace je děs. Co já jsem schopna někdy vypotit, hlavně když používám souvětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35853
23.2.18 19:26
@fia80 píše:
@pikola jak moc se musí umět německy, když chce jít člověk na B1? Mi v testech na netu podle gramatiky vychází, ale neumím moc mluvit. Doplňovat a vybírat z možností mi jde dobře, ale ta komunikace je děs. Co já jsem schopna někdy vypotit, hlavně když používám souvětí.

Jsou dvě části, jedna je test na psaní, poslech a napsat dopis, druhá je rozhovor. Těžké to moc není, prostě aspoň něco ze sebe vypotit aby to dávalo smysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1055
23.2.18 20:13
@pikola píše:
Jsou dvě části, jedna je test na psaní, poslech a napsat dopis, druhá je rozhovor. Těžké to moc není, prostě aspoň něco ze sebe vypotit aby to dávalo smysl.

Na VHS v Regensburgu je rozhovor stylem mluvení s jiným účastníkem zkoušky, takže když chytneš někoho, komu je špatně rozumět, nemáš šanci. A na ten dopis je strašně málo času. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

O Budulínkovi

• (5) + 5 recenzí