Zjistili vám příčiny potratů?

Anonymní
31.1.19 20:40

Zjistili vám příčiny potratů?

Ahoj holky, zajímalo by me, jestli vam po potratech pri vysetrenich zjistili pricinu proc se to stalo a pripadne co za problem vam nasli? Kazdy doktor porad opakuje, ze to vetsinou byva jen nahoda a ze se to stava, tak by me zajimalo, jak daleko je to od pravdy nebo jestli chteji jen setrit na vysetrenich, ktere jsou drahe.
Dekuju za odpovedi a hezky vecer :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Epl
81
31.1.19 20:45

Ak ti robili kyretaz, budeš mať výsledky histologie. Kamaratka mala zamlkly potrat, a doktor jej povedal, že srdce prestalo biť a že plod mal opuchnuté zahlavie, že je vysoká pravdepodobnost že malé malo nejaku vrodenú chybu, že telo to rozpozna a plod odumrie sám… Ale neviem ako jej dopadla histilogia „materiálu“… Ale záleží aj aký týždeň si bola, v rannom štádiu tehotenstva to ťažko poznať na ultrazvuku…

Příspěvek upraven 31.01.19 v 20:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
778
31.1.19 20:48

Ahoj, ono záleží na tom, kolik potratů proděláš… pokud jeden nebo dva, tak se to neřeší (někdo už od druhého ano), pokud víc než dva, začne se po příčině pátrat…

Říkají, že je to prostě jen přirozený výběr…jde o genetické poruchy plodu.
Ani si nemyslím, že by to bylo až tak o ceně vyšetření, ale asi proto, že poprvé to opravdu nemá cenu řešit…
U mě to bylo tak, že od začátku bylo „všechno“ špatně (přechodila jsem nějakou virózu, neskutečný stres v práci, strašně málo volna atd…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
550
31.1.19 20:53

Já potratila 3× za sebou vždy kolem 5- 7 týdne.Pak jsem podstoupila genetické,imunologické,hematogické vyšetření a žádný důvod se nenašel.Mám jednu dceru s manželem a ta byla počata naprosto bez problémů .Nyní jsem na konci 10 týdne.Na doporučení lékařů užívám od začátku těhotenství Progesteron a píchám si každý den Fraxiparin.Pevně věřím,že mi tyto léky pomohli a dojdeme až na konec í za předpokladu,že je musím brát až do konce těhotenství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.1.19 20:55

U nás to řešili po čtvrtém potratu jsme byli na hromadě vyšetření pamatuju si návštěvu gennetu a pak jsme byli v podolí v upmd kde řešili imunitu - partner odevzdal sperma mně vzali krev a našli problém - s menšími obtížemi řešitelný, ale než jsme mohli vyzkoušet v praxi, manžel už to neustál a rozešli jsme se.

• Citovat
  • Upravit
1400
31.1.19 20:56

Pěkně popsáno je to viz odkaz níže…

http://m.bartak-alexandr.webnode.cz/…i-potraceji/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
351
31.1.19 20:58

Delali mi nejaka rozsirena vysetreni v Immunii v Karlíně a zjistili ze mam zvyseny jeden parametr v koagulacni rade (nevim uz presne ktery). takze nasadili leky na redeni krve a zadarilo se :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5896
31.1.19 20:58
@Teris195 píše:
Ahoj, ono záleží na tom, kolik potratů proděláš… pokud jeden nebo dva, tak se to neřeší (někdo už od druhého ano), pokud víc než dva, začne se po příčině pátrat…Říkají, že je to prostě jen přirozený výběr…jde o genetické poruchy plodu.
Ani si nemyslím, že by to bylo až tak o ceně vyšetření, ale asi proto, že poprvé to opravdu nemá cenu řešit…
U mě to bylo tak, že od začátku bylo „všechno“ špatně (přechodila jsem nějakou virózu, neskutečný stres v práci, strašně málo volna atd…)

Zcela souhlasím. Jsou dvě varianty - od početí je jasné, jak to dopadne (špatné spojení chromozomů). Tam může žena ležet s nohama nahoře a stejně to skončí. Pak jsou opravdu různé mutace a imunologické záležitosti v ženě, které vyhání i zdravé embryo ven z těla. Na to se přijde genetickým nebo imunologickým vyšetřením. Může to způsobovat i štítná žláza. To je ale méně častá varianta. Častější je ta první, kde není pro další těhotenství žádné nebezpečí.

Já prodělala potrat ve 12tt, na histologii nic nenalezeno (u většiny kamarádek totéž). Podruhé zdravé těhotenství. Teď samovolný potrat v 6tt. Pokud nejsou 3 potraty bezprostředně po sobě, tak se na vyšetření obecně neposílá. Ale samozřejmě, pokud tam ta vada je, tak trvá déle, než se na ni přijde (myslím to, že tělo ženy plod zbytečně vyhání). Já byla po tom prvním potratu psychicky totálně na dně, deprese atd. Takže jsem si ta vyšetření posehnala sama, kdyby náhodou, abych to neabsolvovala vše ještě 2×. Vše mi vyšlo čisté, další těhotenství zcela bezproblémové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.1.19 21:04

Potratila jsem celkem třikrát a už po druhém SP jsem řešila Imunologii, ovšem se špatnou doktorkou, pustila nás do ET a ja potratila po třetí, čímž jsem se jen ujistila, že jsem na stopě problému. Změna doktorky, půlroční léčba a úspěch. Zvýšená imunita zapříčinila moje tři potraty.

• Citovat
  • Upravit
5178
31.1.19 21:05

@Epl Histologie nic moc nerekne, urcite ne pricinu potratu/ZT. Histologie zkouma pouze to, zda bunky toho odebraneho materialu (at z potratu nebo cehokoliv jineho) nezacaly zhoubne bujet. A nejake vyvojove abnormality plodu lze urcit az u vyssiho stadia tehotenstvi.

Zakladatelko, mne u 4.potratu poslali odebranou tkan z revize na genetiku, tam se potvrdil nespravny pocet chromozomu. Nicmene 3. a 5. potrat, kdy vse odeslo spontanne, byl z duvodu nerozpoznane a nelecene infekce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.1.19 21:05

Jsem zvedava jestli se na neco prijde nebo ne. Potratila jsem 2 krat a vzdycky to bylo okolo 7. Tydne. Na vysetreni uz jsem objednana, ted jen cekam. Jdeme na genetiku a na imunologii, stitnou zlazu mam v poradku. To cekani je hrozny :think:

• Citovat
  • Upravit
5178
31.1.19 21:08
@Anonymní píše:
Jsem zvedava jestli se na neco prijde nebo ne. Potratila jsem 2 krat a vzdycky to bylo okolo 7. Tydne. Na vysetreni uz jsem objednana, ted jen cekam. Jdeme na genetiku a na imunologii, stitnou zlazu mam v poradku. To cekani je hrozny :think:

Kolik ti je let?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.1.19 21:09

Bude mi 32 uz :roll:

• Citovat
  • Upravit
10683
31.1.19 21:13

Po 5 potratech mi zjistili na imunologii celiakii, po klesnuti protilatek jsem prirozene otehotnela a donosila chlapecka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.1.19 21:18

Holky, mám kolem sebe pár holčin z okolí, co si tímto taky prochazely…některé několikrát. Většině z nich pomohlo zvýšit dávky kvalitních vitamínů v kombinaci s kyselinou listovou a horským jalovcem. Ale je fakt, že třeba než otěhotněly, tak to užívaly třeba rok vkuse.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty