Zkrácené končetiny plodu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
211
22.1.20 11:21

@heureka02 Já rodila přirozeně, v Kladně. Ale malý byl normálně hlavičkou dolů, porod bez problémů, bez poranění. Na vašem místě bych do císaře šla pokud doporučují. O nic nepřijdete :lol: jinak malý měl podobné míry vaší holčičky, narodil se 37+2 (dle Utz) a měl 2,4 kg. Prostě maličký roztomilý miminko :) ničeho se nebojte. U nás opět genetika v pořádku, čeká nás antropologie a pokud dopadne dobře, rozhodli jsme se, že další vyšetření odmitneme. Je to akorát zbytečný stres. Samozřejmě na endokrinologii chodit budeme a bude hlídaný. Teď ve 14m měl 70,5cm, takže sláva. Přeji hezký porod. Všechno bude v pořádku :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
22.1.20 17:16

@17akcak no já už za sebou jeden císař (opět kvůli konci pánevní - v plné narkoze) a jeden přirozený porod mám, tak si to umím víc než dobře představit a císaři se nebráním (pro změnu s lokální anestezii). Také doufáme jen v to nejlepší a vlastně bych ocenila, kdyby do plánovaného SC těch 14 dní uteklo nějak rychleji..
Ráda slyším, že se malému daří dobře - i pro nás tam je pak nějaká naděje.. Tak si držme palce. Ozvu se pak jak to vypadá..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
15.3.20 09:51

Ahoj heureka02, mužu se zeptat, zda po narození miminka ty zkracene končetiny něco znamenaly, a nebo zda je všechno v pořádku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
15.3.20 13:51

@heureka02 Zdravím, tak jak to dopadlo, je miminko v pořádku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
16.3.20 12:50

@Viky101, @17akcak Tak porod nakonec byl o týden dřív než naplánováno (tedy už 29/1/2020) jelikož mi z předoperačních testů vyšly vysoký hodnoty jednoho z jaterních testů (poukazující na zadržování žluči, ale nežloutla jsem a ani jiné příznaky se neprojevily - jen jsem namísto max hodnoty 1 měla hodnotu 35) a doktoři nemohli vyloučit vliv na mimi a vlastně ani na mě, tak jsem nakonec rodila 38+2. Bylo to spinálně, tak jsem u porodu měla první reakci porodníků i neonatologů - všichni se shodli, že je dítě proporcionální. Narodilo se s 2,650 a délku změřili kvůli konci pánevním až dodatečně - 47cm. Je drobná, zato velmi vlasatá a vypadá úplně normálně. Při přeměření po 1,5 měsíci má 4kg a 50cm a projevuje se vývojově normálně. Máme ale před sebou doporučené vyšetření na antropologii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
15.4.20 22:43

@heureka02 Moc gratuluji k miminku! Mám radost :) a proti našemu je to holka dlouhá! Ten se narodil stejně a měl jen 42cm :lol: Vyšetření určitě dopadne ok, krásně to dohnala!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.9.20 15:39

Achondroplazie

Dobrý den. Měla bych dotaz na maminky dětí s achondroplazií. Jsme poslání s dcerou na genetiku pro vyloučení achondroplazií, bohužel termín je až koncem listopadu, proto se ptám tady. Dcera se narodila ve 34tt, měla 3 kg a 50 cm, takže spíš nadměrné dítě. V těhotenství všechna vyšetření dcery v pořádku. Po porodu byla s dechovými obtížemi hospitalizována na novorozenecké JIP, kde ji byla pro občasné apnoické pauzy dělaná MRI hlavy a krku a zjištěn zúžený kanál pro míchu typický pro achondroplazii. Operace proběhla úspěšně, byli jsme odeslání na genetiku. Dcera má teď 8 měsíců (gestačně 6,5 měsíců), 10 kg, 80 cm a velkou hlavu 47,5 cm. Chci se tedy zeptat, měl někdo takto obrovské dítě a přesto mu byla diagnostikována achondroplazie? Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.7.21 06:13

Dobrý den,
Obnovuji téma, hledala jsem podobný problém, jsem ve 20.tt, velikost hlavičky odpovídá stáří, ale nožičky a tělo je menší o necelé tři týdny, měl někdo podobnou zkušenost? Mám za sebou genetiku a ta je v pořádku.
Dekuju.

• Citovat
  • Upravit
211
27.7.21 07:10
@Anonymní píše:
Dobrý den,
Obnovuji téma, hledala jsem podobný problém, jsem ve 20.tt, velikost hlavičky odpovídá stáří, ale nožičky a tělo je menší o necelé tři týdny, měl někdo podobnou zkušenost? Mám za sebou genetiku a ta je v pořádku.
Dekuju.
@Anonymní píše:
Dobrý den,
Dekuju.

Ahoj, tady zakladatelka. Já měla podobnou zkušenost, po necelých 3 letech ti mužů vzkázat jediné, žádný stres a těš se na miminko :srdce: 3 týdny jsou v pořádku, je to pár milimetrů, přece všichni nemáme stejně dlouhé ruce a nohy. Pokud se nenašli žádné jiné anomálie bude to prostě dobrý. Náš malý je stále drobnější ale už to není takový extrém :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.7.21 07:32

@17akcak
Dekuju za reakci, četla jsem celou diskuzi včetně tvého příběhu a jsem moc ráda, že u vás to dopadlo dobře :)
Snažím se myslet pozitivně, ale jsou někdy horší dny a plus hormony, na hlavu :D Řeči od doktorky, že to není normální moc nepřidají, ale taky věřím, že to všechno bude dobrý.

• Citovat
  • Upravit
131
27.7.21 12:48
@Anonymní píše:
@17akcak
Dekuju za reakci, četla jsem celou diskuzi včetně tvého příběhu a jsem moc ráda, že u vás to dopadlo dobře :)
Snažím se myslet pozitivně, ale jsou někdy horší dny a plus hormony, na hlavu :D Řeči od doktorky, že to není normální moc nepřidají, ale taky věřím, že to všechno bude dobrý.

Mně bylo sděleno, že dítě má zkrácené končetiny - v sedmém měsíci. Dva měsíce jsme se s mužem připravovali na postižené dítě. Pak se narodil chlapeček s dlouhýma nohama a rukama. Jen si (jak se pak ukázalo) ručičky složil pod bradu a chodidla přitáhl k lýtkům. Takže vše vypadalo kratší. Nožičky jsme dva týdny masírovali - a to bylo vše. Neklesej na mysli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
30.9.21 09:59

Dobrý den,
reaguji na příspěvěk od Anonymní z 27.7.2021. Mám stejný problém, momentálně jsem ve 21 tt, miminko je o 2 týdny menší, nožičky a ručičky dokonce o 3 týdny. Chtěla bych poprosit o zprávu, jak se Vaše miminko vyvíjí dál. Celá situace je pro nás velice stresující, neustále podstupujeme různá měření, zazněla i možnost ukončení těhotenství. Proto by mě zajímalo, jak se daří Vám a Vašemu miminku teď. Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.9.21 10:25

@PetraBČ
Dobrý den, jak tu bylo již několikrát napsáno, každý vývoj je jiný. Podle mě tři týdny jsou ještě v normalu, říkal mi to i můj gynekolog, ještě to nemusí nic znamenat. Ja prošla všechna možná vyšetření, ale vývoj mého drobečka se zastavil úplně a už strádal o 6 týdnů a objevily se další anomálie, takže jsem byla bohužel nucena ukončit těhotenství, pravděpodobně bych ho ani nedonosila…ve vašem případě bych ještě neztrácela naději, pokud je vše ostatní v pořádku. Může všechno dohnat. Každopádně držím palce a hodně sil!

• Citovat
  • Upravit
4
30.9.21 10:34

Tak to je mi moc líto. Já mám za sebou genetické vyšetření plodové vody a teď mi ještě dodělávají nějaké další genetické vyšetření. Včera jsem absolvovala kontrolu srdce a srdce i všechny ostatní orgány se zdají být v pořádku. Zítra mě čeká další vyšetření a měření na genetice, kde řekli, že by se mělo rozhodnout co dál. Mám z toho velký strach, ale na druhou stranu vím, že s tím nic neudělám. Tak uvidíme. Každopádně Vám děkuji za rychlou odpověď a přeji krásné podzimní dny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
332
30.9.21 14:39

:palec: @PetraBČ take jsem cekala miminko (cekala jsem dvojcata, tak jeden z nich) s podezrenim na achondroplazii, nakonec to byla rustova retardace tedy IUGR ( vsechny prutoky apod OK, ale mimco melo kratke dlouhe kosti - pazni a steheni…) Jsou tu na to diskuse, zkuste pohledat ( pisu z mobilu). Drzim palce :palec:

PS: klidne se ptejte, dodnes si pamatuji ten sileny stres, plodovku, vsechna vysetreni a bezmocnost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí