Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@petrus85 ahoj
celkem rychle sem se oklepala a včera ně už pustili konečně domů. Hlavní oporou je pro mě přítel, dodává mi sílu, i když mě už opravdu chvílema dochází. Ten test je mi líto, ale pořád tam naděje je
. V nemocnici sem se bavila s paní, co se jí až po 8-mi letech a sedmi IVF konečně podařilo otěhotnět. Takže naděje opravdu umírá poslední
![]()
@Ďáblouš no ja 8 let uz nemam…to mi bude 40let a to uz nechci rodit…jinak jsem to dostala, takze nic…
Tak hlavne at se dari a jsi brzo fit…je fajn ze te pritel drzi…a za jak dlouho muzete zkusit ivf?
@petrus85 no já vím jenom to, co sem vyčetla na netu
ženský tam psali, že doktoři doporučujou měsíc od té operace na zotavení. Ale teď máme problém s hypotékou
musím být v práci a dodat výplatnice, aby nám ji odklepli a když sem to počítala a všechno by vyšlo dobře, tak bych do práce už nešla. Tak teď nevím, jedtli to IVF nebudeme muset odsunout
To je mi líto, že to nevyšlo, ale nesmíme ztrácet hlavu, jednou to vyjde ![]()
@petrus85 ahojda
tak už sme dneska byli v tom CARu. Moc příjemní lidi, přítel je na tom docela dobře. Sice má dobrý jen 2%, ale to nám stačí
no a s červnovýma měsíčkama už začnu brát antikoncepci a už se to začne řešit ![]()
@Ďáblouš ahoj…a 2% neni to malo? A proc antikoncepci, kdyz otehotnet nemuzes? Ro je divne…ale je dobre uz se neco zacina dit
ja jsu ted v utery na vstupni konzultaci k jedne doktorce tak take doufam, ze se nekam pohneme…
Tak hodne stesti
![]()
@petrus85 2% stačej i na přirozený oplodnění. Jen by to asi trvalo dýl
i normální superzdravej chlap má třeba jen 50% životaschopnejch spermií v „dávce“
a antikoncepci? No to aby se zabránilo přirozené ovulaci a mohli to odstartovat doktoři
ale taky sem z toho byla překvapená
a tobě přeju hodně štěstí a příjemnou doktorku
a to je jako ivf? ![]()
@Ďáblouš nene.....me prohlidne a bude asi pokec co a jak…ja potrebuji vedet zda mi funguje levy vajecnik protoze z toho muzu otehotnet prirozene…a zatim mi asi moc nefunguje kdyz nejsem v tom ![]()
V utery odpoledne dam vedet na cem se s dr dohodneme…uz se tesim i bojim…snad bude prijemna
@petrus85 to bude dobrý určitě
za rohem je léto a to se děti dělají úplně sami
V úterý rozhodně napiš, jsem zvědavá, co ti poví ![]()
@Ďáblouš no v lete prave nic nebude…priteli je vedro takze na mazleni nema vubec chut…takze to je kriticky
![]()
No a ty davej vedet jak postupujete…nevis zda do konce roku by jsi uz mohla byt tehulka? A co ta prace? Kdy nastupujes?
@petrus85 doktor říkal, že když to půjde dobře, tak na konci srpna bych mohla čekat na pozitivní test.
a do práce asi půjdu na začátku června
moc se mi tam ale nechce
je to hrozně náročný jak fyzicky, tak psychicky…Vím, že to zní hloupě, že sem jenom dělník
ale bydlím na dědině, kde tahle firma je v okruhu 20 km nejlepší a hrozně nás tam šikanujou… ![]()
@Ďáblouš ja taky delala ve fabrice takze to znam…vyrabeli jsme tv panasonic…taky rasovina…stat na miste 11 hod a jet jak robot a to nam furt zrychlovali linku…jsem brecela doma vzdycky…takze rychle mimi a najdi si pak jinou praci… ![]()
@petrus85 taky sem chlapovi už x-krát brečela, že tam nechci. Nejsem ten typ člověka, kterej leze někomu do zadku a to se u nás ve fabrice trestá
jak nejdeš s davem jak slepá ovce, tak si odsouzená
takže to nějak zvládnu do mimča a pak jak říkáš, honem pryč ![]()
@Ďáblouš ahojky to je jak u nás, přítel má 6% dobrých spermií ale na IVF to stačí, je dobré zvolit metodu ISCI nebo ještě lépe PISCI ![]()
@Romčinka ahoooj
my budeme mít právě PICSI
zas taková pálka navíc už to není
a vy už máte úspěšné IVF zasebou? ![]()
@Ďáblouš bohužel u nás IVF nedopadlo jdu až na 2 pokus a to až koncem června:O( ![]()