Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, v dubnu zacinam stimulovat na 1.IVF. Pred 14.dny jsem byla na laparoskopii, pri ktere mi mimo jine opravy a upravy odstranili oba nepruchodne vejcovody
Tudiz jsem se behem okamziku stala definitivne prirozene neoplodnitelna
S pritelem navstevujeme liberecky Gennet. Najdou se zde nejake spriznene duse na pokec? ![]()
@petamaj Ahoj taky navštěvujeme CAR ale v Brně
začínáme teď po neděli stimulací na IUI ![]()
@Wendysek Uz znas podrobnosti ohledne stimulace? Pojist.uz mas schvalenou? Ja bych mela zacit s dubnovou MS, po LSK mi doporucili mesic na zhojeni. Ceka nas IVF-ICSI-PGS.
@Dzejnula177 ja jsem asi uplne pitoma, myslela jsem vzdy, ze na IUI se nestimuluje, to si normalne pichas leky jako pred IVF?
@petamaj ve středu čekám MS, mam přijít hned druhý den na odběr krve a pro injekce
, nemám OVU tak možná proto ![]()
@Dzejnula177 Aha, tak to jo, tak jsem zas o neco chytrejsi
Pravda, kdyz to nefunguje samo od sebe, tak se tomu musi pomoct.
@petamaj Přesně jak říkáš, všechny výsledky z vyšetření(krev-imuno, genetika, různé nemoci, štítná žláza, cukrovka, cholesterol atd.. vše mám v pořádku kromě toho testu na ovulaci ta prej pravděpodobně probíhá pouze nějak slabě
nebo vůbec, na snížení váhy behem roku jsem také nereagovala, dělali mi taky sono HSG aby zjistili stav dělovy, vaječníků a vejcovodů a tam mi zjisitli že mám průchodný pouze jeden vejcovod ale to by prej neměl být problém je sousta ženských co otěhotněli jen s jedním vejcovod a přirozeně
jinak u přítele spermio taky v pořádku) tak jsme se rozhodli zvolit tu „jednodušší“ metodu…IUI. to vlastně hradí 6pokusů ročně pojištovna ty doplácíš jen léky (alespon tak nám to řekli včera v CARu)
brala jsem už před rokem Clostilbegyt tam OVU naskočila vcelku hezky
Tak moc doufám že se nám zadaří, i když upřímně tomu IUI až zase tak nevěřím ale nechce se mi hned do toho „nejhoršího“ IVF přece jen je to už celkem velký zásah pro tělo, tak začneme takhle a kdyby se třeba do podzimu nedařilo přešli bychom na IVF. Jinak u tebe čtu že jiná možnost než IVF vlastně není ale nevěš hlavu
určitě to vyjde!!!
Moje mamka taky neměla vejcovody( z důvodu urazu byly odebrány) a dívej mě v létě bude 23,a to jsem taky vlastně vznikla z IVF ![]()
@petamaj ještě ne to budeme resit ted prvního dubna ale co říkali v heliosu tak to jde rychle
@Wendysek mam vsechny vysetreni hotove, vcetne pohlavnich nemoci, vse nam vyslo spis v lepsich hodnotach, vcetne spg-docela jsme koukali
me je 36let a priteli 41let. Jen ne mame imuno, tam pujdem v pripade neuspechu. V pondeli budu volat ohl. pojistovny, pak na CAR ohledne stimul a s prichodem MS jdem na vec
@Dzejnula177 je super, ze mate moznost pocit, co nejmene drastickym zpusobem, ja kdybych mohla, tak bych taky urco zkousela IUI, samozrejme i s
ohledem na penizky. Budu Ti drzet pesti, at ovulka nestavkuje a Ty mas co nevidet dalnici, jak do Brna ![]()
@petamaj my máme všechny těsta taky hotovy a jdem se domluvit 1.4 ohledne stinulace pojistovnu za nas vyřizuje CAR tak uvidíme