Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@petamaj me to nevadí
sem uchylna jako každej zdravotnik ale na me nesmí nikdo hrabnout
holky pokud to jde raději iui nez zbytecne stresovat tělo na to je vždy cas ![]()
@Dzejnula177
to mas pravdu, jsou stejny, Ti rikam, ze tehu by nedali ani ukazkove natoz vylehavaci a o porodu ani nemluve
@wendisek Pochopila jsem dobre, ze Tobe tam pri te IUI soupnou jen jednu top spermijku?
Ja jsem taky nazoru pokud ta moznost je, zkouset jine alternativy, preci jen IVF musi byt pro telo zahul, jako krava. Na to je casu dost.
@petamaj méně my to mít nebude u nas jedine ivf tam vyberou jen tu nejlepší spirmii budeme mít tim patek metodu ICSI+PISCI u iui to nedělají tak ptoste soupnou spermie ale jen říkám pokud neni celky problem je lepší zezacatku zkusit méně drastickou formu
@wendisek dyt ja jsem pitoma, ja uz to motam paty pres devaty! My to mame stejne obe IVf-PGS/D-ISCI. Co znamena to PISCI?
@petamaj tak se nějakým roztokwm vybírá jen ta nepoškozena spermie ![]()
@petamaj no takze tim padek kdyz půjde vse dobre tak by jsme měli mít obě transfer v červnu ![]()
@wendisek Jojo ET bysme mohly mit zhruba nastejno v cervnu, to by bylo super. Taky budete mesic cekat na genetiku, ze.
@petamaj jo to je prý normální kdyz se dela PDG/PGS tak to bude fajn snad vse půjde tak jak má ![]()
@wendisek Ja tomu verim! Ikdyz me hloda jeste malej cervik, co kdyz by byly vsechny embrijka na nic, proste nic k transferu, to by byl jako vycerpanej cyklus v haji, nebo co jako ![]()
@petamaj myslim ze jo ale musíme věřit ze budou všechny dobry a budeme mít aji tucnaky na proste
kdyz si po prve a podruhé necháš vložit po 1 tak mas ještě 4pokus na pojistovnu. No a mas i prodlouženou kultivaci protože nas car dela jen tu prodlouženou
@wendisek a to jo, to ja tomu jako verim
. Jsem ale doma ßama, tak premejslim coby kdyby. Jen by mi proste prislo lito energie, casu a i penez, kdyby nebylo nic vhodny k zavedeni.
@petamaj taky nad tím tak přemýšlím kdyz vím ze toho casu a peněz do toho vlozime hodne ![]()
@wendisek nechame to osudu, ono to dopadne, tak jak to dopadnout ma-na
uvidis
. Jdu chrnet, rano brzo vstavam, musim uvarit a trochu poklidit a po obidku chcem jet do Nemecka na nakup. Hezky se vyspi, pa kocko ![]()