Zkušenosti s KitchenAid Artisan
- Fotoalbum (6)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Tanulkaa píše:
@Lolllo Protoze jsem to posilala lodni dopravou kvuli cene. A jelo to s polskou dopravni spolecnosti a my navic nemame more, takze ani pristav…proto to proslo do polska a tam to „uvizlo“ na celnici.
TAk to chapu, taky jsem si z USA posilala baliky domu pres Polsko. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
luca
tak jsem včera zas zkusila vrtulky a nevím, na začátku mi to zatáčelo krásně, pak jsem experimentovala a při opakovaně stejných podmínkách to někdy zatáčelo a někdy ne ![]()
ale přišlo mi, že nezatáčely, jednak když bylo málo těsta a taky když se při „vylézání“ slepí (dotknou), což je častější při nízké rychlosti, nebo zas moc vysoké rychlosti, nejlíp mi to šlo na 6, taky mi přišlo, že čím déle je dělám, tím jsou chyby častější - jestli mi měklo těsto (na zač. pěkně tuhé vychlazené) nebo jsem pak hůř „zásobovala“ (nejdřív házím jednotlivé kousky, ale časem se to nějak zaplní a musím pěchovat), no vlastně nic nevím, ale většina nakonec zakroucená byla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Sencor
Viděly jste nový Sencor? Vypadá krásně, zajímalo by mě, jak na tom bude s kvalitou…
http://media.novinky.cz/…o2-qp4lx.jpg
Můj KA poslední dobou maká skoro za dva, pekly jsme perníky a cukroví na oslavu, je prostě báječný.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zakladatelko, Kitchenaid znám z cukrárny, kde jsme měli jedině tyhle.Jak stolní, tak obrovský.(ALE S KOVOVÝM KOTLÍKEM!!!).O plastovým se dozvídám až teď, a já osobně bych plastový nepořizovala
Šlehali jsme v tom úplně vše, od šlehaček, krémů, různý sníh, i pálenou hmotu -která je hodně tuhá(pomocí háku).Všechny ty přídavné věci-jako metlička, hák atd..byly také kovové. Takže perníkové těsto by mělo být brnkačka
Zvládal naprosto vše, krásně. Taky mám v plánu si ho někdy pořídit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Thomasita píše:
Zakladatelko, Kitchenaid znám z cukrárny, kde jsme měli jedině tyhle.Jak stolní, tak obrovský.(ALE S KOVOVÝM KOTLÍKEM!!!).O plastovým se dozvídám až teď, a já osobně bych plastový nepořizovalaŠlehali jsme v tom úplně vše, od šlehaček, krémů, různý sníh, i pálenou hmotu -která je hodně tuhá(pomocí háku).Všechny ty přídavné věci-jako metlička, hák atd..byly také kovové. Takže perníkové těsto by mělo být brnkačka
Zvládal naprosto vše, krásně. Taky mám v plánu si ho někdy pořídit
Já jsem zakladatelka a asi sis nedočetla diskusi, KitchenAid už mám rok a půl (a miluji ho). Souhlasím, že je úžasný a skvělý a dokonalý - no, prostě můj.
Prošla jsem celou diskusi a o plastovém kotlíku tu nepadlo ani slovo, nepleteš si to s plastovým mlýnkem na maso?
@luca001 píše:
Uvažuju, ze v dalším bytě poridim i retro lenici ( Gorenje nebo Smeg), nejak se mi to začalo líbit…
Lednička mi náhle zdechla na konci léta - a hádej, jaká kráska ji doma nahradila?
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lesino
sencor vypadá zajímavě, ale jak tak na to koukám, to bude v porovnání s KA jako hračka do dětské kuchyňky, ne? ![]()
ale co by člověk chtěl za 3tis
a nemyslí Thomasita skleněnou? podle fotky se to nepozná a u robota člověka napadne spíš ten plast…
a dotaz:
nekupoval jste někdo víčka na mísu? kde?
pokaždé, když vyhazuji fólii (např. při zadělávání kvásku), říkám si, že to musím zjistit, zatím jsem našla jen, že to existuje
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@_zuzajda píše:
Lesino
sencor vypadá zajímavě, ale jak tak na to koukám, to bude v porovnání s KA jako hračka do dětské kuchyňky, ne?
ale co by člověk chtěl za 3tisa nemyslí Thomasita skleněnou? podle fotky se to nepozná a u robota člověka napadne spíš ten plast…
a dotaz:
nekupoval jste někdo víčka na mísu? kde?
pokaždé, když vyhazuji fólii (např. při zadělávání kvásku), říkám si, že to musím zjistit, zatím jsem našla jen, že to existuje
Aha, asi tu skleněnou, to mě nenapadlo… Po roce půl oceňuji to, že mám obě mísy kovové, nezacházím s nimi právě něžně…
Ovšem ta sklněná mě stále láká, je to kráska.
A k tvému dotazu, mám nádobí IKEA 364+, poklice z pětilitrového hrnce přesně pasuje na mísy KA, takže běžně nechávám kvásek kynout v míse pod touhle pokličkou.
Poklice i s hrncem navíc stojí jen 349.
Doporučuji.
http://www.ikea.com/…77539_S4.jpg
Navíc to nádobí není vůbec špatné, původně jsem koupila pouze jeden hrnec na zkoušku a naprosto mě nadchlo poměrem cena/výkon. Ty pětilitrové mám už dva, je pro nás nejpotřebnější velikost. ![]()
PS: dá se koupit i originál víko:
http://www. profikuchyne. cz/wss_images/_thumbs/=-500_kuchynske-roboty_kitchen-aid-original-vse_robot-kitchen-aid-prislusenstvi_kryt-na-misu-kbc90n__1.jpg. profikuchyne. cz/wss_images/_thumbs/=-500_kuchynske-roboty_kitchen-aid-original-vse_robot-kitchen-aid-prislusenstvi_kryt-na-misu-kbc90n__1.jpg
Je tedy dražší jak to moje řešení, ale zato originál
(fotka se mi nezobrazuje, klikni si na odkaz)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To mě vlastně ani nenapadlo vyzkoušet, ty ikea hrnce mám, taky dva ![]()
takže je to vlastně to nejlevněší řešení, díky za tip!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@_zuzajda píše:
luca
tak jsem včera zas zkusila vrtulky a nevím, na začátku mi to zatáčelo krásně, pak jsem experimentovala a při opakovaně stejných podmínkách to někdy zatáčelo a někdy ne
ale přišlo mi, že nezatáčely, jednak když bylo málo těsta a taky když se při „vylézání“ slepí (dotknou), což je častější při nízké rychlosti, nebo zas moc vysoké rychlosti, nejlíp mi to šlo na 6, taky mi přišlo, že čím déle je dělám, tím jsou chyby častější - jestli mi měklo těsto (na zač. pěkně tuhé vychlazené) nebo jsem pak hůř „zásobovala“ (nejdřív házím jednotlivé kousky, ale časem se to nějak zaplní a musím pěchovat), no vlastně nic nevím, ale většina nakonec zakroucená byla
Diky moc za fotku.
Az ted, kdyz se objevily další komentáře mi došlo, ze jsem ti hned psala, ale smazalo se to a uz jsem to nenatukala zpátky… Zkoušela jsem snad vsechno mozny - různý těsta, pechovat nepechovat, všechny rychlosti a mne to proste vrtulky nemota ![]()
Navíc mi zacal skripat nastavec na nudle. Jak projíždí těsto, tak je to ok, ale naprázdno to vrze. Asi to bude manzel muset rozebrat a mrknout na to…
@Lesina Teda ty mas kliku
Hodis fotku, at můžeme tiše závidět? ![]()
Divala jsem se ted v obchode na ty jejich konvice a jsou nádherný, jenom bohužel
ta ledové bila barva nejde k té bile na robotu.
@Lesina píše:
Lednička mi náhle zdechla na konci léta - a hádej, jaká kráska ji doma nahradila?![]()
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lesina Ne, myslela jsem, že je to aktuální diskuze
Nevadí. A určitě jsem si to nezpletla, myslela jsem např. tenhle typ http://www.gastrorex.cz/…ksm-7580.htm profi nebo tento http://www.gastrorex.cz/…i-5kpm-5.htm , ne např. tento http://www.devatrade.cz/…aid/d-71875/ ale ta mísa je tedy skleněná. Záleží na vkusu, já věřím víc tomu s kovovým kotlíkem
Je jich mooc druhů a vidím, že bylo psáno o tom druhém
Jen jsem psala, s čím mám zkušenost já, tím pádem, co i doporučuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Thomasita Aha, já koupila ten menší, přece jen ho mám pro rodinu, ne do provozu. A myslím, že dobré, velikost mi vyhovuje. Jsem opravdu spokojená.
To, že je kovová mísa praktičtější vím, ale uznej, ta skleněná je prostě krásná…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkušenosti s KitchenAid Artisan
Ahoj holky,
prosím neporadily byste mi? Dnes mi konečně přišel KA, je skvělý, jen při hnětení těsta na vyšších otáčkách, se hlava malinko hýbe ze strany na stranu. Prosím je to normální? Děkuju za odpovědi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
šárko
to by mě taky zajímalo, taky mi to dělá, asi je to víceméně normální, když jsem koukala na youtube videa příprava těsta na pizzu atd, tak se jim to taky dost hýbalo ![]()
takže zatím jsem to neřešila (mám KA chvilku), ale zajímalo by mě, jestli to někomu nedělá a případně co s tím
jinak ta poklička se mi zas až tak neosvědčila, zkoušela jsem různé, ale on se mi tak ten kvásek nezapaří a vzejde o něco míň než s folií ![]()
vzhledem k ceně těch originálních asi zůstanu neekologicky u folie, ale kdybyste někdo narazil na nějaké padnoucí těsnící víko, dějte vědět ![]()
luco
tak to tedy vážně nevím, čím by to mohlo být
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mleti maku
Tahle diskuze je nesmirne obsahla, asi nejvetsi jakou jsem nasel na internetu. Proto verim, ze muj dotaz bude lehce zodpoveditelny. Mam robot KitchenAid uz par mesicu a nemuzu si ho vynachvalit. Chtel bych prislusenstvi na mleti maku. Originalni KitchenAid mlejnek na obyloviny vetsinou nedoporucuje mleti olejovych semen, jakym mak bezpochyby je. Bohuzel ziju mimo Evropu a tedy neoriginalni prislusenstvi vyrobeno v nemecku tezko poridim.
Dotaz tedy zni: Melete na robotu KitchenAid mak? Pokud ano, na kterem prislusenstvi a jake mate dobre i spatne skuzenosti?
Predem dekuji za odpoved
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@OscarHanzely píše:
Tahle diskuze je nesmirne obsahla, asi nejvetsi jakou jsem nasel na internetu. Proto verim, ze muj dotaz bude lehce zodpoveditelny. Mam robot KitchenAid uz par mesicu a nemuzu si ho vynachvalit. Chtel bych prislusenstvi na mleti maku. Originalni KitchenAid mlejnek na obyloviny vetsinou nedoporucuje mleti olejovych semen, jakym mak bezpochyby je. Bohuzel ziju mimo Evropu a tedy neoriginalni prislusenstvi vyrobeno v nemecku tezko poridim.Dotaz tedy zni: Melete na robotu KitchenAid mak? Pokud ano, na kterem prislusenstvi a jake mate dobre i spatne skuzenosti?
Predem dekuji za odpoved
Tohle jsem docela podrobně řešila a podle všeho je opravdu nejlepší mlýnek na olejnatá semena Jupiter. Osobně ho mám v plánu dokoupit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit