Zlá, špatná matka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3837
3.4.17 18:37

Já jen k tomu sportu. Nenechala bych se ovlivnit tím, že ty ho nesnášíš, dítě pohyb potřebuje a je možné, že bude úplným opakem tebe, nemusí chodit přímo do kroužku, ale pohyb bys mu tedy měla suplovat ty. Ale ty ho nesnášíš, na druhou stranu třeba to ani vyžadovat nebude a půjde si raději číst knížku, ale podle mě je sport důležitý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
3.4.17 18:41

@Izumi Miyako Nevím, o co přesně Ti jde, ale ne, dítě nepotřebuje kroužky, pokud se jich samo nedožaduje (např. miluje fotbal, nebo celá třída chodí do Sokola a ono ne).

Ne, dítě nepotřebuje teplé večeře.

Na druhou stranu, pokud by matka dokládala dítě a celé dny seděla u počítače neb krafala s kamarádkama u kafe, tak to samozřejmě není úplně ideální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15503
3.4.17 18:41

@Izumi Miyako Asi většina z nás se snaží být tou nejlepší mámou, každá třeba jiným způsobem… Dítě hlavně potřebuje lásku a musí vědět, že jseš tu pro něj, jestli má k tomu teplou nebo studenou večeři, jeden kroužek nebo pět to je fuk…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
3.4.17 18:45

@Izumi Miyako a když dítě bude chtít chodit na nějaký sportovní kroužek, tak ho v tomburze podpoříš nebo ne?

• Citovat
  • Upravit
20767
3.4.17 18:46

@warita Ale však já počítám s tím, že to může být horor a ze začátku asi bude, nicméně nebudu nastupovat do školy s novorozeňaty a pokud to nepůjde, skončím, nikde nepíšu, že to bude pohodička :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6078
3.4.17 19:24

@radkka

já při rodičovské školu dodělávám :) jen teda jsem si ji nechala přerušit na rok po narození synka (a udělala jsem dobře, byl to takový záhul, že bych to nedala). A k tomu jsem znova těhotná - mazec :) naštěstí mi zbývají poslední 3 zkoušky do ukončení školy (a pak státnice), to prostě dám i kdybych se měla…

manžel se zapojuje, bez něho bych to nezvládla. Teplé večeře zvládám :) jen teda tu máme bordel jako v tanku, krom nádobí uklízím jen o víkendu. Holt na to není čas. Manželovi to naštěstí nevadí.

Ono uvidíš, že si vytvoříš rytmus dne - já ráno vstanu, přebalím a převlíknu dítě, dám mu snídani, nasnídám se, umyju nádobí. Pak mě syn nechá hodinku až dvě se učit (ale většinou jen hodinu), pak ho přebalím, protože se pokadí. Dám mu ovoce a až to sní, jdeme ven na písek a na procházku. Pak je oběd (ohřátý zbytek od večeře) a klidový režim, kdy se zase můžu hodinku věnovat učení. Syn většinou neusne, ale pak je protivný, takže s ním jdu znova ven, aby se jo utahal. Pak spí (dřív jsem se učila, teď už jsem sama utahaná a spím s ním), pak je odpolední sváča, přijde manžel z práce, já předám syna a jdu dělat večeři :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
3.4.17 19:28
@Modesta píše:
@radkka

já při rodičovské školu dodělávám :) jen teda jsem si ji nechala přerušit na rok po narození synka (a udělala jsem dobře, byl to takový záhul, že bych to nedala). A k tomu jsem znova těhotná - mazec :) naštěstí mi zbývají poslední 3 zkoušky do ukončení školy (a pak státnice), to prostě dám i kdybych se měla…

manžel se zapojuje, bez něho bych to nezvládla. Teplé večeře zvládám :) jen teda tu máme bordel jako v tanku, krom nádobí uklízím jen o víkendu. Holt na to není čas. Manželovi to naštěstí nevadí.

Ono uvidíš, že si vytvoříš rytmus dne - já ráno vstanu, přebalím a převlíknu dítě, dám mu snídani, nasnídám se, umyju nádobí. Pak mě syn nechá hodinku až dvě se učit (ale většinou jen hodinu), pak ho přebalím, protože se pokadí. Dám mu ovoce a až to sní, jdeme ven na písek a na procházku. Pak je oběd (ohřátý zbytek od večeře) a klidový režim, kdy se zase můžu hodinku věnovat učení. Syn většinou neusne, ale pak je protivný, takže s ním jdu znova ven, aby se jo utahal. Pak spí (dřív jsem se učila, teď už jsem sama utahaná a spím s ním), pak je odpolední sváča, přijde manžel z práce, já předám syna a jdu dělat večeři :)

Díky za vyčerpávající příspěvek, věřím, že to půjde, snad to budeme zvládat tak krásně, jako vy :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2947
3.4.17 23:05

@Izumi Miyako
já jsem taky zlá matka, jenom kvůli tomu, že si občas dovolím si zajít někam sama…někam do společnosti…tvrdí moje sestra, která děti ještě nemá (tohle úplně miluju) :roll: podle tchýně má mít dcerka všechno teplé…teplé večeře, obědy by člověk pochopil ale že musí bejt i snídaně denně, je docela síla…když nebude chtít chodit na nějaky kroužek, tak at nechodí…nutit jí nebudu a všichni se můžou stavět nan hlavu třeba…nemá smysl aby dělala něco co jí nebaví…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
3.4.17 23:11

@Izumi Miyako Můžu se zeptat jak se hraje ta hra Čáp stratil čepičku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
946
3.4.17 23:46

@inkakřivák Na venkově vyloženě nežiji. Spíše malém městě. A máme velký rodinný dům se zahradou a zvířata. Takže mě napadlo, že je asi taky rozdíl odkud člověk je. Jestli z domu nebo z paneláku.

@Barbucha3 Tak se mnou třeba táta chodil různě po lesích, co máme za humny. Pohyb ano, ale jestli jde vyloženě o sport. Přinejmenším, až bude starší může sportovat s spolu tatínkem, pokud by ji to bavilo. Navíc tatínka více zajímalo sportování, takže ho teď naháním přes právníky. Takže mi promiň mou negativnost v tomhle směru.

@lucenka Pokud bude sama chtít, proč ne. DDM v našem městě nabízí různé kroužky. Já jsem osobně tam nechodila i z toho důvodu, že se to našim zdálo být drahé a zbytečné. Jen bych ji nenutila, aby už od dvou let někam chodila, jen aby někam chodila.

@Jana45 Tys to nehrála? Já to hrála jako malá s kámoškami o ulici dál, a to jsme vždycky… „Čáp ztratil čepičku, měla barvu barvičku… zelenou“ a honem jsem se chytly nejbližší zelené věci. Nebo jsme hrály třeba cukr káva limonáda… Já vím, dneska se to uvádí jako vyloženě hry pro malé děti, ale my jsme to hrály ještě před pubertou :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6078
4.4.17 09:20

@Izumi Miyako

mno… s tím sportem - dřív měly děti větší prostor, byly furt venku a něco s partou dělaly. Takže pohybu měly až až. Dneska to už takové není (a to ani na vesnici). Děcka jsou zalezlá doma… vidím to na neteřince, která má výborný orientační smysl, takže by mohla klidně běhat orienťáky a být v tom dobrá. Ale protože ségra se o ni bála a na žádný sportovní kroužek ji nedala (ale keramika a tak, tam ji šoupla…), tak 13letá holka je nemotorná, neumí běhat pozadu, kotoul neudělá, nemá žádné pořádné svaly… Jo a neteř má k jakýmkoli sportovním aktivitám vyložený odpor, protože jí to prostě nejde. Nabízela jsem jí, že ji to doučím, případně že jí zaplatím fitness trenérku, aby jí pomohla… nic nefunguje. Neteř by chtěla být letuškou, policistkou… nic z toho nebude. Protože všude na těhle pozicích musí mít člověk nějakou fyzičku.

kamarádka vodí svoji dcerku (5 let) na sportovky, holka se vyřádí (přitom to není nic těžkého, necvičí na nářadí apod.) a ten rozdíl mezi ní a dětmi typu moje neteř je obrovský. Pokud se dítě nějakému sportu nebude věnovat, tak je docela riziko toho, že z něj bude v dospělosti tlustý počítačový pecivál, protože nebude vědět jak cvičit. A začít cvičit v dospělosti je o mnoho těžší, než jako dítě (kdy se svaly vyvíjí).

Takže pokud pro svoje dítě chceš něco udělat, prostě ho na nějaký sport dej. Ano, je možné, že se mu tam nebude líbit - pak bych zkusila jiný sport. Uvidíš, že pak jeden vyjde. Ale pokud k tomu ty sama budeš přistupovat jako k nucení, protože ty sama sport ráda nemáš, tak to přeneseš i na to dítě.

Mmch, nemít sport ráda proto, že kvůli němu vás zanedbával tvůj ex, je dost smutné. A jak můžeš mít jistotu, že tvůj ex bude brát dítě na sport (až bude větší), když jak tvrdíš zanedbával kvůli sportu rodinu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2204
4.4.17 09:28

Podle mě je většina dětí spíš pohodlná a tak trochu tlaku do nějakých kroužků a sportu je potřeba. Nehrotit to, dát mu vybrat, ono už s najde, co ho baví. Nám se to vyplatilo, starší nechtěl nejdřív chodit do vodáka, teď po roce ho to hrozně baví, má tam spoustu nových kamarádů, super…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12214
4.4.17 11:34

@Izumi Miyako @radkka ono je často po narození potomka všechno jinak, než byl původní plán ;)
Rozumná míra organizovaného volného času nezaškodí - u většího dítka možná od těch 4-5 let.
Osobně jsem nebyla příznivec „kroužkování“ s batoletem, s dcerou jsme chodily trochu na hriště a pak na průzkumné cesty po okolí, poměrně zavčasu byla zdatný chodec a nemá problém jit na pohybový kroužek 1,5 km pěšky, když není doma auto, a nebo když je hezky a řeknu, že dnes půjdeme pěšky.

Určitě by ale dítě nemělo mít jen organizovaný volný čas, ale mělo by mít k dispozici i čas, na který si program vymyslí samo.
Něco z toho určitě pohybové, ale taky to nelámat přes koleno, protože to pak může vést k naprostému odporu ke sportování (nebo jakékoliv formě pohybu) v dospělosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
946
4.4.17 12:51

@Modesta Já ho nemám ráda z více důvodu. To s ex je jenom taková tak kapka v moři. Ale spíše věřím v úplný nezájem…
Sporty mi nikdy moc nešly. Cítila jsem se nemotorně a byla kvůli tomu, dost ve škole šikanována. Později v dospělosti jsem zjistila, že mi to nešlo z důvodu neurologických obtížích než, že bych byla vyloženě neschopna. Dcera je po genetické stránce v tomhle směru čistá. Tak snad se nebudu cítit jako totální nemohlo, že nedokáže chytit míč nebo dát správně prsty při volejbalu. Jinak jsem pobíhala a dělala různé kotouly a přemety o tyči. A to, i když jsem měla tři roky sádru na noze.

@evi3 Tak já si to tak plánuji krapet dopředu :D A ano, nechci to vyloženě pak lámat přes koleno. Ale obě moje sestry bez ohledu k jejich lásce k sportování, daly svým dětem ještě před první třídou do ruky mobil nebo tablet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6078
4.4.17 13:44

@Izumi Miyako

no ale chápej ten rozdíl mezi tebou a dcerou - ty jsi ty kotouly byla schopná dělat, že ti nešel volejbal nebo basketbal, je buřt. Jde spíš o nějakou základní koordinaci, kterou děti normálně dříve získávaly tím, že v partě hrály vybiku, to tvoje čáp ztratil čepičku (tam se musíš taky rychle zvednout a někam doběhnout…) a další hry. Ale dnešní děti tohle už nedělají. Dílem proto, že jsou počítače, dílem proto, že se rodiče o ně víc bojí. No a tak nedělají vůbec nic. A v dospělosti mají ke sportování odpor, protože jim to vůbec nejde, nebo si musí zaplatit drahé kurzy, aby je to naučili. Proto je teď důležité někam to dítko přihlásit. A pro mě u takhle malých dětí (kolem těch 5 let, jak má kámoška) je ideální kroužek, kde spíš budou hrát podobné hry, kvůli rozvoji všestranné koordinace, než někam, kde jsou děti jednostranně připravovány na konkrétní sport.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí