Zlozvyky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1987
21.2.13 08:19

Já když přemýšlím, tak si škrábu kůži pod vlasy na hlavě, mám husté vlasy a dělají se mi tam občas pupínky a ty tam pořád škrábu. Nesnáším strupy, svědí mě a ty taky škrábu. Také nesnesu žádný pupínek na obličeji a čistím a čistím (tohle se snažím ovládat, jinak vypadám šíleně).
Moje děti mají taky zlozvyky a to od miminka do teď. Dcera při kojení strašně ráda hladila můj loket, už jí dávno nekojím, ale když je unavená nebo se chce mazlit tak musí mít stále k dispozici loket. Syn je závislej na mých vlasech. Musí je pořád mít v ruce, pročesává je prstíkama a tahá :zed:
Obě děti jsou šílený cucáci palců…dcera se to naučila od syna až ve 3,5 letech a nejde je to oba odnaučit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.1.14 14:58
@Petra Z píše:
Tak já nevím,jestli žmolit vlasy je to,co dělám já…
prostě si natáčím prmínky na prsty…a to pořád…zatočím chvilku si s tím hraju,a tak dokola a dokola…

tohle dělám taky, hlavně když se snažím soustředit, nebo když jsem ve stresu… nemůžu se toho zbavit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
267
4.2.14 17:34

Ahoj holky, mam uz od detstvi hrozny zlozvyk-odrbavam si nehtovou kuzicku okolo palcu. Z toho mam zadery a hlavne se mi oba palce spatne tvaruji. Mam na nich hrboly..nevypada to vubec pekne. Jinak mam nehty hezke, nelamou se mi…kolikrat bych si je hezky nalakovala nebo zasla na manikuru ale kvuli tem palcum to nedelam. Nalakovane vypadaji jeste hur. Mate nebo mela jste nektera tenhle zlozvyk? Mate radu, jak s tim prestat? Me to hrozne stve, alr nemuzu si pomoct :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
4.2.14 17:41

@Wink Já mám to samý! Je to fakt děsný, hnusný, bolí to, ale zbavit se toho vůbec nejde.. Já se toho teda hodně zbavila před svatbou, to jsem si řekla, že prostě musim mít hezký ruce kvůli fotce s prstýnkem (kterou stejně nemáme :D ), ale dokázala jsem to, a hlídala si to. A od tý doby (už dva roky) to skoro nedělám, jen když jsem v nějakym stresu, tak to neuhlídám, ale už je to fakt málo.
Před tou svatbou jsem to nehrotila, prostě jsem to kontrolovala, ono se určitě kolikrát sama přistihneš, že to děláš, ale chceš to „dorovnat“. A to jsou ty nejhorší záděry pak :). Tak na to radim nůžky, odstříhnout, a pak zalepit náplastí, nebo vůbec třeba lepit, jakmile se přistihneš, že to děláš. Ale je to fakt těžký, já to dělala neuvěřitelných dvacet let… 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5847
4.2.14 17:47
@Anonymní píše:
no to je ten problem, ja se stydim jit si ty nehty udelat.. kdyby je videla kosmeticka tak asi omdli… myslim ze ty umely bych nekousala kdyz mi bylo nejakejch 13tak jsem mela tyden nalepovaci a v poho jsem nekousala…

Hwle ja si kousu taky nehty ale jen kdyz premyslim ucim se jsem nervozni takze ne furt mbohem vic kousam propisky napr u testu na vs hruza no jinak gelovky jsem nosila a i tak jsem ukousala ten gel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
267
4.2.14 18:03

@petra_dwo Po dvaceti letech, ty jo tak to te vazne obdivuju :potlesk: Ja nemam vubec predstavu, kdy jsem s tim zacala. A taky by me zajimalo, jak s tim clovek vubec zacne. Ja si pamatuju, ze jsem to kdysi delala i na ostatnich prstech, ale ted uz jen ty palce a to je hruza. Neustale mam potrebu si tu kuzicku nejak ‚dorovnavat‘, jak pises…to je fakt vystihujici slovo. Akorat, ze si to clovek pak dela horsi a horsi. Ja nemam ty zadery tak hrozne, spise mi jde o ty nehty. Jak nemaji to luzko kvalitni a pevne, tak nedokazou rust, tak jak maji…je to hruza. Porad mi tam neco vadi, je co skrabat atd. Delam to kdyz jsem ve stresu, nebo se nudim a vetsinou uplne nevedomky. Taky jsem na to myslela uz ve spojitosti svatby, ze az se jednou budem brat, nemuzu mit na svatbe prece takove hnaty krive :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
444
4.2.14 19:26

Ahoj holky..nevím jestli je to zlozvyk, ale z práce jsem tak zblblá, že doma kontroluju docela často jestli něco nedochází-zásoby mýdla, toaletáku, sprcháčů. Zkoumám proti světlu kolik čeho je jako v nějakém výzkumáku a dělám zásoby-křečkuju o sto šest :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
4.2.14 19:31

@Wink No já přesně vim, jak to začlo. Četla jsem v Bravu nějaký článek o tom, jak si tu kůžičku zatlačovat od nehtu, i tam psali nestříhat ji, ale já jak jsem si ji zatlačovala, tak mi tam vadila, a odstříhla jsem ji. Pak se mi tam dělala tvrdší a tvrdší a už to šlo urvat, a hle, dvacet let hnusných prstů.. :roll: Ale dá se toho zbavit, moc držim palce! Ta svatba je hodně motivující :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.11.22 10:16

Zlozvyk za zlozvyk.
Syn si kousal nehty. Babičce se povedlo ho nějak namotivovat a přestal si nehty kousat. Super, ale on si je místo toho nechce ostříhat. :zed: Takže teď má hnusné drapáky a když se přiblížím s nůžkama, tak odchází. Nabízela jsem ostříhání, že si je ostříhá sám. Máme nůžky i kleštičky…
A ne, není to roztomilé malé batole. Je to kluk na druhém stupni, co by měl mít už rozum :zed:
Celkově má blok ze stříhání čehokoliv. Nehty na nohou, nehty na rukou, vlasy… Vždycky toho nějak dosáhnu, ale ty nervy.
Těším se na den, až si najde slečnu a ta si ho odtáhne někam k sobě. Nabalím jí ho i s krabicí vína a spoustou čokolády. Tímto se své budoucí snaše omlouvám, opravdu jsem se snažila a něco se prostě nepovedlo.
Máte někdo nápad, jak přežít výměny zlozvyku za zlozvyk? Předpokládám, že jak začne chtít stříhat, tak se objeví něco nového.
No a pokud víte, jak donutit puberťáka, aby o sebe pečoval, tak dejte vědět :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
680
29.11.22 10:49

Občas si koušu vnitřky tváří. Teď je to výrazně lepší, ale z mládí mám uvnitř brutální jizvy. Kousala jsem se opravdu do krve, celé dětství jsem měla pomazanou držku tou fialovou vodičkou. 😅 Chudák moje maminka. Teď to už to naštěstí nevykousávám tak do extrémů, protože ta bolest druhý den byla šílená…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5913
29.11.22 10:50
@Anonymní píše:
Zlozvyk za zlozvyk.
Syn si kousal nehty. Babičce se povedlo ho nějak namotivovat a přestal si nehty kousat. Super, ale on si je místo toho nechce ostříhat. :zed: Takže teď má hnusné drapáky a když se přiblížím s nůžkama, tak odchází. Nabízela jsem ostříhání, že si je ostříhá sám. Máme nůžky i kleštičky…
A ne, není to roztomilé malé batole. Je to kluk na druhém stupni, co by měl mít už rozum :zed:
Celkově má blok ze stříhání čehokoliv. Nehty na nohou, nehty na rukou, vlasy… Vždycky toho nějak dosáhnu, ale ty nervy.
Těším se na den, až si najde slečnu a ta si ho odtáhne někam k sobě. Nabalím jí ho i s krabicí vína a spoustou čokolády. Tímto se své budoucí snaše omlouvám, opravdu jsem se snažila a něco se prostě nepovedlo.
Máte někdo nápad, jak přežít výměny zlozvyku za zlozvyk? Předpokládám, že jak začne chtít stříhat, tak se objeví něco nového.
No a pokud víte, jak donutit puberťáka, aby o sebe pečoval, tak dejte vědět :mrgreen:

Něco na čem mu záleží má? Mobil, konzoli, sleduje tv, chodí někam do kroužku nebo tak? Byla bych nekompromisní, nic z toho dokud si to neostříháš, nazdar…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
29.11.22 10:54
@MermaidMotel píše:
Občas si koušu vnitřky tváří. Teď je to výrazně lepší, ale z mládí mám uvnitř brutální jizvy. Kousala jsem se opravdu do krve, celé dětství jsem měla pomazanou držku tou fialovou vodičkou. 😅 Chudák moje maminka. Teď to už to naštěstí nevykousávám tak do extrémů, protože ta bolest druhý den byla šílená…

Já jsem si to jednou ukrutně okousala když mi zubařka umrtvila zub, kterej mi trhala. Bylo mi asi deset, dodnes si to pamatuju. Přišlo to k sobě a bolelo to víc, než ta ďoura po zubu. od tý doby to nehryžu tolik. Ale stejně dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3792
29.11.22 10:57
@Anonymní píše:
Zlozvyk za zlozvyk.
No a pokud víte, jak donutit puberťáka, aby o sebe pečoval, tak dejte vědět :mrgreen:

Je na druhém stupni. Do jeho vzhledu už nemáš co kecat. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.11.22 11:10
@Sisika9 píše:
Je na druhém stupni. Do jeho vzhledu už nemáš co kecat. :cert:

Promiň, ale dokud bude bydlet u mě, budu do toho zasahovat. Nejde o vzhled, jde o základní hygienu.
Klidně ať má vlasy po zadek, ale ať si je myje a češe.
Ať si nechá nárůst dlouhé nehty, ale musí je mít čisté a upravené.

• Citovat
  • Upravit
boricmytu
29.11.22 11:23
@doriang píše:
Taky si kousu nehty, uplne do krve, vadi to me, manzelovi, ale nedari se mi prestat, taky jsem zkousela vsechno :-(

Taky jsem si je kdysi kousal a teď si nedovedu představit, že bych do nehtu měl kousnout, jsou takové nějaké tvrdší a přijde mně, že by to snad i bolelo.

Nepřestal jsem nějakým pomocníkem, speciálním lakem a nebo bůhví co, prostě jsem si jeden den řekl, že je to hnus a musím přestat, možná v tom byla i nějaká holka.

Jediné co tedy bylo otravné nebylo ani tak nehty si nekousat, ale začít si je střihat (to jsem do té doby nemusel) a popravdě jsem se to ani nenaučil, takže si je musím cvakat a tam jsem zjistil další zajímavost a to tu, že nejlepší je používat cvakátko SCHOLL, lepší jsem v životě nezažil:)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová