Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ano, s duchodci mam podobne zazitky. Mlaceni holi v MHD, nadavky na ulici, ignorovani jakychkoliv front at na pokladnu, satnu nebo u lekare. Pritom muzou byt nejstatsnejsi - garantovany prijem, volny cas, u nas ve meste maji MHD zdarma, proplaceji jim 3× mesicne taxi, dotuji obedy a casti z ňich i nove bydleni
a stejne porad posloucham jenom “mesto nic nedela pro duchodce”
A kdybyste slyseli ty nadavky, co vypousti smerem ke kocarkum
“dalsi hnusny maly parchant” apod.
@Anonymní píše:
@Šmoulice No já to tak neberu že matka s kočárkem kdo je víc…ty jo??Ale tak když ti někdo vrazi do kočárku tak mě to přijde celkem síla a ani se neomluví…
Působíš tak ![]()
No tak se neomluví, co mám jako dělat? Brečet na emiminu? ![]()
To fakt ne.
@PaníBovaryová píše:
Ano, s duchodci mam podobne zazitky. Mlaceni holi v MHD, nadavky na ulici, ignorovani jakychkoliv front at na pokladnu, satnu nebo u lekare. Pritom muzou byt nejstatsnejsi - garantovany prijem, volny cas, u nas ve meste maji MHD zdarma, proplaceji jim 3× mesicne taxi, dotuji obedy a casti z ňich i nove bydlenia stejne porad posloucham jenom “mesto nic nedela pro duchodce”
A kdybyste slyseli ty nadavky, co vypousti smerem ke kocarkum“dalsi hnusny maly parchant” apod.
Opravdu? Tak to já asi potkávám je takové babky podobné Babičce Boženy Němcové ![]()
@Šmoulice To rozhodně ne. Důchodci mají svý magazíny, své diskuze a Rosamundu Pilcher…
@Premek_Orac píše:
@Šmoulice To rozhodně ne. Důchodci mají svý magazíny, své diskuze a Rosamundu Pilcher…
Spíš Soudkyni Barbaru.
@Russet píše:
Opravdu? Tak to já asi potkávám je takové babky podobné Babičce Boženy Němcové
Na vesnici take potakavam hodne babicky, ve meste ne.
@Anonymní píše:
@Šmoulice No já to tak neberu že matka s kočárkem kdo je víc…ty jo??Ale tak když ti někdo vrazi do kočárku tak mě to přijde celkem síla a ani se neomluví…
Tak si to tak neber, určitě se ti to nestává každý den. Proč anonym? Nic osobního na tvém příspěvku nevidím, nebo že by to bouchnutí holí? ![]()
Důchodkyně místo kachny v mrazáku… ![]()
Ty jo, možná místo sledování Partičky budu chodit při akcích do Kaufu, ale raději z dálky, nemusím mít berli zaraženou v krku… ![]()
A nebo nekoukat důchodcům přímo do očí. Třeba je to potom vyprovokuje k útoku(tak to mají šelmy) ![]()
Mě teda spíš točí ty milé babičky, které strčí hlavu do kočáru, vezmou cizí dítě na ulici za ruku, dají mu kousnout svojí oslintané „ňamky“… To raději potkávám ty morousy, kteří mi drobnou do kočárku… Děti to přežijí, já taky. ![]()
@free333 píše:
Loni mi říkala známá prodavačku z Kauflandu, že když byla kachna v akci, tak se důchodci servali a jednu důchodkyni skoro hodili do mrazáku.
Bylo to prý hrozné, k tomu bych se raději ani nepřibližovala
já bych do toho taky normálně nešla - ale byla jsem na mateřské, hrabalo mi a registrovala jsem jen víkend a pracovní dny. Kdyby mi došlo, že je čtvrtek, ani by mě nenapadlo do toho krámu vlézt. ![]()
A priori se vyhýbám místům s větší koncentrací důchodců a primitivů (a la Kauflandy a nákupní centra vůbec), ale pokud už na někoho takového natrefím, tak se na něj usměju a řeknu mu „Ale paní, nebuďte tak zapšklá. Podívejte se, jak je venku krásně/radujte se, zrovna jsme vyhráli v hokeji/dejte si zákusek na nervy apod.“ Většinou je to rozhodí a nezmůžou se na slovo. Nezabralo mi to jen u jedné babky, vypadala nějak psychicky nemocná. Šla jsem taky s kočárkem po chodníku, paní vedla proti mě kolo a tím kolem mi zatarasila celý chodník, začala mi nadávat a chtěla mě donutit, abych ji obešla po silnici. Když nezabrala moje obvyklá taktika, napadlo mě využít našeho psa, tak jsem mu řekla „ber ji, trhej!“ Naše fena čučela jak puk, takový povel samozřejmě nezná, nikdy nikoho nekousla a krom toho váží 10 kilo, nicméně paní si ničeho z toho nevšimla a pelášila jak namydlený blesk. (jen tak pro doplnění, chodník byl dost široký na to, abychom se pohodlně minuly).
@neumisa píše:
já bych do toho taky normálně nešla - ale byla jsem na mateřské, hrabalo mi a registrovala jsem jen víkend a pracovní dny. Kdyby mi došlo, že je čtvrtek, ani by mě nenapadlo do toho krámu vlézt.
Já do Kaufu taky nelezu, chodí tam tatínek, většinou je naštvaný, že akce byla už rozebrána, než tam došel ![]()
Chce to číhat hned ráno u dveří a být mezi prvníma, ale zase je to trochu nebezpečné ![]()