Zlí důchodci

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6418
3.6.21 11:50

Přijde mi, že si vůbec neuvědomuješ, že těch důchodců potkáváš denně desítky, v obchodě, v MHD, na ulici, v domě, kde žiješ, možná máte nějaké v rodině. Pokud píšeš o 4 případech, tak asi neplatí, že bys měla jen SAMÉ špatné zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2824
3.6.21 11:50
@Anonymní píše:
Zdravím.

Bohužel mám samé špatné vzpomínky na důchodce a zde napíšu seznam, co jsem vše zažila.

1.) Je to tam 3 a půl roku zpátky, jela jsem se projet autobusem z Opatova na Sídliště Čakovice a zpátky. Přijeli jsme durch narvaní na Vysočanskou (měli jsme zpoždění, za pár minut jel autobus načas a skoro prázdný), žádný nový cestujici by se tam už nevešel. Už jsme se chystali vyjet z Vysočanské, ale nějaká babi o 2 berlích začala do prvních dveří mlátit jako hluchá do vrat, tak jí řidič tedy otevřel, i když už nebylo místo. Když jsem ji viděla nastoupit (ano, nepoděkovala řidiči, že jí tedy ještě otevřel dveře i když nemusel, protože lidi stáli i ve dveřích), tak jsem se posouvala na sedačce, která je hned za 1. dveřmi, do uličky, chtěla jsem vstát, jenže kolem mě bylo plno. A ta babi (značně nevychovaná) hned na mě (i když viděla, že se snažím stoupnout a vyjít do uličky):,,Mohla byste mě pustit sednout!?" Tak jsem teda musela šlápnout na nohy pár neštastlivcům, babi si dřepla, nos nahoru, namyšlená jak něco a ani nepoděkovala. A pak takoví důchodci tvrdí, že je dnešní mládež nevychovaná, když oni sami ani neumí poděkovat. Tak jsem jí chtěla říct (nakonec jsem mlčela), že nemá zač a že se na ni příště vykašlu, když neumí poděkovat. No, nedali byste takové babě pár výchovných?

2.) Jsou to zhruba 3 roky zpátky, jela jsem autobusem z Nemocnice Krč a nějaká mladá paní, která seděla na sedačce za 1. dveřmi. Přišla stará paní, tak ta mladá jí nabízela, jestli si nechce sednout. Ona, že ne. Pak to vyvrcholilo ve výměnu názorů. Mladá paní byla klidná, ale ta důchodkyně jí div netitulovala krávou. Když ta mladá paní vystoupila, tak ta baba hned si musela postěžovat, že jí někdo chce pustit sednout. 8o :roll:

3.) Nikdy NIKDY mi žádný důchodce nepoděkoval za to, že jsem je pustila sednout.

4.) Je to ani ne čtvrt roku zpátky. Jela jsem autobusem na Chodovskou, kde jsem přistoupila na další spoj a pak ještě na jeden a domů. Nějaká babi, která měla zřejmě tašku na kolečkách (stála jsem k ní zády) nedržela. Řidič zastavil, protože před ním stála auta na semaforu. Té babce ta taška spadla, i když autobus zastavil mírně, ne, že by jel 50 a pak dupnul na brzdu, to ne, prostě zastavil v pohodě, babce ta taška na kolečkách, kterou nedržela, spadla a nějaká paní, co stála / seděla vedle ní jí tu tašku podala. Babka poděkovala se slovy:,,Ten autobus jede a pak zastaví. Blázen." Divím se, že toto neříkala u každé zastávky :lol:

Aneb když se sami důchodci neumí chovat tak, jak se sluší a patří, kteří ve finále prohlašují, že ta dnešní mládež je nevychovaná. Oni mají tak co říkat :roll:
  1. tak hlavne, ze nenavidis duchodce a jako důchodce se jedeš projet autobusem a zabiras místo potrebnejsim
  2. i důchodce má právo odmítnout
  3. jestli na ne hazis svůj kyseloksicht a plná „ochoty“ je pouštím, ani se nedivím, že s tebou jednají jak jednají. Chtělo by to trochu pokory
  4. chovej se k jiným tak, jak chceš, aby se chovali k tobe. Hned uvidis ze ten svět bude krásnější ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3044
3.6.21 11:52
@Janee19 píše:
  1. tak hlavne, ze nenavidis duchodce a jako důchodce se jedeš projet autobusem a zabiras místo potrebnejsim
  2. i důchodce má právo odmítnout
  3. jestli na ne hazis svůj kyseloksicht a plná „ochoty“ je pouštím, ani se nedivím, že s tebou jednají jak jednají. Chtělo by to trochu pokory
  4. chovej se k jiným tak, jak chceš, aby se chovali k tobe. Hned uvidis ze ten svět bude krásnější ;)
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.6.21 11:53

Ja jsem milovala jizdu městskou v Táboře, tam se ti důchodci očividně znají a několikrát jsem tam zažila, ze stáli dva nad prázdnou sedackou a vzajemne se nutili, at si ten druhy sedne a takhle dojeli az do cile. Pak jsem přejela do Prahy a tam je to dost jine, ona dělá hodně i anonymita

• Citovat
  • Upravit
24776
3.6.21 11:56

Já mám naopak staré lidi od mala moc ráda (asi kvůli babičce), pamatují si spoustu hrozně zajímavých věcí (někdy narozdíl od toho, co měli dnes k obědu) a pobyt s nimi může být oboustranně fakt obohacující :srdce:
ale je to jako bys řekla, že nemáš ráda černochy/cikány/policajty/učitelky..
prostě v každé skupině se najdou blbci i fajn lidi

ty sis na ně nějak zasedla ;) já měla kdysi dávno praxi v Domově důchodců a moc ráda na to vzpomínám :andel: oni umí být hrozně vděční, kolikrát jdou člověku až slzy do očí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
3.6.21 11:56

No jo no..tak ti mladi nevychovani vyrostou a jsou z nich stari nevychovani…to neni o veku, ale o lidech samozrejme..clovek ma dbat o sve chovani, aby mohl byt se sebou spokojeny a nad poklesky jinych by se mel dokazat povznest..neumim si predstavit, ze me szira tri roky jedna nedekujici pani v autobuse..proc si tak nicis zivot? Proste jsou mezi nami lidi vychvani, nevychovani, pozitivni, negativni, kazdy ma nekdy treba jen blbej den.., spadla tazka v autobuse neni vrazda. Hezky slunecny den vsem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6418
3.6.21 11:58
@Janasas píše:
Já teda si myslím, že nejde o zlé důchodce, ale zlé baby.. Baby, které byly protivné už zamlada.. Apsoň mám takovou zkušenost co znám jako dítě nějaké ty sousedky, tak když byly potvory zamlada, držkaté,, pomlouvačné, tak v důchodu se to nezměnilo..
Sousedky co byly milé ženské, tak i ted jsou z nich milé stařenky.. Nemyslím si, že je to o důchodcích, ale o těch lidech

znám i zlé chlapy, tedy ve vyšším věku dědky. Není to pohlavím, ale charakterem. Na druhou stranu je fakt, že dříve se vychovávavalo tak, že ke starým lidem se máme chovat slušně a oni v tom holt pořád žijí. Mladí už to tak neberou, nemají pocit, že by si staří zasluhovali automaticky nějakou úctu nebo ohledy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76304
3.6.21 11:59
@Anonymní píše:
Zdravím.

Bohužel mám samé špatné vzpomínky na důchodce a zde napíšu seznam, co jsem vše zažila.

1.) Je to tam 3 a půl roku zpátky, jela jsem se projet autobusem z Opatova na Sídliště Čakovice a zpátky. Přijeli jsme durch narvaní na Vysočanskou (měli jsme zpoždění, za pár minut jel autobus načas a skoro prázdný), žádný nový cestujici by se tam už nevešel. Už jsme se chystali vyjet z Vysočanské, ale nějaká babi o 2 berlích začala do prvních dveří mlátit jako hluchá do vrat, tak jí řidič tedy otevřel, i když už nebylo místo. Když jsem ji viděla nastoupit (ano, nepoděkovala řidiči, že jí tedy ještě otevřel dveře i když nemusel, protože lidi stáli i ve dveřích), tak jsem se posouvala na sedačce, která je hned za 1. dveřmi, do uličky, chtěla jsem vstát, jenže kolem mě bylo plno. A ta babi (značně nevychovaná) hned na mě (i když viděla, že se snažím stoupnout a vyjít do uličky):,,Mohla byste mě pustit sednout!?" Tak jsem teda musela šlápnout na nohy pár neštastlivcům, babi si dřepla, nos nahoru, namyšlená jak něco a ani nepoděkovala. A pak takoví důchodci tvrdí, že je dnešní mládež nevychovaná, když oni sami ani neumí poděkovat. Tak jsem jí chtěla říct (nakonec jsem mlčela), že nemá zač a že se na ni příště vykašlu, když neumí poděkovat. No, nedali byste takové babě pár výchovných?

2.) Jsou to zhruba 3 roky zpátky, jela jsem autobusem z Nemocnice Krč a nějaká mladá paní, která seděla na sedačce za 1. dveřmi. Přišla stará paní, tak ta mladá jí nabízela, jestli si nechce sednout. Ona, že ne. Pak to vyvrcholilo ve výměnu názorů. Mladá paní byla klidná, ale ta důchodkyně jí div netitulovala krávou. Když ta mladá paní vystoupila, tak ta baba hned si musela postěžovat, že jí někdo chce pustit sednout. 8o :roll:

3.) Nikdy NIKDY mi žádný důchodce nepoděkoval za to, že jsem je pustila sednout.

4.) Je to ani ne čtvrt roku zpátky. Jela jsem autobusem na Chodovskou, kde jsem přistoupila na další spoj a pak ještě na jeden a domů. Nějaká babi, která měla zřejmě tašku na kolečkách (stála jsem k ní zády) nedržela. Řidič zastavil, protože před ním stála auta na semaforu. Té babce ta taška spadla, i když autobus zastavil mírně, ne, že by jel 50 a pak dupnul na brzdu, to ne, prostě zastavil v pohodě, babce ta taška na kolečkách, kterou nedržela, spadla a nějaká paní, co stála / seděla vedle ní jí tu tašku podala. Babka poděkovala se slovy:,,Ten autobus jede a pak zastaví. Blázen." Divím se, že toto neříkala u každé zastávky :lol:

Aneb když se sami důchodci neumí chovat tak, jak se sluší a patří, kteří ve finále prohlašují, že ta dnešní mládež je nevychovaná. Oni mají tak co říkat :roll:

víš co? jsi trapná :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
3.6.21 12:00

@ZuzaM tak neni to pohlavím, a le většinou se nadvává na babky, o dědcích jsem pomalu neslyšela :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
3.6.21 12:05

@ZuzaM to máš těžko, já si nikdy nedovolila na nějakou starší osobunějak slovně vyjet nebo tak, ale..
Trovna nedávno se mi stalo, že jsem vyšla ze školy, brala jsem prvnáčka.. Měli jsme auto hned přes cestu na partkovišti, opravdu pár metrů, Tak kluk mi vyšel ze školy, v jedné ruce bundu svetr,, tašku, nějaké věci v igelitce- nastupovali karanténu, takže hromada věcí.. tak jsem popošla pár metrů od školy a začala mui pomáhat, aby jsme to odnesli..
Ten den bylo chladněja ještě jsem ani neměla možnost mu vzít věci, aby si dal svetr a už jeden dědek- jo tak to sjem si vzpoměla teda na dědulu..
Ježiši, neni mu zima, proboha, obleč mu něco, já jsem starý chlap a je mě zimu, nějaké oteplováky- je to tři týdny zpětně.. Toto neni možné, ty dnešní ženské
NO to jsem měla sto chutí mu říct, at jde někam, protože opravdu jak se soplivým děckem, a to mám ke 40 :mrgreen: ale jak jsem psala měli jsme kousek auto nasedla jsem a jela..
Věřím, co znám okolo ženské v mém věku, že by ho poslala dopr.dele, starý nestarý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
3.6.21 12:21

Smutný a děsivý příběhy, jen co je pravda. Jenom to potvrzuje, co my v Brně víme dávno. Jet v Praze MHD je prostě boj o holý život. Narazíš na důchodce s holí, nedejbože s taškou na kolečkách a jakejs byl, že? Je to prostě džungle…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
3.6.21 12:26
@ZuzaM píše:
znám i zlé chlapy, tedy ve vyšším věku dědky. Není to pohlavím, ale charakterem. Na druhou stranu je fakt, že dříve se vychovávavalo tak, že ke starým lidem se máme chovat slušně a oni v tom holt pořád žijí. Mladí už to tak neberou, nemají pocit, že by si staří zasluhovali automaticky nějakou úctu nebo ohledy.

Ať jsou mladí v jakékoliv generaci, úcta ke stáří by mě být samozřejmostí. Jsou kultury, kde má moudrost stáří stále úctu a obdiv. Úcta k mrzutému dědovi nebo babce se těžko projevuje, v takových situacích by se měl použít nadhled a shovívavost. Jako u malých dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12876
3.6.21 12:33
@ZuzaM píše:

Já to například beru tak, že každý člověk si zaslouží nějaký základní lidský respekt bez ohledu na věk, a k tomu starší člověk a malé dítě si zaslouží větší ohled (kvůli zdraví a fyzickým omezením).

Nicméně rozhodně si podle mě někdo nezaslouží extra úctu pouze kvůli tomu, kterého datumu se narodil nebo kolik si nadělal dětí, a lidé, kteří tuto úctu navíc z těhle důvodu vyžadují nebo prosazují, mi lezou na nervy (taky bez ohledu na věk).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3155
3.6.21 12:36

V 95 % procentech případů potkávám milé důchodce. Někdy jsou až moc vděčný za samozřejmou věc.
V MHD důchodce buď slušně odmítnul, nebo mi poděkoval. Jinou zkušenost nemám.
Jo, jedna starší paní na nás vyjela, jakto, že jí nepustíme sednout, když celej den dřepíme ve škole (poloprázdná tramvaj), ale té nebylo snad ani 60. let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27615
3.6.21 12:39

Jednou budeš taky stará a nějaká mladá… o tobě bude vykládat jak jsi strašná neboj dočkáš se to je věčný kolotoč
a jinak fascinuje mě jet na výlet autobusem pár stanic jako fakt úžasný zážitek :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí