Zlí důchodci

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3.6.21 12:44

Jejda, musím napsat svůj zážitek..asi to sem nepatří..ale byli jsme na pohřbu (paní jsem neznala, syn ministroval, tak jen jako support)..a když se šlo z kostela k hrobu s rakví, dva dědové daleko za ostatníma se bavili"Jak to, že už nechodíš na fotbal?!„..a ten druhý, že nemůže…problémy s nohama..a hendka za nima dvě babky začly frasovat snad není možný, jste na pohřbu, nezdržujte..“ a kdesi cosi. Mě se v tu chvíli chtělo bulet nejvíc za celý pohřeb, chtělo se mi ty dva uklidnit, ať si z nich nic nedělají..chudáci, vidi se už teď než jen na těch pohřbech, nikoho nerušili.. a babky, který celý obřad drbaly, kdo dal jakou kytku..tak tohle.

Příspěvek upraven 03.06.21 v 12:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14625
3.6.21 12:45

No tak to je vskutku do nebe volající od začátku do konce :lol: Zajímalo by mě, jak lze vyhrotit ve výměnu názorů situaci „Nechcete si sednout?“ „Nechci.“ :lol: Leda že by ta mladá milá klidná paní nechápala ne jako odpověď :lol: A ano, někteří skutečně to místo odmítnou a není jich myslím zrovna málo. Možná si chtějí dokázat, že na to ještě mají, jet „na stojáka“ :nevim: A už jsem i zažila, že někteří chtějí sedět jen a pouze na jednom určitém místě. Takové libůstky ale já považuju spíš za roztomilosti stáří :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3537
3.6.21 12:47

Já si vždycky vzpomenu na Šimka s Grossmannem, povídka Moje jízda tramvají: „Stojí, stojí, ale kdyby seděl stejně by nepustil!“ :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2386
3.6.21 12:48
@Anonymní píše:
Zdravím.

Bohužel mám samé špatné vzpomínky na důchodce a zde napíšu seznam, co jsem vše zažila.

1.) Je to tam 3 a půl roku zpátky, jela jsem se projet autobusem z Opatova na Sídliště Čakovice a zpátky. Přijeli jsme durch narvaní na Vysočanskou (měli jsme zpoždění, za pár minut jel autobus načas a skoro prázdný), žádný nový cestujici by se tam už nevešel. Už jsme se chystali vyjet z Vysočanské, ale nějaká babi o 2 berlích začala do prvních dveří mlátit jako hluchá do vrat, tak jí řidič tedy otevřel, i když už nebylo místo. Když jsem ji viděla nastoupit (ano, nepoděkovala řidiči, že jí tedy ještě otevřel dveře i když nemusel, protože lidi stáli i ve dveřích), tak jsem se posouvala na sedačce, která je hned za 1. dveřmi, do uličky, chtěla jsem vstát, jenže kolem mě bylo plno. A ta babi (značně nevychovaná) hned na mě (i když viděla, že se snažím stoupnout a vyjít do uličky):,,Mohla byste mě pustit sednout!?" Tak jsem teda musela šlápnout na nohy pár neštastlivcům, babi si dřepla, nos nahoru, namyšlená jak něco a ani nepoděkovala. A pak takoví důchodci tvrdí, že je dnešní mládež nevychovaná, když oni sami ani neumí poděkovat. Tak jsem jí chtěla říct (nakonec jsem mlčela), že nemá zač a že se na ni příště vykašlu, když neumí poděkovat. No, nedali byste takové babě pár výchovných?

2.) Jsou to zhruba 3 roky zpátky, jela jsem autobusem z Nemocnice Krč a nějaká mladá paní, která seděla na sedačce za 1. dveřmi. Přišla stará paní, tak ta mladá jí nabízela, jestli si nechce sednout. Ona, že ne. Pak to vyvrcholilo ve výměnu názorů. Mladá paní byla klidná, ale ta důchodkyně jí div netitulovala krávou. Když ta mladá paní vystoupila, tak ta baba hned si musela postěžovat, že jí někdo chce pustit sednout. 8o :roll:

3.) Nikdy NIKDY mi žádný důchodce nepoděkoval za to, že jsem je pustila sednout.

4.) Je to ani ne čtvrt roku zpátky. Jela jsem autobusem na Chodovskou, kde jsem přistoupila na další spoj a pak ještě na jeden a domů. Nějaká babi, která měla zřejmě tašku na kolečkách (stála jsem k ní zády) nedržela. Řidič zastavil, protože před ním stála auta na semaforu. Té babce ta taška spadla, i když autobus zastavil mírně, ne, že by jel 50 a pak dupnul na brzdu, to ne, prostě zastavil v pohodě, babce ta taška na kolečkách, kterou nedržela, spadla a nějaká paní, co stála / seděla vedle ní jí tu tašku podala. Babka poděkovala se slovy:,,Ten autobus jede a pak zastaví. Blázen." Divím se, že toto neříkala u každé zastávky :lol:

Aneb když se sami důchodci neumí chovat tak, jak se sluší a patří, kteří ve finále prohlašují, že ta dnešní mládež je nevychovaná. Oni mají tak co říkat :roll:

Mám pro tebe praktickou radu - nesedej si do přední části autobusu. Většina důchodců nastupuje prvními nebo druhými dveřmi. To platí i v tramvaji. V zadní části vozu je obvykle důchodců minimum, tak odpadá většina případných dohadů. Nehledě na to, že v zadní části bývá obecně míň narváno a člověk má víc prostoru - mimo špičku samozřejmě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2386
3.6.21 12:54
@ka2ka píše:
a jinak fascinuje mě jet na výlet autobusem pár stanic jako fakt úžasný zážitek :mrgreen:

Tak z Opatova do Čakovic to není pár stanic, to je aspoň na hodinu, ne-li dýl. :D Taky mě to pobavilo, ale každý máme o výletu jiné představy, nechci soudit. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
667
3.6.21 12:56

No jo no, kdyby ti bylo 80 a zažila bys všechny režimy a problémy světa, mluvila bys jinak. Mladý flákače z neurvalýho chování neospravedlňuji, ty starý ale dokážu pochopit a pustit druhým uchem ven. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Modrásek modrý
3.6.21 14:31

Fascinuje mě, že si takové detaily pamatuješ X let zpátky… když se mi něco podobného stane, pomyslím si svoje a vypustím to z hlavy. Takovými,,křivdami,, se užírat X let…??!

• Citovat
  • Upravit
72725
3.6.21 15:15

Ty jo, to jsou dramata.. Se divím, žes to přežila.. Odvážná :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80119
4.6.21 07:18

@martina.se Hlavně tedy jen skutečného dobrodruha napadne vyrazit na hodinový výlet MHD! Co udělá příště, probuh? Vydá se ve špičce do nákupního centra? Ale snad má dobré životní pojištění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76782
4.6.21 07:30

@martina.se @inkakřivák zakladatelka bude asi něco typu „Anička Dajdou“, pamatujete? začátky Superstar - hvězdná pěchota

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.6.21 07:47
@Anonymní píše:
Zdravím.

Bohužel mám samé špatné vzpomínky na důchodce a zde napíšu seznam, co jsem vše zažila.

Tak to máš teda fakt hrozivé zkušenosti.. :roll: Koukám, že tvůj život stojí na tom, jestli ti někdo poděkuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9243
4.6.21 07:57
@Věčně naštvaná píše:
Tak to máš teda fakt hrozivé zkušenosti.. :roll: Koukám, že tvůj život stojí na tom, jestli ti někdo poděkuje.

Ona si 3,5 roku pamatuje, ze ji nejaka babka nepodekovala. Doufam, ze ji zivot neprinese horsi zazitky, to neunese.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Parninas
4.6.21 08:41
@Liberalissima píše:
Já to například beru tak, že každý člověk si zaslouží nějaký základní lidský respekt bez ohledu na věk, a k tomu starší člověk a malé dítě si zaslouží větší ohled (kvůli zdraví a fyzickým omezením).Nicméně rozhodně si podle mě někdo nezaslouží extra úctu pouze kvůli tomu, kterého datumu se narodil nebo kolik si nadělal dětí, a lidé, kteří tuto úctu navíc z těhle důvodu vyžadují nebo prosazují, mi lezou na nervy (taky bez ohledu na věk).
:potlesk: :potlesk: :potlesk: Kruci já vždy když tě čtu, tak musím kouknout, jestli to není můj vlastní příspěvek. :mrgreen:

Respektuju a chovám se slušně k lidem každého věku a postavení. Beru samozřejmě ohledy na jejich okolnosti jako je zdravotní stav, péče o dítě a tak. Ale vážně jsem alergická na tu myšlenku, že bych si měla nechat kálet na hlavu kvůli různému společenskému postavení - viz často právě ty vrtochy starších lidí. Zlého jim nic dělat nebudu, ale přítomnost takhle nepříjemných lidí taky vyhledávat nebudu. Respekt není garantovaná a neměnná věc a to mám pocit, že spousta lidí nechápe.

• Citovat
  • Upravit
72725
4.6.21 09:14
@stinga píše:
@martina.se @inkakřivák zakladatelka bude asi něco typu „Anička Dajdou“, pamatujete? začátky Superstar - hvězdná pěchota

Jo, ta je nezapomenutelná :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140240
4.6.21 18:00
@stinga píše:

si pamatuju, to ;) bylo dílo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect