Zlí důchodci

Napsat příspěvek
Velikost písma:
95
21.2.18 19:32
@Rive píše:
Zlí lidi jsou napříč generacema, jen u důchodců to jde víc vidět, mladší už jsou na ně vysazení ze zásady, zvlášť na místech jako je Kaufland a mhd.Od 15 pracuju v obchodě a na každou skupinu lidí bych toho našla, matky, rádoby podnikatelé, děti, puberťáci…a co? Taky nemám každý den sluníčkovou náladu.

Kaufland a MHD je jejich teritorium a tak si ho brání, to je přirozená věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
21.2.18 20:20

Kaufland je „mor“.
Teď v pondělí bylo dceři nevolno, tak jsem ukecala chlapa, aby chvíli setrval, že skočím pro menší nákup a hned jsem doma. Normálně jsem do 20min doma.
ALE byla zlevněna nějaká bonboniéra a chlast a byl to masakr. Bála jsem se kolem nich projít a pak šílená fronta u kasy.
A ke kočárku - v MHD důchodci madlo používali jako držadlo, trochu jsem se bála, slušně jsem žádala aby poodstoupili. Někdo s kecama, někdo se omluvil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
21.2.18 20:44
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
21.2.18 20:46

Vyloženě se seniory problém nemám a pokud už jsou protivní, tak spíš ty mladší seniorské ročníky. Opravdu staří lidé mi přijdou pokorní a skromní. Je ale pravda, že když je něco bolí nebo mají nějaké trápení, tak se to projeví i na jejich chování. Já se ale asi pohybuji trochu v jiném spektru, nechodím se tlačit do akcí v obchodech a nevím, jak reagují senioři tam.
Co mě ale dokáže vytočit do běla, jsou maminky s kočárky. Nejen na přechodu ale i mimo něj si vynucují přechod tím, že nastrčí do první třetiny silnice kočárek. Na chodnících jezdí zásadně vedle sebe nebo tak, aby se nedalo projít. Tam, kde chodník není, jedou klidně dvě tři vedle sebe po silnici, dneska jsem na tři takové nesoucí se jak koňské ohony už musela zatroubit, aby ráčily uhnout. Jinak se ale nechovají ani jinde. V obchodě jsou schopny kočárkem přejet dalšímu zákazníkovi nohu, protože mladá paní přece jede. Nacpou se s kočárky do cukrárny, kavárny, nebo i restaurace, co na tom, že znemožňují pohyb ostatním hostům. Takové letní posezení na předzahrádce v restauraci se často stává maratonem mezi kočárky a řvoucími dětmi.
Pro vysvětlení, příspěvek neuvádím jako provokaci. Uvádím jen konkrétní zkušenosti u kterých jsem byla, či je zažila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
21.2.18 20:49

@Annabela11

Ta tvoje diskuse nese známky § 356 Podněcování k nenávisti vůči skupině osob nebo k jejich omezování práv a svobod.

1. Kdo veřejně podněcuje k nenávisti k některému národu, rase, etnické skupině, náboženství, třídě nebo jiné skupině osob nebo k omezování práv a svobod jejich příslušníků, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta.

(2) Stejně bude potrestán, kdo se spolčí nebo srotí k spáchání činu uvedeného v odstavci 1.

(3) Odnětím svobody na šest měsíců až tři léta bude pachatel potrestán,
a) spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 tiskem, filmem, rozhlasem, televizí, veřejně přístupnou počítačovou sítí nebo jiným obdobně účinným způsobem, nebo

1. účastní-li se aktivně takovým činem činnosti skupiny, organizace nebo sdružení, které hlásá diskriminaci, násilí nebo rasovou, etnickou, třídní, náboženskou nebo jinou nenávist.
  • Citovat
  • Upravit
13955
21.2.18 20:53
@Luca82 píše:
No nevim. Kaufland obecne je sberna podivneho vzorku lidi.

Dokud jsem byla v praci, tak jsem byla obklopena normalnimi (rozumej celkem inteligentními) lidmi.
Jake to bylo zdeseni, kdyz jsem coby matka na materske vyrazila do ulic v dopolednich hodinach, co za materiál a v jake mire se dal potkat. A co teprve, kdyz bylo panecku po davkach.

Duchodci byli nahodou prima. Za celou svoji karieru na materske jsem se seznamila s babkama z cele ulice a po prestehovani zase s babkama z druheho konce mesta. Nikdy jsem nenarazila na nikoho protivneho.
Ted jsem zase zpatky v praci a svet je opet v poradku. :D

A mimochodem treba duchodci v Lidlu - noooo kazda druha babka ma na uchu v mobilu maminu s kočárem, co drepi doma a naviguje babku s ostrymi lokty, co ma urvat pro mimino pripadne peclive zmoula zakrouzkovany letak ;)

Tak ted jsem se smala nahlas :lol: presne!!! Do mobilu hulakaj velikosti a ze jim to prijde male :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
21.2.18 20:56

Me obecnd vadi lidi kolem 55 hlavne muzi. Ty mam pocit, ze uz si myslej, ze nemusi zdravit, ze si na ne nikdo neprijde a ze k nim clovek musi byt z principu uctivy. Oni starsi rocniky si casto mysli, ze kdyz jsou stari, tak maji narok na uctu i kdyz se sami chovaji jak hulvati. Moje babicka treba obcas schvalne dela, ze nevidi ci neslysi. Nebo rekne neco nevhodneho a oduvodni to tim, ze uz je stara baba a vsichni ji muzou vlezt na zada. ( vzdelana, slysici, vidici )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
21.2.18 20:58

@Annabela11

https://www.emimino.cz/…odci-304847/

Vidím, že důchodci jsou tvoje životní téma. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
2249
21.2.18 21:01

@rosmarine nejlepší je, když matky s kočárkama utvoří „hvězdici“ a nikdo ostatní je nezajímá, nikdo neprojde, nejčastěji jsem je potkala na farmářských trzích… ale pak se strašně vztekají, když se na ně někdo škaredě podívá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
21.2.18 21:07

@Annabela11 Záleží na míře tolerance a přístupu k životu. Každý z nás bude velmi pravděpodobně jednou starý, nemocný, nahluchlý, hůře pohyblivý a možná i zahořklý. Snažím se být co nejvíce tolerantní a pozitivní a zatím jsem se s opravdu zlým důchodcem nesetkala. Bydlela jsem v domě plném důchodkyň a po roce jsem byla nákupčí většiny z nich, nikdy jsem neměla problém poponést tašku nebo vyřídit menší nákup, manžel fungoval jako opravář. Na oplátku jsem měla jisté houpání kočárku před domem za příznivého počasí, kdy se šly babičky ohřát na sluníčko. Jinak se důchodcům nedivím, že obcházejí nebo objíždějí slevy, s důchodem se ani nic jiného podnikat nedá. A zmetci jsou někteří už od mládí a s věkem se to jen prohlubuje. Takže se snažím vysílat kolem sebe šířit pozitivní energii a doufám, že se mi někdy vrátí. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
338
21.2.18 21:19

:think: tak já bych řekla že zlá a nenávistná jsi ty. Stačí proletět diskusi o bydlení s důchodci :poblion:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
614
21.2.18 22:00

Jako zdravotník mám opačný pocit. Těžce nemocný důchodce se omlouvá, že obtěžuje.
Mladší ročníky přijdou s déle trvajícím problémem v jednu v noci. Mají výraz typu-jsem tady radujte se a makejte. Mladí muži se klidně nechají táhnout od ženský /svojí i personálu/,ani se nezastydí. To starý děda se studem červená.
anonym - povolání

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2216
22.2.18 01:33
@Annabela11 píše:
@ebroker777 :lol: :lol:

Tak jsem si pročetla tvoji minulou diskuzi a potkat někoho takového jako si ty, tak se ti raději obloukem vyhnu. Ani se těm důchodců moc nedivím. Ty urážlivé zprávy, které si psala, jsou fakt síla a hodně o tobě vypovídají. Jak se do lesa volá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15517
22.2.18 07:36

@Gabca11 @karinka Tu by tou holí měli zmlátit pořádně… Nic jiného si nezaslouží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.6.21 11:15

Nevychovanost důchodců - zkušenost

Zdravím.

Bohužel mám samé špatné vzpomínky na důchodce a zde napíšu seznam, co jsem vše zažila.

1.) Je to tam 3 a půl roku zpátky, jela jsem se projet autobusem z Opatova na Sídliště Čakovice a zpátky. Přijeli jsme durch narvaní na Vysočanskou (měli jsme zpoždění, za pár minut jel autobus načas a skoro prázdný), žádný nový cestujici by se tam už nevešel. Už jsme se chystali vyjet z Vysočanské, ale nějaká babi o 2 berlích začala do prvních dveří mlátit jako hluchá do vrat, tak jí řidič tedy otevřel, i když už nebylo místo. Když jsem ji viděla nastoupit (ano, nepoděkovala řidiči, že jí tedy ještě otevřel dveře i když nemusel, protože lidi stáli i ve dveřích), tak jsem se posouvala na sedačce, která je hned za 1. dveřmi, do uličky, chtěla jsem vstát, jenže kolem mě bylo plno. A ta babi (značně nevychovaná) hned na mě (i když viděla, že se snažím stoupnout a vyjít do uličky):,,Mohla byste mě pustit sednout!?" Tak jsem teda musela šlápnout na nohy pár neštastlivcům, babi si dřepla, nos nahoru, namyšlená jak něco a ani nepoděkovala. A pak takoví důchodci tvrdí, že je dnešní mládež nevychovaná, když oni sami ani neumí poděkovat. Tak jsem jí chtěla říct (nakonec jsem mlčela), že nemá zač a že se na ni příště vykašlu, když neumí poděkovat. No, nedali byste takové babě pár výchovných?

2.) Jsou to zhruba 3 roky zpátky, jela jsem autobusem z Nemocnice Krč a nějaká mladá paní, která seděla na sedačce za 1. dveřmi. Přišla stará paní, tak ta mladá jí nabízela, jestli si nechce sednout. Ona, že ne. Pak to vyvrcholilo ve výměnu názorů. Mladá paní byla klidná, ale ta důchodkyně jí div netitulovala krávou. Když ta mladá paní vystoupila, tak ta baba hned si musela postěžovat, že jí někdo chce pustit sednout. 8o :roll:

3.) Nikdy NIKDY mi žádný důchodce nepoděkoval za to, že jsem je pustila sednout.

4.) Je to ani ne čtvrt roku zpátky. Jela jsem autobusem na Chodovskou, kde jsem přistoupila na další spoj a pak ještě na jeden a domů. Nějaká babi, která měla zřejmě tašku na kolečkách (stála jsem k ní zády) nedržela. Řidič zastavil, protože před ním stála auta na semaforu. Té babce ta taška spadla, i když autobus zastavil mírně, ne, že by jel 50 a pak dupnul na brzdu, to ne, prostě zastavil v pohodě, babce ta taška na kolečkách, kterou nedržela, spadla a nějaká paní, co stála / seděla vedle ní jí tu tašku podala. Babka poděkovala se slovy:,,Ten autobus jede a pak zastaví. Blázen." Divím se, že toto neříkala u každé zastávky :lol:

Aneb když se sami důchodci neumí chovat tak, jak se sluší a patří, kteří ve finále prohlašují, že ta dnešní mládež je nevychovaná. Oni mají tak co říkat :roll:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML