Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@unuděná píše:
Já tomu nevěřím, nezlob se. Když se na někoho usmíváš a trpělivě vysvětluješ, je pro něj téměř nemožné něco takového říct. Leda by šlo o nějaký Most
Taky si to myslím. Problém je, že když se objeví někdo jo protivný, člověku to utkví. A pak je z toho,,důchodci jsou zlí". Viz zakládající příspěvek. Ty stovky slušných mezi tím jsou zapomenuti.
Hlavně byla na důchodcich cítit nervozita, když bylo to „nejsilnější“ období Covidu zhruba před zimou jak dost často napominali stojící ve frontě v obchodu na rozestupy, nebo že se to a to nemá. Jistě chápu áli se o zdraví atd, ale někdy když to člověk slyšel vícekrát za den..
![]()
@Stargust zřejmě ale měli pravdu. A byli i v právu, ne? Bohužel ty statistiky byly neúprosné.
@inkakřivák píše:
@Stargust zřejmě ale měli pravdu. A byli i v právu, ne? Bohužel ty statistiky byly neúprosné.
O to se nepřu, sám mám 80 letou tchyni ![]()
@Stargust A navíc toto bych nebrala jako nadávání. Nadávky beru ve smyslu úplně jiném než něco jako paní netlacte se tak, neslyšela jste o rozestupech? Nervózní byli myslím všichni. Jako nepru se s tebou. To ne.
@inkakřivák píše:
@Stargust A navíc toto bych nebrala jako nadávání. Nadávky beru ve smyslu úplně jiném než něco jako paní netlacte se tak, neslyšela jste o rozestupech? Nervózní byli myslím všichni. Jako nepru se s tebou. To ne.
Ještě přidám další zkušenost, ikdyz opět neříkám že jsem byl v právu či spíše naopak
.Jedu do práce na kole, projíždim takovou kratší zonou kde je pohyb chodců a v tom úseku je cedule prosím cyklisto sesedni z kola..,jelikož jsem chvátal, jedu dále a v tu dobu tam nešel skoro nikdo a kus odsud se baví děda se starší paní a najednou..skoro řev-hele mám na tebe zavolat policajty, tady se nejezdí a támhle cedule jako kráva. Pribrzdim se slovy..
, hele pane tady jezdí kola imrvére
a mnohem rychleji.Ja jedu pomalu, dávám pozor, tak o co jde. Jistě ten chlap měl třeba pravdu, ale tykání a vyhrožování policajtama?
Tak jako naštvalo mne to..
@Stargust
Tos mohl být naštvaný tak maximálně sám na sebe, i když chápu tě. Taky to občas ošulím, když tam nejsou lidi, ale dědovi se nedivím ![]()
@Stargust píše:
Hlavně byla na důchodcich cítit nervozita, když bylo to „nejsilnější“ období Covidu zhruba před zimou jak dost často napominali stojící ve frontě v obchodu na rozestupy, nebo že se to a to nemá. Jistě chápu áli se o zdraví atd, ale někdy když to člověk slyšel vícekrát za den..![]()
![]()
Tak v zasade se bali o zivot, tak chteli rozestupy, nebyla to dobrá doba
Ja jsem byla nekdy v dobe vrcholiciho Covidu v nemocnicni lekarne. Dovnitř jen na znacky, pred vchodem par lidi cekalo az budou moci dovnitr a uprimne, chtela jsem co nejdriv z te lékárny vypadnout.
A prede mnou mladsi ženská, zrejme mela nejakou zamestnaneckou kartu na vyuziti v lékárně. A nekonecne dlouho vybirala sampony a kremy a tohle nevim, hm hm a ukazte mi jeste tohle a tamto, ze je za ni fronta je fuk…ta me stvala vic, nez nejaky duchodce co by chtel dodržovat odstup.
Nejčastější problém byly doplatky, je pravda že je naprd jak se mění často úhrady pojišťoven :/ lidi pak mají pocit že nám to snad jde do kapsy, další častý konflikt prošlé recepty, to byli schopni řvát docela dlouho a sprostě, další situace fronty, kolikrát na nás řvali ať si hejbneme ať se nevykecavame atd. člověk chtěl někomu poradit a už viděl ty kyselé obličeje a věděl že za chvíli bude konflikt… Jo a ještě když něco nebylo skladem, taky strašný problém
@Layana Je fakt, že já jsem jen FL, takže na recept nevydávám. Na volném prodeji jsem nikdy vyloženě špatnou zkušenost neměla. Lidi tam chodí, protože něco potřebují od nás, vesměs byli rádi za každou radu. Ale je fakt, že je taky dost rozdíl řetězec vs. malá lékárna, ve které jsem expedovala. Tam byla radost stát za tárou ![]()
@Layana Kolik to bylo lidí třeba ze sta? Kolik důchodců a kolik výdělečně činných? Myslím si, že hulváti jsou ve všech věkových kategoriích, že slušného mladého je málokdy důchodce hulvát. Schválně, někdy si udělej třeba čárky a uvidíš. Tohle škatulkování ráda nemám. Je to jako blokování uliček v obchodě a zdržování na kase. Maminky si stoupnou s voziky k regálu a řeší. A neprojdes. Třeba. Lidé jsou různí bez ohledu na věk.
Nedivím se, že jsou důchodci tak otravní. Všechno je bolí, šplouchá jim na maják ze všeho toho volného času, ale nedostatku sil. Cítí se nepotřební apod. Vždyť už je čeká jen hrob.. Líp už bylo a tak ať si brblaji.. Asi z toho jednou taky nebudu nadšená!
Znám i super důchodce.. ale pár zkažených jedinců se vždy najde.. Já se na svět usmivam a on na mě. Když je na mě někdo hnusnej, hodim super úsměv a ty druhý nechápou: Error, file not found. Spíš mi je jich líto, když nic jiného neznají..
Od určité doby nenabizim verbálně volné místo v MHD, prostě se zvednu a jdu. Kolikrát mi někdo začal nadávat za volné místo.
![]()
@Stargust píše:
Ještě přidám další zkušenost, ikdyz opět neříkám že jsem byl v právu či spíše naopak.Jedu do práce na kole, projíždim takovou kratší zonou kde je pohyb chodců a v tom úseku je cedule prosím cyklisto sesedni z kola..,jelikož jsem chvátal, jedu dále a v tu dobu tam nešel skoro nikdo a kus odsud se baví děda se starší paní a najednou..skoro řev-hele mám na tebe zavolat policajty, tady se nejezdí a támhle cedule jako kráva. Pribrzdim se slovy..
, hele pane tady jezdí kola imrvére
a mnohem rychleji.Ja jedu pomalu, dávám pozor, tak o co jde. Jistě ten chlap měl třeba pravdu, ale tykání a vyhrožování policajtama?
Tak jako naštvalo mne to..
ale primárně jsi nedodržel pravidla ty, můj ex by na tebe také křičel a fakt nebyl důchodce, a já když jedu po silnici a vedle je cyklostezka - ovšem na silnici cyklista-závodník, tak ho také vytroubím
@inkakřivák píše:
Taky si to myslím. Problém je, že když se objeví někdo jo protivný, člověku to utkví. A pak je z toho,,důchodci jsou zlí". Viz zakládající příspěvek. Ty stovky slušných mezi tím jsou zapomenuti.
ale společnost musí akceptovat nejslabší články, ty a já covid přežijeme asi v pohodě, ale ti důchodci mají docela velké % úmrtnosti