Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
V Kauflandu musite ukazat lokty, ja tam duchodce sundavam s prehledem. Driv mi tohle take vadilo, ale pochopil jsem, ze abych v Kauflandu uspel, musi se ze me stat monstrum. Jsem takovy mlady superduchodce. Dnes jsou mi jedinymi rovnymi souperi Vietnamci.
Bohužel, zkušenost mám s nimi velmi bohatou. Žila jsem v paneláku, kde žilo spoustu důchodců, později i jezdila do práce tramvají, který jezdil ke kauflandu. A to se z většiny nemohoucích stařečků a babiček stávali divoké šelmy, které každý čtvrtek házely lokty, aby se posadili
Ne jednou se mi stalo, že nějaký děda mě srazil k zemi a ještě mi vynadal, že překážím. Já co si tak všímám, tak jsou víc agresivní dědové, než babičky. S nima jsem si třeba i pokecala, když jsme se potkaly u baráku. Ale celkově, mám spíš takový pocit, že to třeba dělají proto, že jejich život je osamělý. Nemají žádnézážitky, které vy mohli vyprávět. A tak vyráží každý den, za novým dobrodružstvím ![]()
A?
Osobně mi vadí teenageři cca 15-18 let, kteří se neumí chovat. Ale je to kus od kusu..rozhodně bych neházela všechny do jednoho pytle. Holt nevychovaný jedinec bude nevychovaný i v důchodu, když se to za celý život nenaučil a horší vlastnosti se ke stáru více projeví.
@free333 píše:
Já do Kaufu taky nelezu, chodí tam tatínek, většinou je naštvaný, že akce byla už rozebrána, než tam došelChce to číhat hned ráno u dveří a být mezi prvníma, ale zase je to trochu nebezpečné
To musíš mít potom na berli upilovaný konec do hrotu a ohánět se sem tam… ![]()
@mary.27 píše:
Důchodkyně místo kachny v mrazáku…
Ty jo, možná místo sledování Partičky budu chodit při akcích do Kaufu, ale raději z dálky, nemusím mít berli zaraženou v krku…
Mohly by to prodavačky házet na Youtube, sledovanost by byla ![]()
Ja jim opravdu rikam agresivni duchodci, nekteri jsou proste takovi…moji kamaradku jeden takovy svihl Holi pres tehotenske bricho, kdyz ji predbihal ve fronte na autobus… ![]()
@free333 píše:
Mohly by to prodavačky házet na Youtube, sledovanost by byla
To jo, já bych to odebírala určitě, televize by nestíhala konkurovat. ![]()
@Lenka_Hal píše:
Ja jim opravdu rikam agresivni duchodci, nekteri jsou proste takovi…moji kamaradku jeden takovy svihl Holi pres tehotenske bricho, kdyz ji predbihal ve fronte na autobus…
Třeba si myslel, že je jenom tlustá ![]()
Poznat zda je baba těhotná, nebo jen vyžraná je kolikrát umění
![]()
@Šmoulice píše:
Třeba si myslel, že je jenom tlustá
Poznat zda je baba těhotná, nebo jen vyžraná je kolikrát umění![]()
a to jí mělo jako pomoct zhubnout, švihem holí pře špek? ![]()
@mary.27 píše:
To jo, já bych to odebírala určitě, televize by nestíhala konkurovat.
Já taky, TV ani nemám, ale na tohle bych na NTB koukala, ovšem z bezpečí domova ![]()
@Šmoulice píše:
Třeba si myslel, že je jenom tlustá
Poznat zda je baba těhotná, nebo jen vyžraná je kolikrát umění![]()
U ni neni pochyb, je ten typ, co vazi snad 40 kilo…
@free333 píše:
Já taky, TV ani nemám, ale na tohle bych na NTB koukala, ovšem z bezpečí domova
To já taky, bezpečnost nade vše… ![]()
@Paola21 píše:
A?Osobně mi vadí teenageři cca 15-18 let, kteří se neumí chovat. Ale je to kus od kusu..rozhodně bych neházela všechny do jednoho pytle. Holt nevychovaný jedinec bude nevychovaný i v důchodu, když se to za celý život nenaučil a horší vlastnosti se ke stáru více projeví.
Souhlasím, že je to kus od kusu. Třeba moje babi s dědou takový nikdy nebyli. A to zemřeli v 90 letech. Nedělá to ani moje babi v 70 letech, že by cíleně jezdila po akcích, nadávala a vrážela do lidí. Všichni tedy jsou velmi vzdělaný lidé, tak nevím, jestli je to tím
Pravda, že straší babička měla pak už třeba takové tehdence, otevírat dveře, jakmile někdo prošel chodbou, nebo když se něco stalo, tak to hned musela vidět. Nebo její oblíbené chození k doktorovi na pokec každý měsíc
Ale já bydlela u ní a dědy 10let, takže jsem jí k tomu řekla vždy svoje.Pak jde mladý člověk k lékaři a čeká, až se tam důchodce vykecá půl dne
Naopak třeba manželovo babička, která zemřela v 80letech, tak byla typická „bába“.Drbna, která musela vše vědět, pomlouvala, zlá…
@mary.27 píše:
a to jí mělo jako pomoct zhubnout, švihem holí pře špek?
Pomoct uvědomit si to
![]()
Takoví dobráci oni jsou ![]()
Mne vadi chovani nekterych z nich v MHD - kdyz jsem s kocarkem na miste pro kocarky a sednu si tam na tu sklopnou sedacku (mesic do porodu, fakt mi dela lepe sedet nez stat ted uz) a nastoupi duchodce a hodi tak strasne nastvanej oblicej, ze si dovoluju sedet na tom miste. Tak to nemam rada. A pak nemam rada chovani nekterych v obchode. Coz o to, ze predbihaji, bouraji vozikama a odstrkuji cloveka od regalu. Ale jakmile je nekde fronta(treba u obsluznych useku, je tam jedna pani a nestiha, nebo u pokladen) nebo neni nejake zbozi (akcni),tak hlasite nadavaji na vsechno a na vsechny, jaktoze jako neni vic pokladnich/zbozi atd. To mi prijde dost neslusne a nevychovane. Nikdo neceka ve fronte rad, ale nahlas nadavat je proste buransky folklor.