Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj, nejsem příliš technicky zdatná a v mobilech se moc nevyznám, tak bych se chtěla zeptat: stalo se vám někdy, že se vám při výměně SIM karty v mobilu uložily sms zprávy pod jiným datumem než byl ten reálný? Může se např. stát, že některá sms je díky výměně sim karty uložena s pozdějším datumem, než kdy reálně byla odeslána? Děkuji. ![]()
Příspěvek upraven 03.08.18 v 09:17
mě se stalo něco podobného, ale už je to teda déle, ale podle mě to možné je, ale nijak zvlᚍ jsem to neřešila ![]()
Jo, u starsich telefonu se mi vzdy pri vymene rozhodil datum. Ted uz to spis nedela, aktualizuje se to automaticky pres sit nejak, ale urcite je to mozne, zejmena pokud nema mobilni data a pripojeni na net (myslim).
Mně jde spíš o to, jestli je možné, aby ta sms dostala datum z pozdější doby, než reálně vznikla. To, že se při výměně SIM nezaktualizuje datum, vím, že možné je, ale ty sms (které v tu chvíli odešleš) mají pak to datum starší než reálně vznikly, ale nechápu, jak by mohly mít datum mladší… ![]()
Neumím to vysvětlit technicky. Jestli ti opravdu nějak zvlášť záleží na SMS, tak nespoléhej na SIM. Ta k tomu není primárně určená. Použij raději MyPhoneExplorer pro Win nebo SMS Backup & Restore pro Android.
Ja si to vysvetluju tak, ze neni datum jako datum.
Datum se vetsinou pocita jako cas (je to cislo, ktere na prvni pohled moc nerekne) od nejakeho dne a samozrejme ruzne systemy maji ruzny den D. Nekdo 1.1.1960 nekdo zase 1.1.1900 a kdyz mezi temi systemy prechazis a potrebujes prenest datum, tak musis zohlednit i tento rozdil.
A u tech sim bych si to zduvodnila podobne - kazdy operator datum urcuje asi trosku jinak a tim se to rozhodilo.
Ale je to jen moje teorie, co me ted napadla u kafe, mozna to je uplne mimo, tak to berte s rezervou.