Změna jména u dvouleté dcery

Napsat příspěvek
Velikost písma:
957
15.2.16 12:58

No mě přijde šílené měnit jméno vlastní dcerce i když má jen dva roky!!! 8o
Na to jméno už slyší přece.
Doma si holky rozeznáte, přátelé asi budou vědět a pochopí a cizím do toho nic neni.
Přidejte kdyžtak dceři ještě jedno jméno a můžete začít postupně říkat oběma jmény a vysvětlovat a třeba časem už jí říkat tím druhým.
Sofie Anna je hezké. Iva se k tomu moc nehodí.
Jinak Sofii můžete říkat Sofi, Finko, Inko, Ofko, Fifi…je to celkem tvárné jméno.
A ještě jedna věc…nemilá…manžel se na tebe může taky za čas vykašlat a pak tě to bude štvát, že si měnila jméno. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
15.2.16 12:59

Ještě mě napadlo vyřešit to tak, že si necháš svoje současné jméno, plus manželovo a dceři necháš její, tedy pokud teď máte stejné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
15.2.16 13:02

Sylvie mi přijde jako dobrý nápad. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
15.2.16 13:03

A vám to nějak vadí, mít doma dvě Sofie? Nebo je to jen kvůli „Co tomu řeknou lidi a co tomu řekne tchýně“?

A ještě si tak představuju, co až malá doroste do věku, kdy se jí její jméno bude zdát hnusné a praví „Ségra má mnohem lepší jméno“ - „No zlato, taky jsi mívala takové pěkné jméno, ale my jsme ti ho změnili“ :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
15.2.16 13:04

Tak asi bych mladší jedno jméno přidala, ale už se holky asi nějákou dobu znají a obě ví jak se tak druhá jmenuje a stejně se jim bude dál říkat jak jste zvyklý… ale jak píšu, to druhý jméno bych asi dala, aby to vypadalo na papírech přehledněji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2611
15.2.16 13:05

Já bych jméno vůbec neměnila. Holt budete mít dvě Sofie. Jedné bych říkala Sofí a druhé Sofinko. Nebo bych si vymyslela nějakou jinou přezdívku na doma. Ale rozhodně bych ji jméno nechala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396

Oběma holkám bych dala, pokud by to šlo, 2. jméno. Pokud ne, nechala bych obě pokřtít a začala je oslovovat jinak. Třeba ve Španělsku jsou obvyklá 2 jména. Když se někdo jmenuje Juan Carlos, říká se mu juanca. Nebo Juan manuel je juanma. U holek je každá druha Marie něco a použilvá se jen to 2. jméno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2084

Dala bych oběma druhé jméno, přidání jména je na matrice zadarmo, byly by dostatečně rozlišené a každé bych říkala jinou zdrobnělinou nebo přezdívkou.. navíc starší by si mohla vybrat jméno, jaké by se jí líbilo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
15.2.16 13:06
@Etcetera78 píše:
A ještě si tak představuju, co až malá doroste do věku, kdy se jí její jméno bude zdát hnusné a praví „Ségra má mnohem lepší jméno“ - „No zlato, taky jsi mívala takové pěkné jméno, ale my jsme ti ho změnili“ :P
:mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.2.16 13:08

Náhoda je to opravdu hloupá. Co vám budu říkat, nejsem nadšená. S přítelem spolu už žijeme, ale starší Sofie u nás natrvalo bydlí jenom týden. Před tím byla u mámy a u nás na víkendy atd. Jenomže v té druhé rodině to vše dopadlo jinak a tak bude žít u nás - ještě se čeká na rozhodnutí úřadů, ale všechny strany souhlasí. Je to pro všechny těžké a komplikované, zatím moc nevím, co říká na tu situaci ona (starší Sofie), protože se zatím tak sžíváme dohromady. Ale rozhodně varianta, že měnit nebudeme ani jedno z jmen, nepřipadá v úvahu. Vždyť už tady mám problém vyjádřit, která je která. Navíc aby to holky musely všude vysvětlovat a lidi si ťukali na čelo, proč jsme to tak dali, to nechceme. Malé Sofii stejně říkáme různými zdrobnělinami, myslím, že dvouleté dítě ještě moc na jméno zvyklé není (jasně, nedáme jí teď jméno naprosto jiné, ale třeba u té Žofie a Josefíny by to oslovování bylo takové podobné). Třeba v případech adopcí se také mění jména. Tohle je také adopce - od nového partnera. Věřím, že teď už budeme celá a funkční rodina a přijetí společného příjmení k tomu patří. A i kdybych nechala naše příjmení (malá má to moje), tak stejně bychom v domácnosti vychovávali dvě Sofie a to mi opravdu nepřijde dobré.

• Citovat
  • Upravit
4992
15.2.16 13:09

Já bych nic neměnila, holt budou dvě. Nedávno tady byla diskuze, že maminka už dítě daného jména má a očekávaný syn se má jmenovat stejně :cert:

Příspěvek upraven 15.02.16 v 13:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
15.2.16 13:10

Bych to rozhodně neměnila..pokrevní sourozenci to nejsou, tak co…nějak bych se s dětma domluvila, jak na ně volat, aby nepřiběhly obě, ale jinak v tom nevidím problém. před pár týdny tu byla diskuse, jak chlap chce, aby měla ženská Petra s ním, i když už má doma 5 letýho Péťu z prvního manželství, tak to by bylo hloupý, ale tohle je celkem normální, když s epotkají 2 lidi s dětma se stejným jménem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
15.2.16 13:13
@Anonymní píše:
Náhoda je to opravdu hloupá. Co vám budu říkat, nejsem nadšená. S přítelem spolu už žijeme, ale starší Sofie u nás natrvalo bydlí jenom týden. Před tím byla u mámy a u nás na víkendy atd. Jenomže v té druhé rodině to vše dopadlo jinak a tak bude žít u nás - ještě se čeká na rozhodnutí úřadů, ale všechny strany souhlasí. Je to pro všechny těžké a komplikované, zatím moc nevím, co říká na tu situaci ona (starší Sofie), protože se zatím tak sžíváme dohromady. Ale rozhodně varianta, že měnit nebudeme ani jedno z jmen, nepřipadá v úvahu. Vždyť už tady mám problém vyjádřit, která je která. Navíc aby to holky musely všude vysvětlovat a lidi si ťukali na čelo, proč jsme to tak dali, to nechceme. Malé Sofii stejně říkáme různými zdrobnělinami, myslím, že dvouleté dítě ještě moc na jméno zvyklé není (jasně, nedáme jí teď jméno naprosto jiné, ale třeba u té Žofie a Josefíny by to oslovování bylo takové podobné). Třeba v případech adopcí se také mění jména. Tohle je také adopce - od nového partnera. Věřím, že teď už budeme celá a funkční rodina a přijetí společného příjmení k tomu patří. A i kdybych nechala naše příjmení (malá má to moje), tak stejně bychom v domácnosti vychovávali dvě Sofie a to mi opravdu nepřijde dobré.

Já to opravdu moc nechápu… Proč by to měli holky nějak složitě vysvětlovat a lidi si ťukat na čelo? :nevim: Co je komu do toho.
Mě překvapuje, že se tak snadno vzdáš jména pro svou dcerku, které si určitě v těhotenství vybírala pečlivě a byla o něm přesvědčená. Jestli dáte Žofii, tak bude dcera jednou asi nadšená. :lol: Ale tak vaše věc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
15.2.16 13:14

Ty jo, to je dobrý.. Tak když tu byla nedávno diskuze o dvou Petrech v jedné domácnosti, všichni se mohli zbláznit, že mít dva Petry není normální :mrgreen:, ale když jsou dvě Sofie, tak většina je pro to nechat? 8o 8o 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
15.2.16 13:15

Ne, neměnila bych. Říkala bych každé jinak a lidi, ať se starají o sebe. Je to opravdu z tvé hlavy a nebo na to tlačí přítel? Mě to matka udělat, tak jsem v dospělosti určitě naštvaná. A to mám opravdu trapné křestní jméno. Ale už jsem ho dostala při narození a přijde mi, že tohle by se měnit nemělo. Přidat další a říkat jí třeba nějak jinak, to bych i jako velká holka chápala a bylo by na mě, jaké bych chtěla používat v dospělosti. Ale, ne, že mi ho někdo vzal. :zed:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze

Poradna porodní asistence