Změna příjmení dítěte dodatečně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24990
26.9.24 12:23

Nikdy bych nedala příjmení po chlapovi, kterému jsem nestála za to, aby si mne a mimino vzal
tady navíc jde ještě o hanlivé příjmení
takže to vůbec.. já osobně bych na tvém místě zašla na matriku i s otcem, podepsala to tam a nechala to po sobě… z více praktických důvodů…

Akorát je ve hře otázka svatby - to si musíte ujasnit, asi by sis pak nechala i dívčí? nebo jak byste to pak řešili?

PS : JO a od té sestry to bylo krajně neprofesionální! Drsně bych jí opáčila, jestli má nějaký problém!? žádné posměšky si nemá co dovolovat…
jinak já diktovala ve špitále nejbližší osobu, taky má vtipné příjmení a sestra taky že CHI-a zopakovala to… můj pohled pěkný nebyl, sklopila zrak… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14765
26.9.24 12:50
@Aries6 píše: Více

No tak pokud stojí o svatbu, partner to ví a nechce si ji vzít, tak věřím, že to nese špatně. Ale nemá to tak každá nesezdaná matka žijící s otce dítěte. A zakladatelka na mě taky takto nepůsobí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13784
26.9.24 22:31
@Aries6 píše: Více

Já jsem se nikdy vdávat nechtěla. I kdybych se vdávala, nechala bych si své příjmení. Synovi jsme ale dali příjmení po muži, moje příjmení v mužském rodě se mi nelíbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová