Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No my měli takové období a pak koupili nějaké hračky do postele. To nám dalo vítr do plachet ![]()
Taky mě spíš napadlo, jestli to není třeba stylem, jakým to děláte apod.
Stálo by za to zkusit to jinak, jinde, jiným stylem a pak uvidíš.
Když ani to nezabere, tak asi navštívit odborníka, co ti může pomoct s hormony. ![]()
U mě to kojení způsobovalo a to i kojení s nízkou frekvencí (2× denně a už jen na přilepšení k běžné stravě). Spíš než teda změna prožívání to byla absolutní ztráta chuti k čemukoliv se sexuální tematikou, nebavila mě ani masturbace nic prostě. Gynekolog mi povídal, že u citlivějších žen tohle může prolaktin způsobovat i v nízkých dávkách. Po ukončení kojení se to srovnalo. A jako doplněk mi pomohlo cvičit svaly pánevního dna, prostě jsem se tím i víc naladila ![]()
Ano taky se přikláním ke kojení, až přestaneš kojit, jistě to bude lepší.
Zkus se pred tim naladit treba i nejakou erotickou literaturou.
Děvčata děkuji za rady. Myslím že to není o způsobu, neláká mě vůbec nic. Při různých situacích žádný rozdíl. Maximálně ráno bych řekla že je to o málo lepší. Jinak vše téměř na bodu mrazu. Jsem pořád na vážkách chtěla bych to dostat zpět do normálu ale nechci malého násilně odstavit. Večer mu rušení nevadilo už ho nevyžadoval. Ráno strašně bez mléka pláče.
Mila zakladatelko,
vitej v klubu, ja to mam takhle cely zivot. Behem sexu jsem nemela NIKDY orgazmus, zavidim zenam, ktere ho maji.
Na vztahu se to teda neprojevuje, protoze se snazim, aby alespon jednou sex za tyden byl. Na sex nemam chut skoro nikdy, ale nedam to na sobe videt, snazim se, aby byl manzel spokojeny.
A aby tady nedoslo k nejakemu nedorozumeni. Ja nejsem zadna domaci putka, ktera dycha jenom pro manzela a udelala by pro nej prvni posledni. Musim rict, ze muj manzel je to nejlepsi, co me v zivote potkalo, nas vztah mi dava neuveritelne mnoho, manzel me obskakuje a nosi na rukach. Myslim, ze zatnout zuby 1-2 tydne a dat mu to, na co ma zdravy 25lety chlap chut neni zadne velke sebeobetovani.
Mrzí mě, že to tak máš a ve tvém věku, předpokládám že ti je +- stejně jako manželovi, tak bych s tím něco dělala, jen tak samo to určitě není. Druhá věc je, že já to takto nemám po celou dobu, takže s tím hodlám něco dělat, proč se smiřovat s něčím co není nutné. PS. dělat něco z čeho nemáš žádný pocit celý život, fakt nevím ale myslím, že to ničemu neprospěje. Náš začátek také nebyl jednoduchý ale manžel dělal vše proto, aby to bylo lepší - měla by se snažit i ta druhá strana, to je zase otázka tvého chlapa, že mu to nevadí.
@Anonymní píše:
Mrzí mě, že to tak máš a ve tvém věku, předpokládám že ti je +- stejně jako manželovi, tak bych s tím něco dělala, jen tak samo to určitě není. Druhá věc je, že já to takto nemám po celou dobu, takže s tím hodlám něco dělat, proč se smiřovat s něčím co není nutné. PS. dělat něco z čeho nemáš žádný pocit celý život, fakt nevím ale myslím, že to ničemu neprospěje. Náš začátek také nebyl jednoduchý ale manžel dělal vše proto, aby to bylo lepší - měla by se snažit i ta druhá strana, to je zase otázka tvého chlapa, že mu to nevadí.
Jo, to zni dobre.
Az prijdes na to, jak to vyresit, tak mi pak dej vedet, jsem jedno ucho… I kdyz, u me to bylo vzdycky tak, takze mozna by to stejne nefungovalo. Tomu mojemu to samo nevadi, protoze o tom nevi. Nebudu mu veset na nos, ze na sex nemam chut…
@warita píše:
Jo, to zni dobre.Az prijdes na to, jak to vyresit, tak mi pak dej vedet, jsem jedno ucho… I kdyz, u me to bylo vzdycky tak, takze mozna by to stejne nefungovalo. Tomu mojemu to samo nevadi, protoze o tom nevi. Nebudu mu veset na nos, ze na sex nemam chut…
Píšeš, že chlapovi je 25. Myslíš, že to vydržíš celý život?
@Petrolka píše:
Píšeš, že chlapovi je 25. Myslíš, že to vydržíš celý život?
Co by melo vydrzet presne?
EDIT: uz rozumim otazce. Ano vydrzim, mame to tak poslednich 6 let, nevidim v tom problem ![]()
Nebo jinak… take jsem brouzdala internet a hledala informace, bohuzel mnoho nenasla. Najde se spousta uzasnych doporucenich typu; zkjousejte jine pozice, etc… ja uz zkusila veci… nezabira to. A tim, ze clovek z toho nema pozitek, tak casem ustoupi i chut na to.
Ja to ale osobne nepovazuju za dramu. Mam to takhle a da se s tim pohodlne zit. Ja mam priority nekde jinde, od partnera ocekavam primarne, ze me bude mit rad, ze mi bude pomahat, ze se mnou bude vychovavat deti, jezdit na dovolenou a po hadce me obejme a udobri se se mnou. Take se velice rada necham masirovat, manzel je prirozeny talent na masaze… a tohle si teda uzivam daleko vic, nez vsechen sex sveta. Takze tak… ale chapu, ze kdo to predtim mel jinak, tak mu to chybi.
@warita a zkoušíš si to dělat sama? s cvikem přichází mistrovství.. aneb sebepoznání, zvyšuje se touha těla a tak…
Prosím je to sice zdlouhavé, ale jinak by to nedávalo smysl, pokud někdo dokáže poradit budu moc ráda. S partnerem jsme již 9let, v sexu to od začátku nebylo úplně super, ale sladili jsme se postupem času jak jsme se poznávali. V těhotenství jsem si ho užívala nejvíce. Po porodu sice bylo vše citlivé, klitoris zvětšený, ale byla jsem šťastná že si sex užívám více než předtím. Poporodní poranění se v pohodě zahojila. Začala jsem brát antikoncepci. Postupem času jsem si začala všímat rozdílu v prožitku ale také vnímání sexu celkově, myslela jsem si, že je to ovlivněno těmi prášky a tak jsem je po roce přestala brát. Už je to několik měsíců a je to stále horší. Cítím se absolutně necitliva, nevnímavá, mám pocit že se mi zmenšil klitoris a na žádné podněty nereaguje. Už z toho začínám být nešťastná protože vím že následek porodu to není když pár měsíců po něm bylo vše super. mohlo by tohle ovlivňovat kojení i když jen jednou denně? Hormony mám celý život rozhozene cyklus nepravidelný ale většinou mezi 31-45 dní. Už si fakt nevím rady a chtěla bych s tím něco dělat už se to začíná projevovat na vztahu já pak na sex nemam vůbec náladu když vím, co mě zase čeká. Děkuji všem za přečtení a případné rady.