Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak to asi nedelal ofiko ale za prachy na ruku…on ti bracha nerikal, kolik za vas plati? Nic jste si dopredu nedomluvili? Nemas aspon sms nebo email s nejakou castkou a dohodou, co bude delat a za kolik? Na tech fakturach jste byli domluveni?
Jestli ne, tak mam blby pocit, ze jsi nahrana no…Jestli ty faktury potrebujes, tak jsi mela platit az vuci nim.
Že se mezi kamarády a příbuznými neresi faktury, tak ok, ale aspoň nějaká domluva jaksi potřeba je.. bracha prostě řekl „zaplatím to“ a dal jste nic neřešili? Přece musíte vědět (hlavně tedy bratr a ten znamy), kolik platil. Nebo resis, ze ti řekli částku a ty tomu nevěříš a chceš doklad? Material kupoval kdo? Pokud si nevěříte, neměli jste nic dělat bez smlouvy… teď už smůla, ale aspoň pro příště víš…
Máš to řešit tak, že máš zaplatit… ![]()
Chtěla jsi bydlet, prachy jsi neměla, někdo zaplatil za tebe… Logicky, jako minimálně 50% stavebních prací, pokud na ně nemáš hypo, se dělá načerno bez papírů, zato levněji minimálně o DPH… ![]()
Když jsi chtěla bydlet teď hned, měla sis to zařídit sama, vzít si hypotéku, dostala bys zálohovou fakturu na minimálně 30-40% z celkové ceny zakázky, dokud bys jí nezaoplatila, nikdo by na nic nehrábl a pak bys průběžně platila podle objemu vykonaných prací a měla na všechno faktury…
A nebo bys taky zaplatila první zálohovou fakturu a tím by to haslo, neměla bys ani prachy ani bydlení…
![]()
Tak to jsi je měla chtít když byly provedené práce a uzavřít s brachem nějakou smlouvu o zápůjčce. Ale nejspíš to udělal bez dokladu, tak asi budeš mít smůlu.
Tak to asi dělal bez faktury ne? Na co ty faktury potřebuješ? Ty je musíš někde doložit?
Cenu jste snad měli domluvenou předem ne?
@Karamba2020 píše: Více
Tak to se dá snadno najít na netu. Ale chápu tu pointu.
Takže ti někdo pomohl opravit být, bratr to za Tebe zaplatil a ty budeš ještě proudit a chtít faktury, abys to měla ještě dražší a platila daně…tak ty seš radost
asi si to platili hotově mezi s sebou a nefakturovali
Zaplat brachovi co za tebe zaplatil a hotovo. Co s tim chces ted resit?
Řešit to teď je už asi pozdě, ne? Vy jste nebyli domluvení na částce, za kterou to udělá? Navíc to na mě dělá dojem, že to dělal známý ze známosti, s penězi na ruku. Na co ti budou faktury? Stejně budeš muset k materiálu zaplatit i práci. Neměla si peníze, bratr to zaplatil za tebe a ještě vymýšlíš komplikace kolem. Zaplať a příště holt přemýšlej předem.
Pro dobrotu na zebrotu, chudak bracha.
Ked si to chcela takto oficialne tak si si mala nechat vypracovat projekt, kompletnu specifikaciu pouzitych materialov, urobit vyberove konanie, nechat si preverit prihlasene firmy, zadat to vytaznej, mat dozor a vsetko urobit oficialne na papiere, stalo by ta to 1 az 3× tolko ale mala by si vsetky faktury, revizie, zaruky…
@Beruska999999 píše: Více
Ze začátku bylo domluvené že faktury nebudou problém, teď se známý u toho kroutí a různě to natahuje, taky bych ráda věděla kolik opravdu za nás dal bratr, on je hodně na peníze tak bych se nedivila kdyby řekl že dal plácnu 20 tisíc ale dal ve skutečnosti třeba 10. Protože to co dal za nás, já o tom nevěděla, rikal že nám chce pomoct ale kolik opravdu dal nevím protože faktury nemám a ani jsem je neviděla, takže buď mu budu věřit na dobré slovo že dal 20 tisíc a dám mu je a nebo budu trvat na fakturách a jestli žádné nejsou tak nedám a naruším rodinné vztahy, to nechci
@Midaku píše: Více
My jsme byli ze začátku domluveni že faktury uvidíme, jak za práci tak za materiál, ale bohužel. A bratr to dal za našimi zády, nevěděli jsme o tom. Až když jsme přijeli řekl že dal tolik a tolik a teď to chce zpět
Dobrý den, před několika měsíci mi známý opravoval byt, daly se do toho peníze, bratr později dal známému peníze za mě, abychom co nejdříve bydleli když jsme na to neměli. Momentálně zde bydlíme a bratr po mně chce peníze co dal známému za nás, ale nikdo nám nechce dát faktury, jsem ráda, že nám pomohly ale rada bych viděla faktury ale je s tím problém. Jak to mám řešit?