Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Izzz chapu te, ja si obcas pripadam jak cvicena opice, co s debilnim usmevem na ksichte neustale opakuje „Maty, tohle a tohle a tohle..“ ale ono to funguje
(a tajne doufam, ze casem bude stacit rict to treba dvakrat-trikrat
)
zas na druhou stanu, je to hajzlik, ale nedela mi vecer to, co zakl. deti
Naše malá není ADHD, u nás to byla reakce na školku. Těšila se tam, ale začátky byly krušné. A bohužel tam byla jedna hodně divoká holčička (už je ve škole, ufff) a od ní se toho malá hodně naučila ![]()
Nadava ted brachovi kterej si hraje v posteli a rve na nas ze zlobi a mame ho jit zmlatit
Tohle jste si ale zavařili sami, to se na mě nezlob.
Zpětně s tím nic nenaděláte… pokud leží, tak ji nech, časem usne…
@stika zkuste to…to víš, že se to zlepší. Týden, měsíc budete v takovejchle stavech, ale zlepší se to. Každopádně psychiatra vyhledej. Co tatínek? na kompu?
Ja vim ze si za to muzeme urcite sami, hodne jsme ji ustupovali aby si nerozbila hlavu o zed a ze je atopicka a ma snizenou imunitu atd. No prvni dite, na brachu jsme duslednejsi. Uz aspon lezej, my mame kazdej svuj komp a sluchatka a nereagujeme
@wildcherry Ahoj, pročetla jsem kus diskuse, ale ne celou, tak nevím, co kdo napsal.
Myslím, že je potřeba pracovat s celou rodinou - tedy i s vámi jako s rodiči. Pokud se nechcete obrátit na odborníky, tak alespoň literatura - Začala bych knihou Děti potřebují hranice. V 5 letech je dcera dost chytrá, aby pochopila, co a proč se změní. Pokud bys chtěla pracovat rychleji a účiněji, pak doporučuji vyhledat rodinnou terapii, sama se v tom plácáš a jsi nešťastná, zbytečně - odborníci mají postupy a prostředky.
Uz zase jeci ze nebude spat s brachou, ze ho nechtela a zlobi atd, stale nespime
@stika píše:
Holky dovedete si to predstavit kazdej vecer? Co mam asi delat kdyz ji tam x odvedu pohladim atd a ona zase prijde a za ni bracha???
Mam ji zalehnout aby lezela? Kdyz jsme tam zustavali, bylo sakra tezky je naucit ze tam nebudeme dokud neusnou to byla sikana, nebavi me od osmi do deseti lezet u nich na zemi a delat ze spim, do tri let jsme ji museli drzet za ruku kdyz spala a nesmeli pustit, jinak malem zbourala jekotem byt a uz na nas prisli sousedi, holt panelak.
Nechci je ucit ze tam budu s nima a budu jejich otrokem, snazime se ji ignorovat, uz lezi aspon v posteli ale furt zvani
ja ti nevim, mozna jsem „postizena“ tim, jak me vychovali nasi, ale u nas se to praktikovalo (a ja ted praktikuju u svych deti), ze maly chodi spat v urcity cas- ted uz jwe celkem brzy tma, takze v sedm muze byt triletak klidne v pelisku, „velka“ segra ma mezitim cas jen sma pro sebe a rodice (nebo jen mamuútatu, kdyz druhy uspava prcka), do pul hodky mrnous usne, pak jde spat velka segra, s kecama o tom, jak je sikovna, velka, ze muze jit spat pozdeji a uz sama (blablabla)…do osmi usne…a je kupa casu na telku, pc, manzelsky zivot a tak, ne?
co je na tom tezkeho? proste se to nastavi takhle, 14 dni/mesic/dva/podle potreby to bude vydrene, ale pak to bude klapat a vsichni budou spokojeni…
@stika píše:
Ja vim ze si za to muzeme urcite sami, hodne jsme ji ustupovali aby si nerozbila hlavu o zed a ze je atopicka a ma snizenou imunitu atd. No prvni dite, na brachu jsme duslednejsi. Uz aspon lezej, my mame kazdej svuj komp a sluchatka a nereagujeme
to taky ale není dobrý, nikdy nevíte co provede, sluchatka bych si netroufla mít v uších ![]()
Jak jsem psala, byli jsme u nekolika psychologu, rekli ze je tyran, ze mame dat 2× vystrahu a pak bouchnout, vysledek, manza prisel z prace a nez sla spat dostala treba i 5× na prdel, ji se rekne nedelej to, a ona to udela jeste 5×, bracha uz zacina taky. ted tu byli manza rekl, bacha mam na zemi kafe, nekopnete do toho, mladej sel a schvalne mu to rozkopnul, desim se ze bude jako segra a my si to hodime
A jeste mirny OT, ale jak slysim Chuva v akci, vzpomenu si na ten dil s …hmmm, jak se ta pani jmenuje? (krestnim Katerina, vic nevim, je mirne medialne znama), co tam mela dve dcerky Annu-Marii a Marii- Annu, to byly smradata jak vysita ![]()
Slysim vsechno i pres sluchatka to se nebojte. Rve na brachu at spi.
No, tak my děti uspáváme (holka bude mít 5, kluk 3). Sice úplně nadšená z toho nejsem, ale v 8 jdou do postele, do půl 9 jim čteme, pohladíme, dám oběma ručičky, ještě třeba zpívám, povídám, oni se zklidní a spí (nejpozději v 9 jsem na TV či compu).
Beru to tak, že jsou malí, máme pěkné společné večery. Večerní uspávání mi ta téhle vaši situaci přijde coby nejmenší ústupek.
Píšeš, že pro malou chodíš do školky před 5, takže asi moc času na mazlení a užívání se nemáte. Já bych to večerní uspávání zkusila.