Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
O jejda, to je nemilé. Zkusila bych zavolat na FU a zeptat se přímo tam, co s tím.
Já myslím, že nic. Najdou si podobné firmy a budou podle nich brát ty roky, které nemáš
Kontroly dělají až na 3 roky zpětně, pokud je to dýl, nic bych nehlásila ![]()
@Maky.p píše:
Já myslím, že nic. Najdou si podobné firmy a budou podle nich brát ty roky, které nemášKontroly dělají až na 3 roky zpětně, pokud je to dýl, nic bych nehlásila
nemám 8 let zpětně
vlastně celé účto, mám jen loňské to je ještě u účetní.
@Anonymní píše:
zatloukat, zatloukat, zatloukat - pomůcky jsou tragédie
tomu nerozumím
![]()
@Hodaka píše:
tomu nerozumím![]()
myslela to tak,že když to teď nahlásíš na FÚ tak ti daň vymněří podle tabulek. V praxi to znamnená,že vemou stejně velkou firmu (dle pbratu )v oboru a zaplatíš stejnou daň jako ona.
@Blanka S píše:
myslela to tak,že když to teď nahlásíš na FÚ tak ti daň vymněří podle tabulek. V praxi to znamnená,že vemou stejně velkou firmu (dle pbratu )v oboru a zaplatíš stejnou daň jako ona.
jj, mě šlo ale o staré účetnictví, poslední mám, mám rok 2011.Ale už všechno vím, díky emiminu ![]()
Já měla 2 případy zničeného účetnictví. Jeden pán nahlásil zničení účetnictví až po té, co se ohlásila kontrola. Vzhledem k tomu, že to byl docela problémový člověk a evidentně zaplatil nějakému člověku, který měl při povodních vytopené sklepy,a pak tvrdil, že měl účto uschované tam, byla mu daň doměřena podle pomůcek. V druhém případě paní měla uschované účto na půdě a ta vyhořela. Paní to nahlásila, přiložila záznam od hasičů o výjezdu a od pojišťovny o likvidaci škody a vzhledem k tomu, že nebyl žádný důvod provádět u ní kontrolu, tak tam ani žádná kontrola nešla. Takže povinnost hlásit to není, ale na druhou stranu je to lepší než to oznámit až při kontrole. Záleží na Vás.
no nám se to jednou stalo při požáru a stačilo vyjádření policie popř. hasičů, že opravdu došlo k nějaké takové události a čestné prohlášení
Hezký večer všem
Potřebuji poradit
co mám dělat když se mi vytopil sklep, kde jsem měla v krabicích účetnictví, je to úplně zničené.
Mám to nahlásit na FÚ, nebo nemusím.Protože když mi třeba příští rok přijde kontrola, a já jim řeknu co se stalo, tak aby mi nedali třeba nějakou pokutu, že jsem to nenahlásila.
Tak se ptám je mojí povinností to hlásit nebo to mám nechat? A jakou formou, stačí emailem, telefonem nebo to musí být písemně?
Děkuji