Zničené účetnictví

Hodaka
19.4.12 20:20

Zničené účetnictví

Hezký večer všem :mavam:

Potřebuji poradit ;) co mám dělat když se mi vytopil sklep, kde jsem měla v krabicích účetnictví, je to úplně zničené.
Mám to nahlásit na FÚ, nebo nemusím.Protože když mi třeba příští rok přijde kontrola, a já jim řeknu co se stalo, tak aby mi nedali třeba nějakou pokutu, že jsem to nenahlásila.
Tak se ptám je mojí povinností to hlásit nebo to mám nechat? A jakou formou, stačí emailem, telefonem nebo to musí být písemně?
 Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8937
19.4.12 20:23

O jejda, to je nemilé. Zkusila bych zavolat na FU a zeptat se přímo tam, co s tím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24870
19.4.12 20:35

Já myslím, že nic. Najdou si podobné firmy a budou podle nich brát ty roky, které nemáš :nevim: Kontroly dělají až na 3 roky zpětně, pokud je to dýl, nic bych nehlásila :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
19.4.12 21:04
@Maky.p píše:
Já myslím, že nic. Najdou si podobné firmy a budou podle nich brát ty roky, které nemáš :nevim: Kontroly dělají až na 3 roky zpětně, pokud je to dýl, nic bych nehlásila :think:

nemám 8 let zpětně :zed: vlastně celé účto, mám jen loňské to je ještě u účetní.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.4.12 21:12

zatloukat, zatloukat, zatloukat - pomůcky jsou tragédie :zed:

• Citovat
  • Upravit
Hodaka
19.4.12 21:24
@Anonymní píše:
zatloukat, zatloukat, zatloukat - pomůcky jsou tragédie :zed:

tomu nerozumím :oops: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
5052
19.4.12 21:45
@Hodaka píše:
tomu nerozumím :oops: :nevim:

myslela to tak,že když to teď nahlásíš na FÚ tak ti daň vymněří podle tabulek. V praxi to znamnená,že vemou stejně velkou firmu (dle pbratu )v oboru a zaplatíš stejnou daň jako ona.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
19.4.12 22:12
@Blanka S píše:
myslela to tak,že když to teď nahlásíš na FÚ tak ti daň vymněří podle tabulek. V praxi to znamnená,že vemou stejně velkou firmu (dle pbratu )v oboru a zaplatíš stejnou daň jako ona.

jj, mě šlo ale o staré účetnictví, poslední mám, mám rok 2011.Ale už všechno vím, díky emiminu :lol:

• Citovat
  • Upravit
8514
20.4.12 07:58

Já měla 2 případy zničeného účetnictví. Jeden pán nahlásil zničení účetnictví až po té, co se ohlásila kontrola. Vzhledem k tomu, že to byl docela problémový člověk a evidentně zaplatil nějakému člověku, který měl při povodních vytopené sklepy,a pak tvrdil, že měl účto uschované tam, byla mu daň doměřena podle pomůcek. V druhém případě paní měla uschované účto na půdě a ta vyhořela. Paní to nahlásila, přiložila záznam od hasičů o výjezdu a od pojišťovny o likvidaci škody a vzhledem k tomu, že nebyl žádný důvod provádět u ní kontrolu, tak tam ani žádná kontrola nešla. Takže povinnost hlásit to není, ale na druhou stranu je to lepší než to oznámit až při kontrole. Záleží na Vás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
789
24.4.12 20:12

no nám se to jednou stalo při požáru a stačilo vyjádření policie popř. hasičů, že opravdu došlo k nějaké takové události a čestné prohlášení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák