Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Chápu tě. U těch dětí mi to vadí nejvic. Chlap odejde od rodiny platí ušmudlaný 2000 a dítě si bere sotva 2× do měsíce.
@Anonymní píše:
Nuže, šlo o manipulaci ženy vůči její zodpovědnosti za to, že zůstala sama. Bavíme se všeobecně. Nikoli jenom o případech krátkých milostných románků, kdy došlo k „nehodě“. Ale i o případech, kde máme muže a ženu v dlouhodobém partnerském svazku. Kdy dotyčný pár i třeba postupuje umělé oplodnění. A když se to povede, muž rodinu opustí. Společnost často klade vinu za rozchod výhradně ženě.Ať tím, že se měla chránit nebo si líp vybrat. Ale copak má zodpovědnost jenom ta žena? To ten muž po letech snažení a podstupování různých lékařských vyšetření celou tu dobu nevěděl, co to vlastně obnáší? Když obchodně vezmu bez zaplacení rohlík, taky budu plně vinit za to prodavačku, která se v tu chvíli dívala jinam, místo toho, abych si uvědomila důsledky svých činů? Vím je to poněkud krkolomné přirovnání.
Souhlasím a současně společnost často klade vinu za rozchod výhradně muži, čímž celý tvůj blábol postrádá smysl.
@Freeandwild píše:
Já jsem teda neviděla, že by se nějakému chlapovi samoživiteli (sic!) někde říkalo, že neměl bejt blbej a upéct si dítě s první, co šla kolem, případně si vybírat pérem a podobně. Zato u samoživitelek je podobných keců vždycky hojně.
A kolik jsi těch samoživitelů potkala? ![]()
@Anonymní píše:
Nuže, šlo o manipulaci ženy vůči její zodpovědnosti za to, že zůstala sama. Bavíme se všeobecně. Nikoli jenom o případech krátkých milostných románků, kdy došlo k „nehodě“. Ale i o případech, kde máme muže a ženu v dlouhodobém partnerském svazku. Kdy dotyčný pár i třeba postupuje umělé oplodnění. A když se to povede, muž rodinu opustí. Společnost často klade vinu za rozchod výhradně ženě. Ať tím, že se měla chránit nebo si líp vybrat. Ale copak má zodpovědnost jenom ta žena? To ten muž po letech snažení a podstupování různých lékařských vyšetření celou tu dobu nevěděl, co to vlastně obnáší? Když obchodně vezmu bez zaplacení rohlík, taky budu plně vinit za to prodavačku, která se v tu chvíli dívala jinam, místo toho, abych si uvědomila důsledky svých činů? Vím je to poněkud krkolomné přirovnání.
Asi žiju na jiný planetě. Ale společnost, ve které žiju nesvaluje kolektivně vinu na ženy. Naopak, z 99% se setkávám s názorem, že za rozpady vztahů mohou oba dva.
A nějak mi unika smysl diskuze a potřeba řešit něco tak složitého, jako jsou vztahy a ne téhle rádoby všeobecné rovině. Každá rodina, každý vztah a každý člověk je unikát, proto to takhle zobecňovat ani nelze.
@Freeandwild píše:
Já jsem teda neviděla, že by se nějakému chlapovi samoživiteli (sic!) někde říkalo, že neměl bejt blbej a upéct si dítě s první, co šla kolem, případně si vybírat pérem a podobně. Zato u samoživitelek je podobných keců vždycky hojně.
Tak logicky pokud je mene chlapu v te pozici, je mene techto narazek. Ale nikde jsem si nevsimla žádného kolektivního odsuzovani zen. Naopak pokud vim, se kolektivne odsuzuji chlapi (a zeny), kteri odejdou od malych deti, neplati alimenty, nestaraji se, berou si deti jako rukojmi…
@Anonymní píše:žena podstupuje ivf a měla se chránit?
Nuže, šlo o manipulaci ženy vůči její zodpovědnosti za to, že zůstala sama. Bavíme se všeobecně. Nikoli jenom o případech krátkých milostných románků, kdy došlo k „nehodě“. Ale i o případech, kde máme muže a ženu v dlouhodobém partnerském svazku. Kdy dotyčný pár i třeba postupuje umělé oplodnění. A když se to povede, muž rodinu opustí. Společnost často klade vinu za rozchod výhradně ženě. Ať tím, že se měla chránit nebo si líp vybrat. Ale copak má zodpovědnost jenom ta žena? To ten muž po letech snažení a podstupování různých lékařských vyšetření celou tu dobu nevěděl, co to vlastně obnáší? Když obchodně vezmu bez zaplacení rohlík, taky budu plně vinit za to prodavačku, která se v tu chvíli dívala jinam, místo toho, abych si uvědomila důsledky svých činů? Vím je to poněkud krkolomné přirovnání.
@stinga píše: žena podstupuje ivf a měla se chránit?
prosím tě, příště piš příspěvky o životě a vesmíru, až vystřízlivíš
To už tady bylo. IVF a chránění. V jiné diskuzi.
@Pidulka1991 píše:
Chápu tě. U těch dětí mi to vadí nejvic. Chlap odejde od rodiny platí ušmudlaný 2000 a dítě si bere sotva 2× do měsíce.
Tak to je jasný, u tohoto. V tomto případě, který znám důvěrně z dětství jsem to taky dávala za vinu mámě. Protože jsme zůstaly samy a otce jsem za to peskovat nemohla. Byla to moje bolest, já jsem to blbě nesla. Okolí, společnosti, státu to bylo srdečně jedno. Každý má svou zodpovědnost za sebe a má se podle toho zařídit. A když mě přitahujou nezodpovědný týpci, co se o děcko nezajímaj, tak je to přece moje vina, koho jinýho…
@stinga Ach ano. Jsou mezi námi tací, co jsou schopni ženě říct po ivf, že je to její chyby a měla se líp chránit. Není to moc logické, že? Ale je to způsobeno mylnou domněnkou, že každá svobodná matka otěhotněla s prvním na počkání.
@Villanelle
Opravdu nevšimla? Možná pokud by sis udělala čas a pořádně si přičetla zdejší webový portál, možná bys zjistila, že jsou tyto názory hojně rozšířené i mezi zdejšími členkami.
@Anonymní píše:
To je ale blbost.
@Anonymní píše:
@stinga Ach ano. Jsou mezi námi tací, co jsou schopni ženě říct po ivf, že je to její chyby a měla se líp chránit. Není to moc logické, že? Ale je to způsobeno mylnou domněnkou, že každá svobodná matka otěhotněla s prvním na počkání.@Villanelle
Opravdu nevšimla? Možná pokud by sis udělala čas a pořádně si přičetla zdejší webový portál, možná bys zjistila, že jsou tyto názory hojně rozšířené i mezi zdejšími členkami.
ne pořád to nedává smysl, na ivf nechodí svobodné ženy, pokud vím,
a nevím, proč to tak úpěnlivě řešíš, já si žiju svůj život a jaký má na něj, kdo názor - je mi tak nějak u -… zadní nohy,
nikdo cizí mi můj život nefinancuje, ani mi nepomáhá, tak mně jejich názor nezajímá - doporučuji
@Anonymní píše:
@stinga Ach ano. Jsou mezi námi tací, co jsou schopni ženě říct po ivf, že je to její chyby a měla se líp chránit. Není to moc logické, že? Ale je to způsobeno mylnou domněnkou, že každá svobodná matka otěhotněla s prvním na počkání.
Jsou mezi námi i tací, co si močí v bytě a se.rou do vany a co to znamená z obecného hlediska?
Příspěvek upraven 27.09.21 v 13:03
Ano existují mezi lidma de. bilové kteří říkají kraviny. Nejsou to všichni lidé a pokud máš pocit že jsou to všichni a je to standartní názor společnosti asi se pohybujes ve špatnych kruzích a obklopuje se pouze de. bilama.
Nějak nechápu tvuj dotaz, každopádně pokud žena cítí vinu za rozpad manželství, je to jen z její hlavy - určitě k tomu neni dohnaná společností, protože obvykle to nikdo neřeší…
Zodpovědnost za početí dítěte mají oba, ale - žena je většinou ta, na kterou spadne větší část zodpovědnosti, takže už jen z toho důvodu je logický, že více by se na prevenci měla soustředit ona a ne muž, ale zas je to čistě o jejim rozhodnutí, ne o pravidlu ![]()
@Anonymní píše:
Nuže, šlo o manipulaci ženy vůči její zodpovědnosti za to, že zůstala sama. Bavíme se všeobecně. Nikoli jenom o případech krátkých milostných románků, kdy došlo k „nehodě“. Ale i o případech, kde máme muže a ženu v dlouhodobém partnerském svazku. Kdy dotyčný pár i třeba postupuje umělé oplodnění. A když se to povede, muž rodinu opustí. Společnost často klade vinu za rozchod výhradně ženě.Ať tím, že se měla chránit nebo si líp vybrat. Ale copak má zodpovědnost jenom ta žena? To ten muž po letech snažení a podstupování různých lékařských vyšetření celou tu dobu nevěděl, co to vlastně obnáší? Když obchodně vezmu bez zaplacení rohlík, taky budu plně vinit za to prodavačku, která se v tu chvíli dívala jinam, místo toho, abych si uvědomila důsledky svých činů? Vím je to poněkud krkolomné přirovnání.
Ktera spolecnost?
Ceska sovinisticka? Vaclave Klause ml.? ![]()