Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Arboretka píše:
Mužské spermie vydrží kratší dobu a jsou rychlejší. Pokud je styk kolem ovulace, tak by teoreticky měla mužská spermie dorazit k vajíčku první. Naopak málo vydrží, takže je-li styk 2-3 dny před ovulací, už jsou ve vejcovodu ženské spermie číhající na vajíčko, které vydrží déle, mužské pomalu chcípají. Na tomto je to postaveno. Ale stále je to hop nebo trop. Jen se to dle této teorie dá takto podpořit. Zase ale riskuješ, přesný čas ovulace ví málokdo, potřebuješ tam mít spermie před ovulací ideálně, takže se spekulací slouložím těsně před ovulací, aby tam byla první mužská spermie, lidně může stát, že prošvihneš ovulaci.Čerstvé staré sperma je naprostý nesmyl, spermie vznikají dlouho před tím, neutvoří se rychle najednou hned čerstvé nové po ejakulaci. Nebo nejsou staré a holčičí tím, že dva dny muž neajakuloval. Jde jen o množství v ejakulátu, takže vyhonit si ho před sexem snižuje šanci na otěhotnění, neovlivní pohlaví.
Takze je lepší když si žena hlídá ovulaci testuje nebo měří teplotu aby věděla kdy přijde přesně.
Jojo, nejspíš jo…ne že bych tomu sama moc věřila..ovulaci mi určila aplikace i když cyklus mám přesně 28 dní takže by to mohlo být i celkem přesně..ale musím říct že byla docela sranda krátit si čekání na verdikt z utz takovymihle různými teoriemi…
Každou chvíli mi někdo oznamoval že podle té a té teorie to bude to a to…všechny právě vycházely na kluka
krom té s tou ovulaci a staršími spermiemi
…samozřejmě tam ten pinda po narození ještě může být…ale pohlaví určovali na 2.screeningu v genetu tak ta pravděpodobnost je fakt minimalni
Hele já zase četla, že pokud před tím žena dodržuje nějakou dietu, je vyšší šance, že to bude holka.
keto zjevně nefunguje, protože jsem dodržovala a čekáme kluka jako buka
@sofie2848 Já spíš myslím, že je to o náhodě. Budu zkoušet souložit za úplňku hore nohama a podaří se mi holka, tak můžu prezentovat to samé. ![]()
Je pravda že klucici spermie je rychlejší a žije kratší dobu, holčičí naopak.. Ale ovlivňují to další faktory, že spoléhat se na to nedá. Taky jsem se kdysi snažila pocit holčičku za pomoci různých figlu. Nakonec jsem otěhotněla až když jsem to přestala řešit a holčička to byla tak jako tak ![]()
@sofie2848 píše:
Takze možná na tom něco před tou ovulací bude. Když ženské spermie přežívají déle tak si tam na tu ovulaci pěkně počkali.
Prosim te, je to kravina. Vis vubec, kolik spermii je v jedne ejakulaci? To fakt neni o deseti, nebo stovkách soutezicich ![]()
I kdyby „muzske“ vydrzely mene, tak jich tam stale bude na oplodneni cele Číny.
Mimochodem mam dva syny ze styku 4 a 5 dni pred ovulaci. ![]()
@sofie2848 píše:
Takze je lepší když si žena hlídá ovulaci testuje nebo měří teplotu aby věděla kdy přijde přesně.
Není to lepší, je to úplně jedno. Teda pro úspěšnost početí je fajn vědět, kdy tu ovulaci máš, ale pro účel zplození určitého pohlaví je to jedno. Já při každém snažení věděla, kdy mám ovulaci, téměř na hodinu, pokus byl vždycky v den před a v den ovulace. Z prvního snažení je na druhý pokus dnes pětiletý syn, z druhého snažení taky na druhý pokus v břiše syn a dcera.
@sofie2848 píše:
Opakuji je to jen dotaz nechi to zkoušet jen se na to ptám když jsem to četla přišlo mi to taky dost divné proto jsem chtěla vědět zda to někdo již zkoušel Toť vše.
No i když to někdo zkoušel, tak je to pořád cca 50:50.
@Anonymní píše:
Ahoj chci se na něco zeptat. Nevím zda toto téma z někdo rozebíral, ale četla jsem že když chce žena zplodit syna měl by muž mít čerstvé sperma jako že asi před sexem si dopomoct sám. A když dceru tak právě čekat. Samozřejmě vím že má být žena ráda za každé zdravě narozené dítě, ale jen by mě zajímalo jestly to někdo před otěhotněním zkoušel nebo má už zkušenost? A nebo jestly je to hloupost také tam bylo že chlapec je v den a po ovulaci a holka dlouho před tak to by mě taky dost zajímalo. A samozřejmě vím co ovlivňuje pohlaví chromozom x a y. Je ta zvědavost s těmi čerstvými a ne čerstvými![]()
Dívej, na začátku se všichni vyvíjí jako holky a až následně se z embria může stát i kluk.. kdyby fungovalo co píšeš tak bychom si to všichni mohli plánovat přesně podle potřeb.. ale je to dost o množství hormonů a další věcí.. takhle si říct co chci úplně nejde. Něco jiného to bylo dřív když se ženská bála mít třeba dceru ale přece je krásný ať máš cokoli
<3 Neřešte pohlaví a jděte do toho! ![]()
@sofie2848 píše:
to nikdy nevíš přesně, a vajíčko je oplodnitelné do 12hodin od ovulace ( někde se uvádí až 24 hodin, ale počítej spíš 12). Pak se rozpadá. Měření je jen orientační, navíc ti řekne, že ovulace byla, podle teploty, ne že bude. Ovulační testy jsou také orientační. Kdy máš ovulaci přesně těžko víš a už vůbec ne dopředu, takže s plánováním kluka lehce vždycky prošvihneš ten čas, kdy je možné vajíčko oplodnit.
@Anonymní píše:
Ahoj chci se na něco zeptat. Nevím zda toto téma z někdo rozebíral, ale četla jsem že když chce žena zplodit syna měl by muž mít čerstvé sperma jako že asi před sexem si dopomoct sám. A když dceru tak právě čekat. Samozřejmě vím že má být žena ráda za každé zdravě narozené dítě, ale jen by mě zajímalo jestly to někdo před otěhotněním zkoušel nebo má už zkušenost? A nebo jestly je to hloupost také tam bylo že chlapec je v den a po ovulaci a holka dlouho před tak to by mě taky dost zajímalo. A samozřejmě vím co ovlivňuje pohlaví chromozom x a y. Je ta zvědavost s těmi čerstvými a ne čerstvými![]()
Tohle se říká. Ale nefunguje to. Je tu X diskuzí, kdy se holky pokoušely o holčičku a stejně mají kluka. (Kluky cíleně v dnešní době asi nikdo nezkouší, nebo jsem na takovou diskzui nenarazila
)
@Leny5 píše:
Dívej, na začátku se všichni vyvíjí jako holky a až následně se z embria může stát i kluk..kdyby fungovalo co píšeš tak bychom si to všichni mohli plánovat přesně podle potřeb.. ale je to dost o množství hormonů a další věcí.. takhle si říct co chci úplně nejde. Něco jiného to bylo dřív když se ženská bála mít třeba dceru ale přece je krásný ať máš cokoli<3 Neřešte pohlaví a jděte do toho!
To je asi stejná pravděpodobnost jako když na holku má chlap mířit doleva a na kluka doprava
jo četla jsem u některých holek, že ze sexu dýl před ovulací jsou holky, ale to může být taky náhoda.. Vždyť je to jedno.. dítě je dar ať už je to kluk, holka nebo klokan ![]()