Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Livi92 Ale co bys radila, když chlap je s ex kámoš a na dovolený ho chce?
Má si teda udělat zle s manžele, nebo s kamarádkou? Nezávidím to ani jedný.
@Zmatka píše:
@Livi92 Ale co bys radila, když chlap je s ex kámoš a na dovolený ho chce?Má si teda udělat zle s manžele, nebo s kamarádkou? Nezávidím to ani jedný.
Já bych na jejím místě s nimi jet nechtěla a tudíž bych tohle chlapovi i přímo řekla. Pokud se musí bát, že bude její chlap dělat zle kvůli tomu, že mu upřímně řekne, že si nechce hrát na super dovolenou s chlapem, který hodně ublížil její kamarádce, a dokonce i jeho milenkou… a tím své kamarádce vlastně taky blížit… tak je na jejich vztahu něco špatně.
@Livi92 Jo, chapu te. Ale jsou lidi, kteri tohle tak neprozivaji a prece jen, uz to jsou tri roky. Ja bych kvuli tomu asi partu netrhala a do konfliktu s chlapem nesla. Ale taky bych byla vic otevrena vuci kamaradce.
@Zmatka píše:
@Livi92 Ale co bys radila, když chlap je s ex kámoš a na dovolený ho chce?Má si teda udělat zle s manžele, nebo s kamarádkou? Nezávidím to ani jedný.
Ale jakýpak kámoš… Tři roky spolu nebyli v kontaktu a viděli se akorát nedávno na nějaké oslavě. Kámoši jak hrom.
@Rimonsiley píše:
Ale jakýpak kámoš… Tři roky spolu nebyli v kontaktu a viděli se akorát nedávno na nějaké oslavě. Kámoši jak hrom.
To nevíme, ne?
Nicméně já bych je poslala na pánskou jízdu a větší dovolenou si nezasekávala komplikovanými kamarády s dětmi ![]()
Mozno som to pochopil inak, ale z toho co pises mi pride ze take kamaratky nieste/ ste neboli.
Dovod: Obecne mi v popise viacero veci nesedi - nebudes planovat spolocnu dovolenku s niekym koho si 3 roky nevidel. Evidentne cast pribehu chyba.
Predpokladam ze ex nadalej s nimi udrziaval kontakt a oni ta iba nechceli ranit tak ti o tom nehovorili. Alebo ocakavali ze budes vysilovat, tak pre klud v rodine/kamaratskom kruhu to zamlcovali?
Mozny scenar 1: Znamy chceli zobrat tvoje deti ale obavali sa ze by si im ich nedala (preco -?) tak kamaratkin manzel napisal tvojmu ex ci by to nezariadil a ten to zariadil takto.
Mozny scenar 2: Boli na oslave spolu a prisla rec na dovolenku tak nieco uplacali na mieste ty ludia ktory tam boli. Nic viac nic menej.
Obecne si myslim ze ona s tebou nieje tak dobra kamaratka ako si ty s nou, ale nieje dovod na nejake vysilovanie. Stalo sa, mozno to nebolo stastne, ale ziadnu zradu som v tom pribehu nenasiel.
Chapem ze ked si sa to dozvedela priala by si si aby to bolo inak, ale uz to nezmenis a ked budes robit problemy moc buducnosti nepomozes, hod to za hlavu. Skor by ma zaujimalo preco nevies cely pribeh. Mozno by sa dal najst 1-2 vztahy (nemyslim partnerske) na ktorych by si mohla zapracovat - co ty na to.
Ex nema ziadnu povinnost predstavovat ti aktualnu a podla toho co si napisala mam pocit ze byt na jeho mieste tiez by som ti ju radsej nepredstavoval.
@Sany80s píše:
Já se jí ani nedivím, měla bych tě plné zuby.
Jak to myslis? Pratele jsou od toho, ze si „pomahaji“ i v blbych chvilich..Ty asi nebudes dobra kamaradka…
Přijde mě, ze kamarádka hraje na obě strany, tudíž by už bylo po kamarádství
@Jana1515 píše:
Jak to myslis? Pratele jsou od toho, ze si „pomahaji“ i v blbych chvilich..Ty asi nebudes dobra kamaradka…
Ono stačí mít soudné přátele.
Tady se zakladatelka brodí ve vlastních… už dva roky, má naprosto absurdní požadavky a naprosto nechápe, že ostatní nemají povinnost x let skákat okolo ní a vyobcovat jejího bývalého, když je to kamarád partnera té kamarádky.
A jsem dobrá kamarádka, ale špatný kur domácí, který by někomu blízkému neřekl, že se v tom babrá tak, že se z něj stal sebelítostivý hysterický člověk.
Úplně Tě chápu, taky by mě to hrozně štvalo.. brala bych to jako kudlu do zad. Ale pokud je kamarádka jinak fajn, tak žádné vazby nepřetrhávej. Ono si to sedne. A s kamarádkou si o tom určitě promluvte, jinak to mezi vámi bude pořád viset.
@Sany80s píše:
Ono stačí mít soudné přátele.
Tady se zakladatelka brodí ve vlastních… už dva roky, má naprosto absurdní požadavky a naprosto nechápe, že ostatní nemají povinnost x let skákat okolo ní a vyobcovat jejího bývalého, když je to kamarád partnera té kamarádky.
A jsem dobrá kamarádka, ale špatný kur domácí, který by někomu blízkému neřekl, že se v tom babrá tak, že se z něj stal sebelítostivý hysterický člověk.
Ex v kontaktu s kamoskou a chlapem nebyl. Jenze se to zmenilo, chlap slavil narozky.Ja zustala s nemocnymy detma doma a ex tam prijel i se slecnou. Zakladatelka napsala toto, pak se ex přihnal na narozeniny, sčuchli se spolu a zakladatelku vyšachovali. Pokud by nejel se slečnou na dovolenou, byla by jim dobrá, jen proto, aby nemuseli platit deset litrů navíc. ![]()
@unuděná píše:
To nevíme, ne?
Nicméně já bych je poslala na pánskou jízdu a větší dovolenou si nezasekávala komplikovanými kamarády s dětmi
Tak v úvodním příspěvku se píše tohle: „Ex v kontaktu s kamoskou a chlapem nebyl. Jenze se to zmenilo, chlap slavil narozky.Ja zustala s nemocnymy detma doma a ex tam prijel i se slecnou.
Tehda me kamoska rekla, ze prijel sam.“
Z toho bych chápala, že se spolu nestýkali.
Já bych to neřešila a ani se na kamarádku nezlobila. Upřímně mi přijde že s tím nejsi srovnaná. Jinak nevím proč to tak moc prožívat.
To není žádná kamarádka, ale převlečená mrcha za kámošku. Líbí se mi reakce typu jděte dál, neřešte to, řešíš hlouposti a podobný bezcharakterní kydy. Jsme tu jen jednou a každý má možnost zvolit si, zda bude hodný a férový ke svému okolí nebo prostě hajzlík. A když se „kámoska“ zachová jako hajzlík, tak prostě čágo - kámošky jsme přeci kvůli tomu, že si můžeme důvěřovat, že se na sebe můžeme spolehnout, že si můžeme vzájemně věřit… převlečené mrše se věřit nedá, zradila jednou, zradí zas… zůstat s ní v kontaktu je jako souhlasit s tím co udělala a de facto klesnout charakterově na její úroveň