Zřeknutí se dítěte

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14721
11.3.12 18:50

Magdo, můžeš ho vydědit. Viz. třeba: http://www.ceskenoviny.cz/…dex_view.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Magda.Z.
11.3.12 19:47

zřeknutí..

Mockrát děkuji.ještě bych se chtěla zeptat,jak na to?Jestli je nějaký tiskopis nebo někam zajít.děkuji moc. :,(

• Citovat
  • Upravit
111verunka111
13.3.12 08:14

Listina se musí mít je bud psaná vlastoručně s vážným důvodem proč potomka chcete vydědit, neni li psaná vlastoručně musí být za přítomnosti svědků.Datovat a podepsat.A ještě ten důvod musí být vážně nutný, jakože vede špatný život(př.drogy),nepomohl vám v době nemocí, seděl ve vězení.A dělá se to na úřadě, ale nevím ted přesně jak je to zaměření, bo jak to tam mají napsaný

• Citovat
  • Upravit
26.3.12 13:45

Dobrý den
omlouvám se že takhle píšu.Mám podobny problém.Matka dítěte chce abych se zřeknul otcovství a ja stím souhlasím ale jsem biologický otec.Ona má přítele ale nejsou manžele!Když je to z obou stran souhlas tak by to snad nejak mělo jít prosim o rady
co mám dělat a případně bývalá manželka taky.Mnohokrát děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.3.12 13:53

Dobrý den
omlouvám se že takhle píšu.Mám podobny problém.Matka dítěte chce abych se zřeknul otcovství a ja stím souhlasím ale jsem biologický otec.Ona má přítele ale nejsou manžele!Když je to z obou stran souhlas tak by to snad nejak mělo jít prosim o rady
co mám dělat a případně bývalá manželka taky.Mnohokrát dě­kuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.3.12 18:37

Zřeknutí se dítěte

Dobrý den, mám dotaz, zda-li je možné vymazat otce z rodného listu dítěte. Mám totiž známého, který je otcem čtyřleté dcery ale nežije s nima. O dceru by zájem měl ale jeho matka ho udala na kriminálce že neplatí alimenty přitom mají soudně dáno, že ji smí navštěvovat ale maminka mu dceru zakazuje a terorizuje ho tím, že mu stále říká jak ho zničí a že mu dceru nokdy pujčovat nebude. Jediné řešení by v tuto chvíly připadalo na to, že by se nechal vymazat z jejího RL aby nemusel na dceru nic platit když stejně nemá šanci aby ji vídal a k tomu chce začít nový život a dokud bude nějakým způsobem spojen s dcerou a její maminkou tak s emu to nikdy nepodaří. Prosím o radu jak by se to dalo udělat co nejjednodužší cestou aby mu matka jeho dcery nemohla dál ničit život prostřednictvím jejich dcery. Předem děkuji za jakékoliv názory a rady

• Citovat
  • Upravit
23847
26.3.12 18:48
@Anonymní píše:
Dobrý den, mám dotaz, zda-li je možné vymazat otce z rodného listu dítěte. Mám totiž známého, který je otcem čtyřleté dcery ale nežije s nima. O dceru by zájem měl ale jeho matka ho udala na kriminálce že neplatí alimenty přitom mají soudně dáno, že ji smí navštěvovat ale maminka mu dceru zakazuje a terorizuje ho tím, že mu stále říká jak ho zničí a že mu dceru nokdy pujčovat nebude. Jediné řešení by v tuto chvíly připadalo na to, že by se nechal vymazat z jejího RL aby nemusel na dceru nic platit když stejně nemá šanci aby ji vídal a k tomu chce začít nový život a dokud bude nějakým způsobem spojen s dcerou a její maminkou tak s emu to nikdy nepodaří. Prosím o radu jak by se to dalo udělat co nejjednodužší cestou aby mu matka jeho dcery nemohla dál ničit život prostřednictvím jejich dcery. Předem děkuji za jakékoliv názory a rady

Tak to nejde žádným způsobem. Jak by to vypadalo, kdyby si každý otec, co nechce platit aliky jen tak nechal vymazat z RL? Bohužel, platit bude muset až do doby, než začne dcerka vydělávat bez ohledu na to, zda se s ní vidí nebo ne. Pokud exmanželka nechce povolit návštěvy, měl by se obrátit na soud.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111verunka111
26.3.12 19:03

Vymazat z RL jde, ale musela by souhlasit i žena. A musel by být vážný důvod. Toto se mi jako vážný důvod vážně nezdá, takový problém má skoro každá druhá rodina.. Ono s tím ale budou docela komplikace, protože stát hodně dbá na to aby otec byl v RL aby platil. Stát platit nechce na dítěm, tak dělá vše pro to aby nemusel .

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.3.12 19:05
@Gina108 píše:
Tak to nejde žádným způsobem. Jak by to vypadalo, kdyby si každý otec, co nechce platit aliky jen tak nechal vymazat z RL? Bohužel, platit bude muset až do doby, než začne dcerka vydělávat bez ohledu na to, zda se s ní vidí nebo ne. Pokud exmanželka nechce povolit návštěvy, měl by se obrátit na soud.

No co nadělá, hold bude muset platit penězuchtivý ženský která mu zakazuje holku a mazželé nikdy nebyli pouze druh a družka. A kdyby se objevil náhradní otec který by se chtěl nechat zapsat do jejího rodného listu to by taky nebylo možné?

• Citovat
  • Upravit
23847
26.3.12 19:18

Já myslím, že to jde pouze tehdy, pokud souhlasí biologický otec i matka a zároveň se najde náhradní otec, který má zájem se do RL napsat a ještě ani tak to nebude úplně jednoduchý. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111verunka111
26.3.12 19:27
@Gina108 píše:
Já myslím, že to jde pouze tehdy, pokud souhlasí biologický otec i matka a zároveň se najde náhradní otec, který má zájem se do RL napsat a ještě ani tak to nebude úplně jednoduchý. :nevim:

Tak to mají známý no, nový otec se zapsal do jejího RL a všeci ale souhlasí… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Jajinka125
24.4.12 17:48

Manželova bývala manželka má ditě ale manžel nani otec,ale je zapsan v rodnem liste. dítěti je 19 a od jejich 4mesicu ji nevidel. Může se zříct dítěte?

• Citovat
  • Upravit
24379
24.4.12 18:02

Ahoj holky,nemám moc času tak se mi nechce číst vše od začátku.Každopádně to jde.Proč by nešlo?Pokud s tím bio otec bude souhlasit tak není problém.Jen hromada papírování.Ale myslím si,že by maminka dítěte měla být vdaná.Jen doufám,že do zřeknutí dítěte otcem i dobrovolně nemají právo mluvit jeho rodiče :think: .No snad ne.Ale tam hraje roli více faktorů.Nenavtěvování,nezájem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
24.4.12 18:10

Naopak hodně bio otců uvíta,že když o děcko od malinka nejeví zájem,že nemusí platit!!!!Jako rozhodně to jde.Kámoška je znovu vdaná a ma muže co se tam chce napsat.Jediné na kom to drhne je bajvalej.Takže ano jde to,ale musí být souhlas otce i matky minimálně!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.4.12 19:26

Tak jen z mých zkušeností s úřady.
Státu jde o to, aby mělo dítě oba dva rodiče. Pokud oba souhlasí s adopcí novým tatínkem (nebo maminkou), pak jsou z RL vymazáni a nahrazeni novým manželem, manželkou.
Bez náhrady to NELZE!
Prý ochrana práv dítěte.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová