Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Magdo, můžeš ho vydědit. Viz. třeba: http://www.ceskenoviny.cz/…dex_view.php?…
Mockrát děkuji.ještě bych se chtěla zeptat,jak na to?Jestli je nějaký tiskopis nebo někam zajít.děkuji moc. ![]()
Listina se musí mít je bud psaná vlastoručně s vážným důvodem proč potomka chcete vydědit, neni li psaná vlastoručně musí být za přítomnosti svědků.Datovat a podepsat.A ještě ten důvod musí být vážně nutný, jakože vede špatný život(př.drogy),nepomohl vám v době nemocí, seděl ve vězení.A dělá se to na úřadě, ale nevím ted přesně jak je to zaměření, bo jak to tam mají napsaný
Dobrý den
omlouvám se že takhle píšu.Mám podobny problém.Matka dítěte chce abych se zřeknul otcovství a ja stím souhlasím ale jsem biologický otec.Ona má přítele ale nejsou manžele!Když je to z obou stran souhlas tak by to snad nejak mělo jít prosim o rady
co mám dělat a případně bývalá manželka taky.Mnohokrát děkuji
Dobrý den
omlouvám se že takhle píšu.Mám podobny problém.Matka dítěte chce abych se zřeknul otcovství a ja stím souhlasím ale jsem biologický otec.Ona má přítele ale nejsou manžele!Když je to z obou stran souhlas tak by to snad nejak mělo jít prosim o rady
co mám dělat a případně bývalá manželka taky.Mnohokrát děkuji
Dobrý den, mám dotaz, zda-li je možné vymazat otce z rodného listu dítěte. Mám totiž známého, který je otcem čtyřleté dcery ale nežije s nima. O dceru by zájem měl ale jeho matka ho udala na kriminálce že neplatí alimenty přitom mají soudně dáno, že ji smí navštěvovat ale maminka mu dceru zakazuje a terorizuje ho tím, že mu stále říká jak ho zničí a že mu dceru nokdy pujčovat nebude. Jediné řešení by v tuto chvíly připadalo na to, že by se nechal vymazat z jejího RL aby nemusel na dceru nic platit když stejně nemá šanci aby ji vídal a k tomu chce začít nový život a dokud bude nějakým způsobem spojen s dcerou a její maminkou tak s emu to nikdy nepodaří. Prosím o radu jak by se to dalo udělat co nejjednodužší cestou aby mu matka jeho dcery nemohla dál ničit život prostřednictvím jejich dcery. Předem děkuji za jakékoliv názory a rady
@Anonymní píše:
Dobrý den, mám dotaz, zda-li je možné vymazat otce z rodného listu dítěte. Mám totiž známého, který je otcem čtyřleté dcery ale nežije s nima. O dceru by zájem měl ale jeho matka ho udala na kriminálce že neplatí alimenty přitom mají soudně dáno, že ji smí navštěvovat ale maminka mu dceru zakazuje a terorizuje ho tím, že mu stále říká jak ho zničí a že mu dceru nokdy pujčovat nebude. Jediné řešení by v tuto chvíly připadalo na to, že by se nechal vymazat z jejího RL aby nemusel na dceru nic platit když stejně nemá šanci aby ji vídal a k tomu chce začít nový život a dokud bude nějakým způsobem spojen s dcerou a její maminkou tak s emu to nikdy nepodaří. Prosím o radu jak by se to dalo udělat co nejjednodužší cestou aby mu matka jeho dcery nemohla dál ničit život prostřednictvím jejich dcery. Předem děkuji za jakékoliv názory a rady
Tak to nejde žádným způsobem. Jak by to vypadalo, kdyby si každý otec, co nechce platit aliky jen tak nechal vymazat z RL? Bohužel, platit bude muset až do doby, než začne dcerka vydělávat bez ohledu na to, zda se s ní vidí nebo ne. Pokud exmanželka nechce povolit návštěvy, měl by se obrátit na soud.
Vymazat z RL jde, ale musela by souhlasit i žena. A musel by být vážný důvod. Toto se mi jako vážný důvod vážně nezdá, takový problém má skoro každá druhá rodina.. Ono s tím ale budou docela komplikace, protože stát hodně dbá na to aby otec byl v RL aby platil. Stát platit nechce na dítěm, tak dělá vše pro to aby nemusel .
@Gina108 píše:
Tak to nejde žádným způsobem. Jak by to vypadalo, kdyby si každý otec, co nechce platit aliky jen tak nechal vymazat z RL? Bohužel, platit bude muset až do doby, než začne dcerka vydělávat bez ohledu na to, zda se s ní vidí nebo ne. Pokud exmanželka nechce povolit návštěvy, měl by se obrátit na soud.
No co nadělá, hold bude muset platit penězuchtivý ženský která mu zakazuje holku a mazželé nikdy nebyli pouze druh a družka. A kdyby se objevil náhradní otec který by se chtěl nechat zapsat do jejího rodného listu to by taky nebylo možné?
Já myslím, že to jde pouze tehdy, pokud souhlasí biologický otec i matka a zároveň se najde náhradní otec, který má zájem se do RL napsat a ještě ani tak to nebude úplně jednoduchý. ![]()
@Gina108 píše:
Já myslím, že to jde pouze tehdy, pokud souhlasí biologický otec i matka a zároveň se najde náhradní otec, který má zájem se do RL napsat a ještě ani tak to nebude úplně jednoduchý.
Tak to mají známý no, nový otec se zapsal do jejího RL a všeci ale souhlasí… ![]()
Manželova bývala manželka má ditě ale manžel nani otec,ale je zapsan v rodnem liste. dítěti je 19 a od jejich 4mesicu ji nevidel. Může se zříct dítěte?
Ahoj holky,nemám moc času tak se mi nechce číst vše od začátku.Každopádně to jde.Proč by nešlo?Pokud s tím bio otec bude souhlasit tak není problém.Jen hromada papírování.Ale myslím si,že by maminka dítěte měla být vdaná.Jen doufám,že do zřeknutí dítěte otcem i dobrovolně nemají právo mluvit jeho rodiče
.No snad ne.Ale tam hraje roli více faktorů.Nenavtěvování,nezájem.
Naopak hodně bio otců uvíta,že když o děcko od malinka nejeví zájem,že nemusí platit!!!!Jako rozhodně to jde.Kámoška je znovu vdaná a ma muže co se tam chce napsat.Jediné na kom to drhne je bajvalej.Takže ano jde to,ale musí být souhlas otce i matky minimálně!!!!
Tak jen z mých zkušeností s úřady.
Státu jde o to, aby mělo dítě oba dva rodiče. Pokud oba souhlasí s adopcí novým tatínkem (nebo maminkou), pak jsou z RL vymazáni a nahrazeni novým manželem, manželkou.
Bez náhrady to NELZE!
Prý ochrana práv dítěte.