Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Revizi nedělali. Prý nebyl důvod. Dnes jsem byla na kontrole a vše vypadá po zdravotní stránce v pořádku. Strašili nás s genetičností, ale vzhledově byla malinká dokonalá. Do práce chodím, připadám si jako… v práci funguju na 100% ale už jsem ve fázi kdy si zajdu jen na záchod a brečím jak želva. Moc děkuji že vás tady mám a můžu to řešit s vámi. Kamarádi mi pořád volají, nechci jim nic vysvětlovat. Nechci to řešit s lidmi co znám deset let.
Tak to je super zpráva, že je vše v pořádku. Uvidíš co zjistí z té pitvy, říkám u mě nezjistili velice nic a doktor řekl prostě náhoda, tak třeba to tak bude i u tebe a další těhotenství bude v pořádku
. Že brečíš to je úplně jasné, taky jsem to tak měla, asi je to potřeba se vybrecet.
A kamarádům řekni, že to nechceš řešit. Že se na to necítíš. To by měli pochopit. Určitě to nemyslí špatně, chtějí tě utesit, ale chápu tě, taky mi to vadilo o tom mluvit s kýmkoliv kromě přítele a mamky.
@Anonymní píše: Řekli vám důvod ztráty? Za jak dlouho? Co mě vlastně teď zdravotně čeká? Mám jít v pondělí k doktorce, ať vím co čekat, nechci to prodlužovat.
U nás příčina neznámá. Genetika dopadla dobře, žádné problémy nebyly..bohužel v 19 tt krvácení a zástava srdce. Takže vyvolávaný porod a pak revize. Výsledky přišly až za 6 měsíců. To už jsem byla znova těhotná, na konci 1 trimestru. Teď máme zdravé 10 měsíční děťátko. Před zt jsem měla dvě zdravé děti a nikdy žádné problémy.
Nejhorší jsou první dny, 14 dní..pak už se to lepšilo. Zvlášť když kontrola dopadla dobře, po měsíci první ms a všechno naskočilo dobře, i psychika se zlepšila.
@Anonymní píše:
Revizi nedělali. Prý nebyl důvod. Dnes jsem byla na kontrole a vše vypadá po zdravotní stránce v pořádku. Strašili nás s genetičností, ale vzhledově byla malinká dokonalá. Do práce chodím, připadám si jako… v práci funguju na 100% ale už jsem ve fázi kdy si zajdu jen na záchod a brečím jak želva. Moc děkuji že vás tady mám a můžu to řešit s vámi. Kamarádi mi pořád volají, nechci jim nic vysvětlovat. Nechci to řešit s lidmi co znám deset let.
Jen se vybreč, mám to stejné, také chodím v práci na záchod brečet a pomáhá mi to, i když jen nachvilku, ale i ta chvilka je obrovská úleva od té nesnesitelné bolesti. ![]()
@Anonymní píše:
Jen se vybreč, mám to stejné, také chodím v práci na záchod brečet a pomáhá mi to, i když jen nachvilku, ale i ta chvilka je obrovská úleva od té nesnesitelné bolesti.
Máš pravdu. Teď mi partner psal, jak se sejdeme před tou genetickou, je pracovně pryč ale dojel by. Nechci mu to říkat po sms ale nevím jak
Holky já mám úplně díru v hlavě, neumím racionálně myslet. Říkám si jakou bude mít z toho radost a já…
@Anonymní píše:
@andelka83
Druhé děťátko ti moc přeji. Jistě moc pomohlo po té bolesti.
Bohužel u mě už druhé asi možné nebude. Tenhle andílek k nám přišel už po 2. tentokrát se udržel déle. O to víc jsem ji milovala.Máš pravdu. Teď mi partner psal, jak se sejdeme před tou genetickou, je pracovně pryč ale dojel by. Nechci mu to říkat po sms ale nevím jak
Holky já mám úplně díru v hlavě, neumím racionálně myslet. Říkám si jakou bude mít z toho radost a já…
Znám holky, které potratily několikrát a zdravé dítě ( děti) mají. Až přijde čas, tak se to povede.
Máme ji v srdíčku pořád, predlonske vánoce byla s námi ještě, dostali jsme dárky, baňku, tak tu si vesime na stromeček, na památku. Člověk nezapomene. Ale čas a život jdou dál no.
Já jsem od ztráty rok a půl. My ukončovali kvůli VVV ve 23.tt. Z genetiky přišli výsledky asi po 3 měsících, u nás to byla náhodná vada, která by se v dalším těhotenství neměla opakovat. Teď jsem znova těhotná, 17.tt, těhotenství si zatím vůbec neužívám, bojím se, že se zase něco pokazí… u nás s andílkem bylo celé těhu OK, žádné problémy, až na 2. screeeningu dr. objevil vadu neslučitelnou se životem, jako blesk z čistého nebe
Snad zakladatelce nevadí-je mi moc líto co tě potkalo a zažila jsem si sama…bohužel
. Já se chci zeptat a to anonymně z toho důvodu že nechci aby o tom kde kdo zatím věděl, protože jsem na začátku těhotenství a moc se bojím, že se to stane znovu. Nebo jiný syndrom než mělo předešlé miminko. Holky co jste po tomto hrozném zážitku znovu otěhotněly-jak probíhalo těhotenství, jak dopadl první screening-krev? ta mi právě dopadla špatně, byly jste na odběru klků nebo amnio, cítily jste že to tentokrát vyjde?
Mám šílený strach. Je tolik syndromů a vad co by miminko mohlo mít a já už bych to podruhé nezvládla
. Děkuji všem ![]()
A zakladatelko drž se, je to hrozně smutné a já myslím, že pomůže jen čas a nové těhotenství. I když jsou to stresy…
Je mi to moc líto. Mám také čerstvě za sebou. 28/11 jsem byla na ukončení těhotenství kvůli potvrzenému Edwardsovu syndromu. Byl to chlapeček, viděla jsem ho, rozloučila se, mám otisk nožičky a ručičky. To mi moc pomohlo. Už máme dceru 2,5 r a to mi moc pomáhá. I když mám pořad smutnou náladu. Příští čtvrtek jdu na kontrolu, snad se hojím dobre. Jsem zvedava co Dr rekne ohledně dalšího snažení. Je mi 35 a nechci moc dlouho cekat, na druhou stranu se bojím, aby se to neopakovalo. ![]()
@Rickym je mi to strašně líto, jsem na tom stejně (jiný syndrom tedy) ale také jsem zažila-v květnu. Strašně se bojím dalšího těhotenství… ![]()
@Rickym taky sem musela na ukončení těhotenství ve 14tt. prokazan Edwards a též to byl chlapeček. Je to skoro rok a já se s tím ještě nesrovnala.
@Rickym drž se prosím, zase to bude lepší. Ale chce to čas, hodně času.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.