Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Robado moc děkuji. Je to přesně jak píšeš.
My měli VVV a na genetiku se budu obj teď 7/1. Ale Dr říkala, že by jsme v dalším těhotenství neměli mít žádné speciální kontroly navíc, že šlo o náhodnou vadu. Tak uvidime co ta genetika rekne.
Jinak bych chtela zkusit po třetí MS, ale budu mít strach z každého vyšetření a ten Neurol budu potřebovat tak před screeningy😬
Jinak už máme dceru, v dubnu bude mít tři, takže řeším hlídání a návrat do práce. Myslela jsem, ze do září bude se mnou a miminkem ještě doma😔
@Veruuunecka já už mám dvě velké děti na jaře budou mít 14 a 13. Starší je kluk a mladší holka. Ještě jednou to chceme zkusit, ale mi už bude letos 40, takže je tam prostě větší riziko a i když to bylo taky vše náhodné, tak ten strach už prostě vždycky bude. Ale to se není čemu divit, po tom co máme za sebou. Jedná mých spolužaček rodila teď, druhá bude rodit v únoru. Měla termín 14 dní po mě u nich je vše v pohodě. Já vím, že mě případně čeká CVS při dalším těhotenství. Tak snad to nebude horší než plodovka.
@Rickym Neurol by byl fajn, ale miminku by to mohlo ublížit. I když paní doktorka z té genetiky říkala, že mají spoustu maminek po transplantacích, které mají tuny léků a donosí zdravé miminka. Mě genetika případně čeká, protože už jsem starší kousek 😁. Zkus obejít školky a vysvětlit ředitelkám, proč bys potřebovala vzít malou teď a proč jsi nešla na zápis dřív. Věřím, že se pokusí ti nějak pomoci.
Já to měla taky úžasně naplánované… Rodicak na dceru mi měl končit v březnu a v dubnu jsem měla porodit druhatko, takže by to krásně navázalo. Nojo, jenže život si dělá, co chce. Chtěla jsem zůstat doma, dokud neotehotnim, ať mám klid a přišlo mi zbytečné hnát se do práce třeba na chvilku. No nakonec mi to na Silvestra (který jsem celý probrecela, protože si člověk furt připomíná jaký byl ten minulý rok sileny) nedalo, koukla jsem na pracovní nabídky, a v jedné škole v me blízkosti hledají zastupující učitelku za nemocenskou, tak jsem to vzala a v pondělí už jdu do práce
Psychicky mi ta změna asi prospěje, už teď se nemůžu dočkat, až budu muset řešit jiné věci…
Každopádně okolí nechápe a nepochopí, nikdo nemůže vědět, jak moc to bolí. Manžel třeba si myslel, že jsem jediná, kdo to takto prožívá (jsem od přírody citlivka), očekával, že asi po měsíci zapomenu nebo co. Proto jsem mu dala přečíst pár vašich bolestnych příspěvků (snad prominete) a prostě aspoň nějak jsem mu ukázala, že ženy-matky to mají ohromně těžké a není to jen má přecitlivělost, že i po šestinedělí mi není hej. A už to chápe, on to prožil chlapsky a už to uzavřel, šel dál, já se musím naučit s tím žít, protože žena to nemůže jen tak uzavřít. O tehle věcech se prostě nemluví, nikdy jsem si nepripoustela, že by se mi to mohlo stát, ani v okolí jsem to neregistrovala, přitom mě děsí, kolik nás tady je ![]()
@Denuše určitě to není špatně, jen prostě potřeboval vidět, že i jiné ženy mají takové reakce. Prostě to bereme jinak a hormony jsou taky pěkné potvory. Co si budeme povídat.
@Robado Jo, Neurol bych si těhotná nevzala, ale tuším, že nervy na něj budou😬
Se školkou, možná by ji tady i vzali, jen si neumim představit, že ji tam už šoupnu. Asi to je tím, že jsem si to naplánovala jinak.. možná spis využiji mamku, která je už v duchodu..
@Rickym pokud máš tu možnost, je to ideální. Není nad milující babičku.
@Denuše tak to je super, práce tě určitě rozptýlí. Dcera jde do školky?
@Robado Jo, jen jsem tím mamku nechtěla úplně zatěžovat na plný úvazek. Ale když už to takto dopadlo.
Jinak k těm chlapům, můj zase nechape proč musím do práce. Ať jdu na částečný úvazek nebo jinou práci. Přitom to není tak jednoduché, částečný úvazek se u nás nedava a jiná práce by byla na dobu určitou a to nechci, když plánují další tehotenstvi..
Ahoj, moc mě to mrzí…Také jsem to zažila ve 21tt. Trvalo to několik týdnů až měsíců než jsem se dala trochu do kupy…Šla jsem co nejdřív do práce, abych zaměstnala hlavu něčím jiným než myšlením na to, co se stalo.
@Rickym já jsem šla do práce cca po dvou a půl měsících, dřív jsem nechtěla mezi lidi. Určitě je lepší mít práci na dobu neurčitou, než určitou. Máš se pak kam vrátit. Chlapům se to dobře říká, ale většinou každý zaměstnavatel předpokládá, že se o dítě bude starat maminka. A v některých místech, prostě práce na půl úvazku není. Já mám třeba štěstí, že dělám jen ranní a mám volné víkendy. Ale zase to prostředí je docela náročné na psychiku. Každá práce má něco.
Příspěvek upraven 05.01.20 v 14:51
@Rickym Jojo, dcera už do školky od září chodí, ale ten první půlrok tam víc nebyla než byla…pořád nějaká rýmička, kašel, horečky :/ Doufám, že teď už to bude lepší, ať v té práci taky chvíli jsem ![]()
@Robado
Verim, ze to vse dobre dopadne a zvladnes to vsechno v pohode, nejdulezitejsi je hlava a ty nerviky no.
Ja mam ted kolegyni, ktere je skoro 40 a v unoru se ji ma narodit holcicka ![]()
@Denuše
Ja myslela, ze jsem vzdy byla tvrdak a celkem jsem si toho v zivote prozila, ale nic me nesemlelo jako tohle, myslela jsem uprimne ze to nerozdycham a porad to neni dobre. Chce to moc casu a to vytouzene mimisko.
Takze urco nejsi citlivka. Je to tezke.
@Rickym
My meli to stejne VVV vadu, shoda nahod, doufam ze u dalsiho tehotenstvi bude vse ok ale strach asi uz nikdy nezmizi. Bude to myslim dobre peklo pred kazdou kontrolou ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.