Ztráta – potrat v 2. trimestru

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1
11.3.20 12:55

Ukonceni v 18tt

Ahojky holky,
pridam se i ja se svym pribehem. Prvni tehotenstvi (30let), mesic po svatbe… Jak dokonale :srdce:
Zacatek tehu - po mesici ze vseho krvaceni/hematomy (sex, stres, delsi rizeni…), nasledne pres vanoce tri tydny doma v uplnem klidu. Bud a nebo. Vse se uklidnilo, ufff.
Prvni screening naprosto v poradku. 16tt odber krve, vysledky do 3tydnu, po tydnu volali z kliniky at prijdu za dva dny na kontrolni UZ.
Tusili jsme, ze to znamena neco spatne, ale co? Proc my? A cekat po tom vystraseni dva dny?
Jeli jsme hned ke gynekologovi aby me ujistil ze chlapecek je ok.
Bohuzel mi moc nepomohl. Mala delka, hlavicka divna, bez pohybu, slabe mozna zadne srdicko…
Takze jsme stejne cekali, ale byla porad takova malicka nadeje.
Bohuzel, pri UZ jsme slyseli jen ticho. Nebylo srdicko. Asi vetsi rana byla zjisteni, ze plod se prestal zhruba ve 13tt vyvijet. Ctyri tydny jsem ho nosila v sobe mrtve a nic netusila :zed:
Nastesti slo vse opravdu rychle, hned jsem dostala tabletku, druhy den nastoupila do nemocnice a jeste vecer (na pokoji) porodila bez komplikaci. Rano domu.
Zitra je to teprve tyden od porodu! Hrozne to boli, ale kupodivu to zvladam lepe nez sem cekala. Placu hodne kdyz jsem sama nebo v noci se mi vse vybavuje a vraci. Pomaha mi cist si jine pribehy, ze na to nejsem sama a je mi vas vsech opravdu moc lito.
Bohuzel se to deje a dit bude dal, ale nikdy by me nenapadlo ze se to stane zrovna nám :( Ted jen cekat na vysledky proc a nebat se to zkusit znova :srdce: nikdy nezapomenu a v dalsim tehu budu mit asi veliky strach, ale verim ze cas to postupne otupi a dalsi prdolka nam chlapecka vynahradi :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
682
11.3.20 13:05

@KoMartina
Uffff achjoooo… Je mi to moc Líto :( )Já sem si dala to své těhu k narozeninám, v den svých 30tin mi ho dr ukázal i se srdíčkem na monitoru) bolet to nepřestane nikdy,, jen to čas opravdu otupí,, brečela jsem několik měsíců každý večer.. nemohla jsem spát a měla jsem z toho deprese… U mě je to už 10 měsíců, a už se mi spí „lépe“. (i když vím, že přirozeně už počít miminko nebudu moct) Každá žena to prožívá „svým“ způsobem jinak… přeju Ti ať se z toho „otřepeš“ co nejrychleji. :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3613
11.3.20 13:34

@KoMartina hodně zdravíčka a příště to už dopadne. Musíš věřit a neztracet naději

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
11.3.20 15:16

@KoMartina moc mě to mrzí😢 Já přišla o miminko v 16tt kvůli VVV a teď je to 2 měsíce do TP…doufám a věřím, že se mám ještě povede mít zdravé miminko. Vám taky hodně štěstí ❤️️🍀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.3.20 21:22

To mě mrzí, že někdy nejde počít přirozeně :( „většinou“ to ale snad jde…(prosím?!) - to je aspoň to, co mi dodává naději, že jsem vůbec otěhotněla…a že se to přece musí provést znovu, byť s dlouhým odstupem a zase o rok starší :( No a jak jsem si tady tak pročítala příběhy ještě před „porodem“, vybavila se mi jedna věta z hodin psychologie „proč se to muselo stát mě?“ s reakcí „a proč ne zrovna mě…“ - zpočátku to zní krutě, ale když si člověk uvědomí, co to znamená…zvlášť když víš, že cvičíš jógu, trochu sportuješ, celkem zdravě žiješ, práce tě baví,…nemohla jsi udělat víc…
(A ještě jednou v duchu děkuju těm sestřičkám v nem. - asi takové štěstí nemají všichni…) :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1300
13.3.20 07:33

@Danyjelina u nás se to povedlo za dva měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
682
2.4.20 19:40

@muminek7
Ahojky, nevím kde tě sehnat, tak tě zkusím označit tady jestli se ti to ukáže… Chci ti odpovědět na zprávu, ale píše mi to že mě blokuješ :) pod mojí zprávou, kterou jsem ti napsala naposled je možnost odblokování… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
4.4.20 16:50

Eva. e ahojky už jsem to snad úspěšně odblokovala  :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5763
29.5.20 11:14

Ahoj holky, ač nerada, tak se k vám přidávám…před 15 dny došlo k ukončení těhotenství v 17tt kvůli vvv. Dle kontroly u dr. je vše v pořádku, takže doufám, že když už jsem 2× normálně otěhotněla (už máme doma jedno zdravé dítě), že se podaří i po třetí :-) Všem přeji ať se brzy dočkáme zdravých miminek :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Veruuunecka
29.6.20 21:41

Hezký večer všem, chci se zeptat zda je tady někdo kdo se jako vyrovnání se ztrátou pokusil napsat miminku dopis, na rozloučenou.?

• Citovat
  • Upravit
2779
30.6.20 11:03
@Veruuunecka píše:
Hezký večer všem, chci se zeptat zda je tady někdo kdo se jako vyrovnání se ztrátou pokusil napsat miminku dopis, na rozloučenou.?

Jaaa… Napsala jsem poplakala si u toho a spálila a popel posypala po trávníku na zahradě. Určitě k miminku doputoval. Též jsi psala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Veruuunecka
30.6.20 12:04

@Řepka6
Právě jsem to teď řešila na psychoterapii a poradila mi to, ale jen u toho pomyšlení jsem brečela jak želva, řekla jsem ji ze se bojím že tohle nezvládnu, ale pak se mi to tak rozlezelo v hlavě že to asi zkusím ale bude to teda slzave udoli

• Citovat
  • Upravit
2779
30.6.20 12:20
@Veruuunecka píše:
@Řepka6
Právě jsem to teď řešila na psychoterapii a poradila mi to, ale jen u toho pomyšlení jsem brečela jak želva, řekla jsem ji ze se bojím že tohle nezvládnu, ale pak se mi to tak rozlezelo v hlavě že to asi zkusím ale bude to teda slzave udoli

Veru určitě to udělej. Ty pocity klidně napiš na papír. Ulevi se ti :hug: mne to pomohlo hodně. Teď už neplakam. Vzpomenu si každý den, ale slzy už nejdou.. Rikam si že prostě dušička ještě nebyla připravena přijít. Poprosila jsem dusicku, že až bude připravena, že už teď se na ni těšíme. Že rozhodnutí je na ní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Veruuunecka
30.6.20 12:42

@Řepka6
Hezký, dekuju :hug:

• Citovat
  • Upravit
Veruuunecka
6.8.20 17:17

Zdravím všechny, :kytka: chtěla bych se zeptat jaké bylo potom další těhotenství po prodelanem umělém přerušení ve druhém trimestru? Myslím, jestli to další těhotenství bylo více rizikové, náročnější, více sledované a jaký byl samotný porod? Děkuji za Vaše reakce.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty