Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Veruuunecka taky jsem měla termín v únoru a tak na termínu porodu budeme pěkně v teple na dovolené, hodně daleko i s dětmi.
@Veruuunecka byl to takový momentální nápad v říjnu, už se všichni těšíme. Sice děti zameškají školu, ale co už.
@melesia pamatuji si Tě. Věřím, že teď už jsme si tady všechny vše zle vybrali a bude jen a jen dobře. Dnes jsem 5,5tydnu po a dostala jsem menstruaci. Čeká mne prohlídka u dr a uvidíme co dál ![]()
@Robado
Super napad myslim, taky jsem mela termin porodu v unoru, budu muset nekam zmizet ![]()
@Marcepan píše:
@melesia pamatuji si Tě. Věřím, že teď už jsme si tady všechny vše zle vybrali a bude jen a jen dobře. Dnes jsem 5,5tydnu po a dostala jsem menstruaci. Čeká mne prohlídka u dr a uvidíme co dál
ja mela prvni MS presne 5 tydnu po zakroku, ale byla to jednodenni zalezitost. vcera jsem cekala na druhou a zatim nic. doufam, ze vsechno bude v pohode a nebudu muset na vyvolavacku. V nemocnici i moje dr rekli, ze se muzeme po 2. cyklu snazit. VV byla blbou nahodou a nebylo to zpusobene chromozomalnima vadama. Beru to celkem statecne, ale zklamani obrovske… konecne po 2,5 letech snazeni. Pred mesicem mi bylo 36 a slo o nase prvni ![]()
Holky já vám jen sama za sebe mužu říct a poradit,, kdo ještě čekáte na nějaké výsledky počkejte dokud nebudete mít jistotu, že to bylo náhodné… Mně nejdřív dr říkal i v nemocnici při zjištění, že to je určitě náhoda, že se to tak prostě stává a uklidnoval mě, že tam můžu přijít za tři čtyři měsíce klidně už zase těhotná…
První měsíce jsem neměla ani pomyšlení na to, že bych chtěla být ještě někdy v jiném stavu. Mnoho holcin tady, co jsem četla radilo i že to bývá fakt náhoda a nemělo by se to opakovat, že třeba s dalším těhotenstvím ani na výsledky pitvy, které trvají dlouho nečekali, to mně přijde nezodpovědné. My se po pěti měsících dověděli na genetice výsledky z pit. Protokolu šla jsem tam už s tím, že bych o dalším snažení pomalu uvažovala. V rodině žádné genetické onemocnění nemáme žádné syndromy atd. Tak proč by výsledky měli dopadnout jinak nežli jako náhoda? Bohužel něco našli (domnívají se, že se jedná o autozomálně dominantní dědičné onemocnění z mé strany), teď už bych mimčo i chtěla, ale vím, že snažit se, je riziko, a přirozenou cestou se už o dítě snažit nebudeme moct nejspíš nikdy, protože riskovat další ukončená těhotenství v druhém trimestru? To přece nikdo dobrovolně podstupovat nechce ne?… Zatím to ještě nemáme stoprocentně potvrzené na další výsledky stále čekáme už to bude 8mesiců… Pak se teprve rozjede kolečko, zda bude možné počít miminko alespoň s pomocí IVF s Pgd, takže pokud čekáte vyčkejte, pokud víte, že máte genetiku v pořádku dejte si alespoň ten čas na to aby se tělo srovnalo, a buďte rádi, že víte že nemusíte čekat v nejistotě rok a víc, zdravé miminko za to přeci stojí. ![]()
@Eva.e genetika nás teprve čeká, na výsledky čekat určitě budeme. Ale, že šlo o náhodnou vadu nám řekli už z výsledku z odběru plodové vody. Popravdě ani nevím, jestli dělali pitvu, já myslím, že ne..
@Rickym já měla plodovou vodu též v pořádku… Ono je zas trošku rozdíl když už jsou děti a pak se to stane… Naše bylo první a jak to bývá s tou pitvou nevím, ja podepsala takové ty papíry kde jsem dávala souhlasy k prozkoumání všeho a uchování vzorků pro další vyšetřování atd.. Ale jak to chodí běžně nevím.
@Veruuunecka zmizet pryč je skvělý nápad. Říkám si, že to prostředí mi nedovolí být tolik ve stresu. Přesně za měsíc vyrážíme.
@Eva.e ty papíry jsem podepisovala taky. Musím se zeptat Dr. Jo, máme už zdravou holčičku. Ale tím, že mám za sebou i jedno ZT a toto byl chlapeček, tak mě napadlo, že by jsme mohli mít s kluky problém. Takže souhlas, že ty vyšetření jsou potřeba.
@Rickym
My jsme měli taky chlapečka, ale onemocnění - syndrom, který mi zjistili postihuje jak chlapce tak dívky… dnes na genetiku budu volat zda se již ví něco víc, či ještě pořád ne ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.