Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Marcepan my jsme zvažovali, ale nakonec jsme nechtěli. Já bych to mnohem hůř nesla, kdybych Domču viděla. A partner taky nechtěl. Já jsem nakonec byla tak pod práškama, že jsem stejně ani moc nevnímala. Přišlo mi to jako by to byl jen zlý sen a on bohužel nebyl. Každému opravdu pomůže něco jiného. Důležité je, že se snažíme jít dál.
@Robado ja ji zase jmeno nedala, nevedeli jsme celou dobu co cekame. Ja byla taky pod praskama, kdyz se blizil zaver, dostala jsem horecku, zimnici, ale v ten zavecerecny okamzik to na par okamziku preslo, pak mne vezli na operacni sal. Probrala jsem se jak mne vezli na pokoj. Antibiotika, leky na horecku… Propocena cela postel. Des. Ale musime jit dal. Pak jsem byla v nemocnici jeste 4 dny nez jsem mela lepsi zanetlive markry a pustili mne domu s antibiotiky
@Rickym píše:
@Marcepan moc mě to mrzíU nás to bude zítra 14 dní. Ale náš chlapeček bohužel zdravý nebyl - VVV. Koupila jsem si Třezalku v tabletách, nevím jestli je to tím, ale je mi líp. A snažím se doma zabavit, přestavuju nábytek, uklízím…a naštěstí máme 2,5 letou dcerku.. zítra jdu na první kontrolu po a pak od března bych chtěla zkusit znovu
Drzte se. Je to šílene. Stim zabavenim se je to asi dobrý nápad. V ramci moznosti samozřejmě. Jen si tak rikam co budu přestěhovavat zlepšovat? Kdyz jsme s partnerem úplně vse behem posledního roku udělali? Mnoho sil a dařeni a at to vyjde.
@Marcepan Věděli jsme, že budeme mít chlapečka a jméno jsme vybírali s dětmi, napsali jsme ho i na urnu. Na antibiotikách jsem taky skončila, ale až dva dny po porodu. Začínal mi zánět. Je to pro tělo i psychiku šílený šok. Naštěstí je vše v pořádku a můžeme se začít v lednu snažit. Ale člověk stejně nikdy nezapomene.
@Anonymní píše:
Holky, které jste přišly o miminko v 2. Trimestru, jak jste to zvládly psychicky? Stalo se mi to před pár dny. Nejsem schopná s nikým mluvit ikdyž vím, že bych měla se z toho vypovídat. Zkusím to tady.
Mám v sobě velkou prázdnotu. Doma postýlku a v hlavě spoustu otázek. Budu ráda za (bohužel) každou radu, vím že musím ale neumím fungovat. Díky.
Ahoj, měla bys o tom spíš hodně mluvit, vím že je to těžké mě se to stalo před 2mesici přišla jsem o chlapečka ve 22.tydnu. Bylo to hrozné ☹️️ taky jsme měli doma postýlku a ještě teď jsem z toho psychicky na dně…do práce se moc necítím…ale pomáhá mi hodně snažení o druhé mimi tak to zkuste s partnerem co nejdříve to půjde. Ale ta bolest přejde asi až budu držet svoje miminko v náručí ![]()
Holky dalsi tehotenstvi jste mely v pohode? prvni screening, hodnoty krve.ja mela velmi spatnou krev s rizikem na ds 1:105.Ultrazvuk v poradku. Nakonec to byl jiny syndrom a ja podstoupila tu hruzu jako mnozi tady
.anonymne protoze se bojim mluvit o svem soucasnem tehotenstvi ![]()
@Mo-nu-le moc mě to mrzí
Já byla na ukončení těhotenství kvůli VVV na konci listopadu. Za jak dlouho jste se začali zase snažit? Já teď teprve čekám, kdy příjde první MS.
@Rickym my jsme se začli snažit hnedka po šestinedělí co je to VVV? Asi jsme měli podobnou vadu.
Já rodila na konci října no ![]()
@Mo-nu-le vrozená vývojová vada, u nás se potvrdil Edwardsuv syndrom.
@Anonymní píše:
Holky dalsi tehotenstvi jste mely v pohode? prvni screening, hodnoty krve.ja mela velmi spatnou krev s rizikem na ds 1:105.Ultrazvuk v poradku. Nakonec to byl jiny syndrom a ja podstoupila tu hruzu jako mnozi tady.anonymne protoze se bojim mluvit o svem soucasnem tehotenstvi
U nás se nepotvrdilo nic, důvod zamlklého těhotenství nevíme. Znovu jsme začali po 3 měsících, po třetí ms, povedlo se hned, syn bude mít rok, je úplně zdravý.
Ahoj, taky píšu slova podpory a mou zkusenost. Před měsícem nas potkala stejná zkušenost- porod v 17tt. Těhotenství od začátku nic moc, krvácení, hematom, stále krvácení a nakonec prasknutí vody a porod
. Jinak krevní testy ze screeningu nám taky vycházely špatně, byly jsme i na genetice a platili si speciální testy, údajně to měl být zdravý chlapeček, ale testovali jen některé vady, takže těžko říct. Kazdopadne geneticka říkala, že krevní testy může zkreslit ten hematom a špatná funkce placenty, což se pak u nás i potvrdilo histologii, byl tam rozsáhlý zánět a proto došlo k potratu
pomalu se z toho dostávám, ale mám dny, kdy to obrecim. Nejhorší je, že okolí má pocit, že měsíc je dost dlouhá doba na to, abych se s tím vyrovnala, ale popravdě není. Bolí to pořád, přesto mě drží nad vodou myšlenka na další těhotenství
Pokud vše bude v pořádku, tak snad od února do toho půjdeme znovu. Kdybys potřebovala, kdykoli napiš. A drž se ![]()
@Denuše to mě mrzí. To máme časově dost podobně. U nás konec v 16tt 28/11. Uvidim kdy přijde ms a jak to bude vypadat po kontrole a pak únor/březen? 🤔
@Rickym jo to mě mohlo napadnout. Je to hrozne kolik je v dnešní době potratů a co se všechno může stát ![]()
@Mo-nu-le ano, je toho moc. Gynekoložka říkala, že měla letos další tři maminky se stejným problémem ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.