Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Ibi ja ne, nelituju! Mela bych to porad pred ocima a asi bych se z toho nedokazala dostat. Uz tak to bylo strasny
a to jsem byla „jen“ v 17tt…
Ale jak pises, kazda musi dle sebe ![]()
@Kukacka123 chápu Tě, já nejdřív vůbec nevěděla, zda chci malou vidět, zda to zvládnu. Ale nakonec jsem hrozně vděčná, že jsme tu chvilku pro sebe měly, ale naprosto chápu, že některé na to nemají sílu/odvahu a ještě víc by je to zničilo
přesně jak píšeš, každá to ma jinak
@palice1980 píše:
To asi bude u me a chlapa psychicky problem videt a pochovat. Nevím co udělat prave
Nevím jak ostatní, ale já byla ve stavu euforie, lehce jak při porodu, nevím jestli to bylo tím, že to všechno trvalo skoro tři dny, nebo hormonama… Dostala oxytocin, tak to bylo asi tím. Tam možná rozmyslete dopředu s chladnou hlavou co preferujete.
@palice1980 já nebyla dopředu rozmyšlená, ale jakmile jsem porodila, věděla jsem, že ho chci vidět. Teď mě mrzí, že jsem si ho i nepohladila.
Nevím, jestli je to tím nebo ne, ale kamarádka takto miminko neviděla a pořád se s tím nemůže srovnat, je to v ní pořad otevřené..
@Rickym a přesně tak to mám já, my rozloučení odmítli, s tím, že to bude psychicky náročnější a stále si budu vybavovat a budu mít větší stesk, ale je to naopak, tak mě to trápí a teď odstupem času cítím, že to bylo to nejhorší, co jsme udělali.
@Ibi píše:
@Kukacka123 chápu Tě, já nejdřív vůbec nevěděla, zda chci malou vidět, zda to zvládnu. Ale nakonec jsem hrozně vděčná, že jsme tu chvilku pro sebe měly, ale naprosto chápu, že některé na to nemají sílu/odvahu a ještě víc by je to zničilopřesně jak píšeš, každá to ma jinak
Uplne Ti rozumim, jak to myslis…je to strasny tak i tak
ja to mela pred ocima i tak silene dlouho, navic je sice 17tt celkem pokrocily tyden, ale miminko se prestalo vyvijet kolem 15tt a bylo malilinke, nezvladla bych to. Ze to malinke bezbranne miminecko zemrelo a jeste ho videt mrtve
takhle si predstavuju, jak krasne vypadalo a verim, ze takhle to proste bohuzel byt melo. My teda uz mame rok a pul letou holcicku
takze je to dyl, co se to stalo. I tak neni den, kdy bych si nevzpomnela…ale uzavrene to v sobe mam
navic dcerka je uzasna a strasne nam to vynahrazuje
proste ta dusicka prisla v jinem telicku, ktere je silnejsi ![]()
Ale jak jsme psaly - tohle si musi rozhodnout kazda maminka a dat na pocit po tom porodu, zda chces pludek videt.
@Kukacka123 já to měla též tak. Malá se zarazila na 15/16 tt. Chtěla jsem si ji pamatovat tak jak jsme ji viděli na NT screeningu, jak dělala blbiny a mávala nám. Fotky jsem si nechala, a stránky z těhotenského deníčku.
Nejhorší byly první dny, týdny..po těch 3 měsících už to bylo lepší, otěhotněla jsem znovu, no měla jsem strach, moc jsem se neupinala na to. Naštěstí vše bylo ok. Už je to skoro 2 roky, vzpomenu si často a nezapomenu nikdy.
@Kukacka123 a @andelka83 to chápu, my museli rozhodnout o ukončení ve 23.tt kvůli VVV. Malá měla 25 cm a 480 g, takže to už bylo hotové miminko. Máme i fotku
Ale rozumím, že pokud se mimčo už nějakou dobu nevyvíjelo, tak je to zas o něčem jiným…
@andelka83 píše:
@Kukacka123 já to měla též tak. Malá se zarazila na 15/16 tt. Chtěla jsem si ji pamatovat tak jak jsme ji viděli na NT screeningu, jak dělala blbiny a mávala nám. Fotky jsem si nechala, a stránky z těhotenského deníčku.
Nejhorší byly první dny, týdny..po těch 3 měsících už to bylo lepší, otěhotněla jsem znovu, no měla jsem strach, moc jsem se neupinala na to. Naštěstí vše bylo ok. Už je to skoro 2 roky, vzpomenu si často a nezapomenu nikdy.
Uplne presne
chtela jsem si (u nas chlapecek) maleho pamatovat ze screeningu ziveho, jak tam blbnul, cucal si palecek. Ja tam odevzdala tehotenskou prukazku i s fotkama, nejak jsem nedokazala si vzit ani ty. A mam to jako ty. Prvny dny a tydny byly strasne, jen jsem brecela a porad nechapala, proc my??? Strasne me podrzel manzel. Vedel, kdy staci obejmout a kdy neco rict a co. Za 3 mesice jsem otehotnela a cele tehotenstvi mela strach, silenej. Hlavne do toho 20 tt. Ted si vzpomenu casto, jake by to asi bylo, kdyby tu s nami byl nas malicky chlapecek. Zase vim, ze by tu nebyla nase uzasna holcicka
bohuzel to tak melo byt a malicky nam poslal sestricku ![]()
@Ibi asi ano. Ted nedokazu rict, zda bych se dokazala podivat i kdyby bylo miminko vetsi. Nevim
je to sileny
![]()
@Kukacka123 souhlasím s Tebou, je to šílený v každým případě, ať tak či tak
Přeju zakladatelce, ať vše zvládne v rámci možností co nejlépe ![]()
Píšu jako anonym. Už jsem zde psala v této diskusi pod svým nickem.
Andělko a ostatní co poté otěhotněli? Jak jste to zvládli? Jsem na začátku těhotenství a strach je šílenej
. Žádná genetická vada u mě ani u manžela se neprokázala.
@Ibi píše:
@Kukacka123 souhlasím s Tebou, je to šílený v každým případě, ať tak či takPřeju zakladatelce, ať vše zvládne v rámci možností co nejlépe
Velice děkuji. Pred „mnoha lety“ jsem pohrbilla roční dcerku a ted se to ve mě bije. Nemam silu na něco dalsiho. pokud budu prozivat to stejne nezvladnu to. Holky děkuji za všechny zpravy a vaše příběhy
To mi je strašně líto
tak řekni doktorům, ať Ti daji nějaký sedativa, určitě něco takového půjde a je to lepší než řešení co jsem zvolila já (pít slivovici), ale jsem zpětně ráda, že si toho zase tak moc nepamatuju ![]()
@Ibi píše:
@Kukacka123 souhlasím s Tebou, je to šílený v každým případě, ať tak či takPřeju zakladatelce, ať vše zvládne v rámci možností co nejlépe
Presne tak ![]()
@palice1980 píše:
Velice děkuji. Pred „mnoha lety“ jsem pohrbilla roční dcerku a ted se to ve mě bije. Nemam silu na něco dalsiho. pokud budu prozivat to stejne nezvladnu to. Holky děkuji za všechny zpravy a vaše příběhy
Paneboze
to je strasny
ted tu uplne brecim
je mi to silene lito
ses strasne silna a naprosto te chapu. Zivot nekdy umi byt strasne nespravedlivej
![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.