Ztráta – potrat v 2. trimestru

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9.12.19 14:23

Milé dámy,

je tady nějaká z vás, která přišla o miminko v 26tt? zajímalo by mě co se děje potom stím plodem když se narodí mrtvé? Jestli se porod vyvolá nebo císařský řez. děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
9.12.19 15:08

@palice1980 :hug: :hug: :hug:

Ja teda vyvolavane rodila mrtvy pludek v 17tt, ale co vim i z okoli, tak se vzdy vyvolavalo na porod. Cisar je zbytecny zasah, pludek je stejne mrtvy :( I toho prevazne delaji jen pro zachranu ditete (aspon u me) pri porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ibi
4168
9.12.19 15:17

@palice1980 mrzí mě to :,( já mám zkušenost z 23.tt, vždycky je lepší přirozený porod, kvůli rychlejší regeneraci a dřívější možnosti znova otěhotnět. Psychicky to je mazec, ale opravdu je to lepší. Kdybys chtěla ještě něco vědět, ptej se. Hodně sil :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1300
9.12.19 15:30

@palice1980 já myslím že se vyvolává klasický porod, je to pro tělo šetrnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.12.19 15:53
@Ibi píše:
@palice1980 mrzí mě to :,( já mám zkušenost z 23.tt, vždycky je lepší přirozený porod, kvůli rychlejší regeneraci a dřívější možnosti znova otěhotnět. Psychicky to je mazec, ale opravdu je to lepší. Kdybys chtěla ještě něco vědět, ptej se. Hodně sil :hug:

Mě by zajimalo jak to probiha po tom vyvolanem porodu? Co stim plodem ditetem se deje? Nedokážu di predstavit jestli se na to budeme moct podívat nebo to automaticky berou pryc nebo? Partner mi treba rika ze by nam to tělíčko meli vydat kvuli pohřbu… při 26tt asi ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
685
9.12.19 16:03
@palice1980 píše:
Mě by zajimalo jak to probiha po tom vyvolanem porodu? Co stim plodem ditetem se deje? Nedokážu di predstavit jestli se na to budeme moct podívat nebo to automaticky berou pryc nebo? Partner mi treba rika ze by nam to tělíčko meli vydat kvuli pohřbu… při 26tt asi ne?

Vyvolávají, já chtěla v 16tt revizi, snad bych brala i císaře, ale doktori odmitli. Dostaneš tabletku do vagíny aby ses začala otvírat, no a budeš čekat za začneš rodit. Neměla bych to rikat, ale já si vzala do nemocnice slivku a byla jsem lehce v lihu, abych si pamatovala co nejmíň. Plod pošlou na pitvu, pokud ho chcete pohřbít, tak to řekněte dopředu, jinak při 26 ho podle mě zlikvidují jako biologicky odpad (asi spali). No nic moc, no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32914
9.12.19 16:07
@palice1980 píše:
Mě by zajimalo jak to probiha po tom vyvolanem porodu? Co stim plodem ditetem se deje? Nedokážu di predstavit jestli se na to budeme moct podívat nebo to automaticky berou pryc nebo? Partner mi treba rika ze by nam to tělíčko meli vydat kvuli pohřbu… při 26tt asi ne?

Já rodila vyvolavane v 19 tt. Hned u příjmu jsem hlásila, že pozůstatky chceme. Už minimálně 2 roky to není problém. Je na to formulář. Žádost o vydání pozůstatků plodu po porodu/ potratu. Po propuštění jsme šli do pohřební služby a oni s nemocnicí všechno vyřídili. Potom jsme si jen k nim přišli vyzvednout urnicku. Moje miminko bylo malinké asi 10cm 100g, neviděla jsem nic. U většího to záleží na vás. Navíc po 24 tt už jde i porod. Takže to bylo právo na vydání miminka i dříve bez problémů. Obvykle už se ví pohlaví, můžete ho i pojmenovat a pohřbít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32914
9.12.19 16:12

My jsme přišli ráno v 7h, v 9 mi dali první tabletu, noc se nedělo, v 15h druhou, ta už to rozjela. V 16h jsem si nechala dát injekci od bolesti, takže jsem už necítila stahy. V 17h rupla voda. V 18h jsme šli na porodní sál. Pak už to bylo rychlé, bohužel placenta nešla, takže nakonec byla i 10 minutová narkóza. Kromě ní byl manžel celou dobu se mnou, měli jsme nadst pokoj. Pustili mě domů dopoledne, po ranní vizite. Před zákrokem mi brali krev na různá vyšetření. Pitva neproběhla, kvůli tomu, že jsme miminko chtěli domů. Jen genetické vyšetření. Stejně důvod nezjistili. Další miminko se narodilo úplně zdravé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
9.12.19 17:37

@palice1980 moc mě to mrzí… jak už psaly holky výše určitě je lepsi pro tělo klasicky porod. U mě to bylo v 16tt a popravdě jsem za to zpětné moc ráda, ze jsem mohla chlapečka klasicky porodit a rozloučit se. Měl 15cm a 80gr, ale byl hezky a to rozloučení mi psychicky moc pomohlo. Ale každý to má jinak. Máme i otisk ručičky a nožičky. Mrzí mě, že jsem nevyřešila i to, abysme měli pozůstatky, ale něvěděla jsem, že by to mohlo být v tomto týdnu možné a neměla jsem sílu to řešit :(
Posílám mnoho síly :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.12.19 18:26

My jsme měli ztrátu tedy ve 22tt. 2 dny mě děsili císařem, nakonec vše bylo tak moc rychlé, takže přirozený „porod“. Rovnou i udělali revizi. Jsem moc ráda, že to tak dopadlo, ještě řešit dlouhou rekonvalescenci.

Určitě doporučuji každému, kdo se bude rozhodovat, zda se rozloučit, tak ať to udělá a pokud bude ta možnost rodit přirozeně, někdy to prostě te zdravotních důvodů nejde, tak se toho nebát a zvolit to.

• Citovat
  • Upravit
Ibi
4168
9.12.19 19:01

Ve 26.tt už miminko dostane rodný list, měli byste mu dát jméno. Samozřejmě že se na miminko můžete podívat, pochovat, rozloučit. Pokud budete chtít, můžete po pitvě zařídit kremaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.12.19 20:56
@Ibi píše:
Ve 26.tt už miminko dostane rodný list, měli byste mu dát jméno. Samozřejmě že se na miminko můžete podívat, pochovat, rozloučit. Pokud budete chtít, můžete po pitvě zařídit kremaci.

To asi bude u me a chlapa psychicky problem videt a pochovat :,(. Nevím co udělat prave

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
9.12.19 21:13
@palice1980 píše:
To asi bude u me a chlapa psychicky problem videt a pochovat :,(. Nevím co udělat prave

Ja sice porodila v 17tt, ale podivat jsem se nedokazala ani nahodou, slozila bych se jeste vic. Natoz resit pochovani a tak :,( achjo…drzte se :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ibi
4168
9.12.19 21:14

@palice1980 v tom Ti nikdo neporadí, to musíš cítit sama. Nemusíš se rozhodnout dopředu, ono teď to cítíš nějak, potom můžeš změnit názor… my ukoncovali tehu kvuli VVV srdce neslučitelné se zivotem, o 3 týdny dřív než jsi Ty, malou jsem si chovala hodinu a jsem neskutečně vděčná, že jsem tu chvilku měla čas být s ní, vidět ji, rozloučit se s ní :srdce: ale pokud nebudeš chtít miminko vidět, nikdo Tě nutit nebude. Ale mnoho žen, které se nerozloucily, toho zpětně lituji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.12.19 21:16
@Kukacka123 píše:
Ja sice porodila v 17tt, ale podivat jsem se nedokazala ani nahodou, slozila bych se jeste vic. Natoz resit pochovani a tak :,( achjo…drzte se :hug:

Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty