Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Ahoj, jsem po revizi dělohy po zamlklém těhotenství ve 12tt. Miminko odpovídalo 10tt. Bylo to mé první těhotenství. Po revizi jsem měla bolesti mírné. Po 14 dnech kdy jsem šla na kontrolu ke svému gynekologovi mi paní doktorka sdělila, že se ve mě drží stále krev, ale děloha je čistá. Krvácela jsem tmavou krví. Paní doktorka mi doporučila hmat, kterým bych si měla tlačit na břicho. Učinila jsem tak hned po kontrole a během večera ze mě vyšel kus sražené tmavé krve. Poté jsem kontaktovala gynekologii a sestra mi sdělila, že by to mělo být v pořádku. Od té doby nekrvácím. V pondělí 24.8.20 mám jít na kontrolu zda bude nutná znovu narkóza a čištění. Můj dotaz zní zda je to v pořádku, že již nekrvácím? Máte s tím zkušenost? Děkuji za odpovědi
Myslím, že je v pořádku, že již nekrvacis. Měla by jsi být, m vyčištěna. ja 14 dnu lehce spinila a pak v pohode
Díky za odpověď.
Ja doufám, že bude vše v pořádku.
Ja také špinila přesně 14 dní, ale opravdu tmavou krví.
Další zákrok už podstoupit nechci
.
@Anonymní píše:
Ahoj, jsem po revizi dělohy po zamlklém těhotenství ve 12tt. Miminko odpovídalo 10tt. Bylo to mé první těhotenství. Po revizi jsem měla bolesti mírné. Po 14 dnech kdy jsem šla na kontrolu ke svému gynekologovi mi paní doktorka sdělila, že se ve mě drží stále krev, ale děloha je čistá. Krvácela jsem tmavou krví. Paní doktorka mi doporučila hmat, kterým bych si měla tlačit na břicho. Učinila jsem tak hned po kontrole a během večera ze mě vyšel kus sražené tmavé krve. Poté jsem kontaktovala gynekologii a sestra mi sdělila, že by to mělo být v pořádku. Od té doby nekrvácím. V pondělí 24.8.20 mám jít na kontrolu zda bude nutná znovu narkóza a čištění. Můj dotaz zní zda je to v pořádku, že již nekrvácím? Máte s tím zkušenost? Děkuji za odpovědi
Mylsim, že je to v pohodě, krvacela jsem též cca 14 dni a po té když už to vypadalo že je vše ok že mě jeden den vyšla poměrně velká srazenina krve a pak zase bez krvácení.
Přeju ať je vše už jen dobre ![]()
❤️️💛 💚 💙 💜 ❤️️💛 💚 💙 💜 ❤️️💛 💚 💙 💜
Miminkům narozeným po potratu nebo po ztrátě miminka se říká duhové děti. ❤️️💛 💚 💙 💜 ❤️️💛 💚 💙 💜 ❤️️💛 💚 💙 💜
Dnes si připomínáme všechna miminka narozená bez života, miminka, která jsme nosily a nepotkaly, ta, která jsme chovaly v náručí, ale nikdy si je nevzaly domů, a ta, která domů přišla a nezůstala. ❤️️💛 💚 💙 💜 ❤️️💛 💚 💙 💜 ❤️️💛 💚 💙 💜
Zkopírujte tenhle status, pokud jste vy nebo někdo, koho znáte, přišla o miminko. Většina lidí to neudělá, protože potraty, porody mrtvých miminek a jejich smrt jsou pořád tabu. ❤️️💛 💚 💙 💜 ❤️️💛 💚 💙 💜 ❤️️💛 💚 💙 💜
Prolomte ticho. ❤️️💛 💚 💙 💜 ❤️️💛 💚 💙 💜 ❤️️💛 💚 💙 💜
S láskyplnou vzpomínkou na všechny anděly, kterým by Země nestačila. ❤️️💛 💚 💙 💜 ❤️️💛 💚 💙 💜 ❤️️💛 💚 💙 💜
Ahoj holky jak se vám všem daří?
Ja jsem téměř osm týdnu po potratu v 17tt. Psychicky jsem na tom už dobre, zdravotně všechno v pořádku. Tak se těším na druhou ms, kdy se začneme znovu snažit o naše první děťátko ![]()
Ahoj,
jsem už měsíc po zákroku, a momentálně mi končí menstruace. Cítím se jak fyzicky tak psychicky dobře. Také se těším až bude po druhé menstruaci. Jen jsem tak přemýšlela zda bych nepodstoupila nějaké vyšetření s partnerem zda je vše v pořádku. Jen nevím kam a zda není potřeba doporučení od lékaře.
@Anonymní píše:
Ahoj,
jsem už měsíc po zákroku, a momentálně mi končí menstruace. Cítím se jak fyzicky tak psychicky dobře. Také se těším až bude po druhé menstruaci. Jen jsem tak přemýšlela zda bych nepodstoupila nějaké vyšetření s partnerem zda je vše v pořádku. Jen nevím kam a zda není potřeba doporučení od lékaře.
Můžete si nechat vyšetřit karyotyp to dělají v prenatálních centrech a zadanku buď od gynekologa pokud bude ochotný ji napsat a nebo se tam objednat a uhradit si to. Víc není asi co vystrovat pokud to byla čisté VVV tak to ničím člověk neovlivni a na genetice by měli co více vystrovat. Ale záleží co konkrétně bylo za problém, někdy se u žen dále vyšetřuje hematologie, imunologie u muže spermiogram. ![]()
@Anonymní píše:
Ja jsem téměř osm týdnu po potratu v 17tt. Psychicky jsem na tom už dobre, zdravotně všechno v pořádku. Tak se těším na druhou ms, kdy se začneme znovu snažit o naše první děťátko
To je dobře psychika je hodně důležitá, přeju ať se brzy zase zadari, my máme za sebou první screening a potvrzení pohlaví, bude to holcicka ![]()
@Anonymní píše:
Ja jsem téměř osm týdnu po potratu v 17tt. Psychicky jsem na tom už dobre, zdravotně všechno v pořádku. Tak se těším na druhou ms, kdy se začneme znovu snažit o naše první děťátko
já mám právě druhou ms po porodu v 17tt a i když jsme tomu nechali volný průběh po první ms, tak se těším, že teď už se budeme moct začít opravdu snažit o mimi ![]()
Já na tu druhou ms ještě čekám. Měla by přijít příští týden.
A pak už se chránit nebudeme.
![]()
Pořad si tady pročítám diskuse. Jak to prožívaly jiné holky a vždycky mě strašně potěší, ze další miminko je na cestě..
Já sama jsem premyslela, ze se objednám příští týden ke svému obvodákovi a nechám se otestovat na toxoplasmózu (mám strašně rada kočky, sama kočku nemám ale rodiče ano a Já se s ní vždycky mazlila) a možná i další infekční onemocnění, které mohou ohrožovat těhotenství. Poradím se s nim a uvidím co mi doporučí..
@Veruuunecka
Verus, na Tebe jsem také v diskusich narazila.. a teď už čekáš holčičku… to je tak krásné. Moc gratuluji ![]()
@sarah1618
Byly doby kdy jsem na tom nebyla vážně moc dobře psychicky a po tom všem, ale i přes tuhle těžkou cestu jsme to zvládli a věřím že to zvládnete všichni také, to špatne už jsme si vybrali
ať se Vám brzy zadari moc držím pesti ![]()
Ach holky, tolik smutných příběhů.. I já patřím mezi maminky andílků. Loni se nám povedlo na „první dobrou“. Těhotenství bylo výstavní -občas trochu nevolno, jinak úplná pohoda. Všechny testy negativní a utz jak podle učebnice. V 16.tt jsem se u doktorky radovala, jak je to všechno fajn. Když přišla kontrola koncem října ve 22.tt tak šlo všechno do kytek. Malému přestalo tlouct srdíčko. Doma už skoro celý vybavený pokoj, kočárek objednaný, celá rodina věděla, že budeme mít mrňouska. A pak najednou NIC. Vyvolávaný porod, 12 hodin v bolestech, zvracení a díkybohu epidural. Po porodu bylo jasno - malý se obmotal do pupeční šňůry. Prý se to občas stává, šlo o blbou náhodu. S placentou jsem musela na sál, nechtělo se ji samotné ven. Primář mi poté řekl, ze nic nebrání dalšímu snažení, prý ale ať se dám sama dohromady.. už chápu, co tím myslel. Bylo mi hrozně, ještě stále mi je. Proč zrovna nám se to muselo stát? Několik probrečených dní, pláč při doteku na prázdné břicho, úprky z obchodu při pohledu na „náš“ kočárek i oplakaný fb plný fotek novorozenců… ty stavy byly hrozné a nic napomáhalo. Snad jen chodit do práce a zaměstnat hlavu něčím jiným. V únoru jsem otěhotněla znovu. Na původně plánovaný termín prvního těhotenství jsem se radovala z pozitivního testu. V 7.tt už bylo vidět srdíčko až jsem z toho při utz uronila slzy štěstí. Dva dny na to jsem začala krvácet… když jsem přišla k doktorce, děloha už byla „čistá“. V hlavě jsem se uklidňovala myšlenkou, že k tomu došlo aspoň takhle na začátku a nemusím rodit další mrtvé miminko. Nyní jsem těhotná po třetí. 13+2 a první výsledky testů vypadají nadějně. Doktorka mi na kontrole řekla, že při pitvě a zkoumání po prvním porodu zjistili, že byla placenta o dost menší než normálně. Malý byl špatně vyživován, což odpovídalo jeho velikosti. Porod ve 22.tt a vývoj 17.-18.tt. Dostala jsem tedy léky na ředění krve a musím jen doufat, že to to malé tentokrát zvládne. Držím vám všem palce, ať je vše brzy v pořádku a máte zdravá a šťastná miminka ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.