Zvažujete útěk do jiné země?

Anonymní
5.3.22 10:20

Zvažujete útěk do jiné země?

Předem se omlouvám za anonymitu, nechci tu sklidit vlnu kritiky na svůj nick.
Začínáme doma mluvit o tom, že bychom kvůli možnému riziku odešli pryč z Evropy, aspoň na nějaký čas, a to co nejdál. Z vícero stran teď slyším, že naše letiště praská ve švech a lidi prchají(jasně, možná na dovolené, ale..). Přemýšlí o tom někdo taky? Kam byste odjeli, vyřozujete něco už teď a vzali byste s sebou všechny včetně třeba rodičů a dalších?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
5.3.22 10:24

Ještě bych se ráda zeptala, v jakých oborech pracujete. Já jsem třeba z rodiny jediná, kdo může pracovat v podstatě odkudkoliv(IT), tak se bojím, jestlu bych byla schopna všechny uživit, protože rodiče bychom tu nenechali

• Citovat
  • Upravit
9148
5.3.22 10:27

Nikam se ani nehnu. Co se ma stat, to se stane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20922

Jasný. Už jsem prodal všechny nemovitosti, dokud mají aspoň nějakou cenu. Všechny peníze jsem vybral a směnil za dolary, eura a dále cenné kovy. Teďka jen vybírám kam odcestujeme. Bereme radši celou rodinu. Nechci tady někoho nechat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
@Anonymní píše:
Začínáme doma mluvit o tom, že bychom kvůli možnému riziku odešli pryč z Evropy, aspoň na nějaký čas, a to co nejdál. Z vícero stran teď slyším, že naše letiště praská ve švech a lidi prchají(jasně, možná na dovolené, ale..). Přemýšlí o tom někdo taky? Kam byste odjeli, vyřozujete něco už teď a vzali byste s sebou všechny včetně třeba rodičů a dalších?

Nepřemýšlím. Můj táta teď nikam nepůjde, mámu mám na hřbitově. Když všichni utečou, kdo bude zem bránit? Všude a tebe čekaj…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80235
5.3.22 10:28
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
5.3.22 10:29
@Anonymní píše:
Ještě bych se ráda zeptala, v jakých oborech pracujete. Já jsem třeba z rodiny jediná, kdo může pracovat v podstatě odkudkoliv(IT), tak se bojím, jestlu bych byla schopna všechny uživit, protože rodiče bychom tu nenechali

Svou práci na houmofisu dělat nemůžu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5064
5.3.22 10:29

Myslíš, že před jadernou válkou dnešní doby by se dalo někam utéct? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1341
5.3.22 10:30

Taky mi defacto nezáleží, na tom, kde žiju a mám příbuzné v zahraničí, tak bych mohla odejít, Ale tady jsem doma, tady mám všechno, dům, rodinu, přátele… domov. Nemohu všecko opustit a nechat dům a všecko kolem napospas. A kdyby to udělali všichni, kdo by tu žil a nejsem si jistá, jestli bychom nepůsobili jako blízkovýchodní uprchlíci a kdoví, zda by nás země mimo Evropu jen tak přijímaly, takže nikam prchat nebudu, stejně by nás celosvětový konflik zasáhl všude.

Příspěvek upraven 05.03.22 v 11:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21500
5.3.22 10:30

Kde se chces jako schovat pred diktatory a WW3? Na severni pol?
A jestli svobodne zeme padnou, kdo ti bude davat praci v IT? Nejde se schovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40446
5.3.22 10:31
@Anonymní píše:

Už je tady diskuse
https://www.emimino.cz/…rope-457118/

Osobně se nechystám nikam, hlavně se mi naprosto nechce, budu tady pomáhat, když k něčemu dojde a nikam se nepotáhnu.

Nápady z diskuse, jako přestěhovat se do Mexika a Kolumbie a bojovat tam mezi drogovou mafií o své místo na Slunci, mě upřímně vyděsily. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
5.3.22 10:32
@Yasmina21 píše:
Myslíš, že před jadernou válkou dnešní doby by se dalo někam utéct? :roll:

Hlavně, když k nám prchali lidi z Afriky a východu, bylo to děsně špatně. Ale na nás se všude čeká s otevřenou náručí. Je dobře, že uprchlíkům se u nás dostává pomoci, ale počítat s tím že toho samého se dostane i nám… A kam vlastně utéct. V Evropě bezpecno nebude. Kde vlastně budeme v bezpečí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19984
5.3.22 10:33

Nikam nejdu. A ja ani manžel nemůžeme dělat práci na HO

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bedrisek
5.3.22 10:37

Ne. Tady jsem se narodila a tady i zemřu. Je to můj domov, moje rodná země…

• Citovat
  • Upravit
1014
5.3.22 10:41

Ne neuvažujeme. Přijde mi to jako zbytečná hysterie, navíc, všude na nás určitě čekají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová