Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ještě bych se ráda zeptala, v jakých oborech pracujete. Já jsem třeba z rodiny jediná, kdo může pracovat v podstatě odkudkoliv(IT), tak se bojím, jestlu bych byla schopna všechny uživit, protože rodiče bychom tu nenechali
Jasný. Už jsem prodal všechny nemovitosti, dokud mají aspoň nějakou cenu. Všechny peníze jsem vybral a směnil za dolary, eura a dále cenné kovy. Teďka jen vybírám kam odcestujeme. Bereme radši celou rodinu. Nechci tady někoho nechat.
@Anonymní píše:
Předem se omlouvám za anonymitu, nechci tu sklidit vlnu kritiky na svůj nick.
Začínáme doma mluvit o tom, že bychom kvůli možnému riziku odešli pryč z Evropy, aspoň na nějaký čas, a to co nejdál. Z vícero stran teď slyším, že naše letiště praská ve švech a lidi prchají(jasně, možná na dovolené, ale..). Přemýšlí o tom někdo taky? Kam byste odjeli, vyřozujete něco už teď a vzali byste s sebou všechny včetně třeba rodičů a dalších?
Nepřemýšlím. Můj táta teď nikam nepůjde, mámu mám na hřbitově. Když všichni utečou, kdo bude zem bránit? Všude a tebe čekaj…
@Anonymní píše:
Ještě bych se ráda zeptala, v jakých oborech pracujete. Já jsem třeba z rodiny jediná, kdo může pracovat v podstatě odkudkoliv(IT), tak se bojím, jestlu bych byla schopna všechny uživit, protože rodiče bychom tu nenechali
Svou práci na houmofisu dělat nemůžu.
Myslíš, že před jadernou válkou dnešní doby by se dalo někam utéct? ![]()
Taky mi defacto nezáleží, na tom, kde žiju a mám příbuzné v zahraničí, tak bych mohla odejít, Ale tady jsem doma, tady mám všechno, dům, rodinu, přátele… domov. Nemohu všecko opustit a nechat dům a všecko kolem napospas. A kdyby to udělali všichni, kdo by tu žil a nejsem si jistá, jestli bychom nepůsobili jako blízkovýchodní uprchlíci a kdoví, zda by nás země mimo Evropu jen tak přijímaly, takže nikam prchat nebudu, stejně by nás celosvětový konflik zasáhl všude.
Příspěvek upraven 05.03.22 v 11:37
Kde se chces jako schovat pred diktatory a WW3? Na severni pol?
A jestli svobodne zeme padnou, kdo ti bude davat praci v IT? Nejde se schovat.
@Anonymní píše:
Začínáme doma mluvit o tom, že bychom kvůli možnému riziku odešli pryč z Evropy, aspoň na nějaký čas, a to co nejdál. Z vícero stran teď slyším, že naše letiště praská ve švech a lidi prchají(jasně, možná na dovolené, ale..). Přemýšlí o tom někdo taky? Kam byste odjeli, vyřozujete něco už teď a vzali byste s sebou všechny včetně třeba rodičů a dalších?
Už je tady diskuse
https://www.emimino.cz/…rope-457118/
Osobně se nechystám nikam, hlavně se mi naprosto nechce, budu tady pomáhat, když k něčemu dojde a nikam se nepotáhnu.
Nápady z diskuse, jako přestěhovat se do Mexika a Kolumbie a bojovat tam mezi drogovou mafií o své místo na Slunci, mě upřímně vyděsily. ![]()
@Yasmina21 píše:
Myslíš, že před jadernou válkou dnešní doby by se dalo někam utéct?
Hlavně, když k nám prchali lidi z Afriky a východu, bylo to děsně špatně. Ale na nás se všude čeká s otevřenou náručí. Je dobře, že uprchlíkům se u nás dostává pomoci, ale počítat s tím že toho samého se dostane i nám… A kam vlastně utéct. V Evropě bezpecno nebude. Kde vlastně budeme v bezpečí?
Ne. Tady jsem se narodila a tady i zemřu. Je to můj domov, moje rodná země…
Ne neuvažujeme. Přijde mi to jako zbytečná hysterie, navíc, všude na nás určitě čekají.