Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Měla bys to zvládnout, já si DP dělám taky sám.
Stáhni si z internetu excelovej formulář, tam je to jednoduché, pustí tě to jen do buněk kam je potřeba něco vyplnit a počítá to samo. Počítá to i přehledy pro ZP a OSSZ.
Delam uz treti rok manzelovi danove priznani v tehle aplikaci https://www.onlinepriznani.cz/ . Je zivnostnik s pausalnimi vydaji, do toho několik dohod o provedeni prace, ruzne slevy atd. V tomhle programu to zvladnu, i kdyz nejsem ucetni
.
Jo, určitě to jde, manžel dělá daňové přiznání taky doma
na netu se dá najít spousta programů, kde jen vyplníš čísla a ono ti to všechno dopočítá
děláme to tak už několik let a nikdy nebyl problém, vždycky to fungovalo bez problémů ![]()
Na idnes jsou už formuláře a je to jednoduché, jde to zvládnout ![]()
Pokud se sama na daňové přiznání necítíš, můžeš požádat o pomoc konkrétní pracovnici fú. Já jsem to tak udělala teď při dani z nemovitosti. Na fú byla paní opravdu příjemná a všechno se mnou ochotně vyplnila. Je ale fakt, že jsem tam byla již na začátku ledna - to toho neměli tolik. Teď už je přece jen celkem šibeniční termín.
@Tapeta píše:
Pokud se sama na daňové přiznání necítíš, můžeš požádat o pomoc konkrétní pracovnici fú. Já jsem to tak udělala teď při dani z nemovitosti. Na fú byla paní opravdu příjemná a všechno se mnou ochotně vyplnila. Je ale fakt, že jsem tam byla již na začátku ledna - to toho neměli tolik. Teď už je přece jen celkem šibeniční termín.
Daň z nemovitosti je něco jiného. U daně z příjmu mám obavu, že nepomůžou, pokud to bude živnostník. Řeknou, že si má najít daňového poradce
.
Ještě poradí stránky www.business.center.cz V šablonách zadáš údaje a v přiznání příjmy a šablona sama spočítá, kromě přiznání i přehledy pro OSSZ a VZP. Kdybys potřebovala poradit, písni SZ a nějak to dáme dohromady ![]()
Ahoj holky,
chci se zeptat na daňové přiznání.
Situace se má tak, že jsem na RD a v práci jsem ještě na začátku roku čerpala ŘD a pak tam několikrát byla jako záskok na DPP. (příjem cca 100tis) + Mám ještě jeden projekt, který je na DPP také (cca 20tisíc).
A také menší částku na ŽP (cca 3tisíce).
Dneska jsem to vše hodila na EPO a vyšel mně přeplatek asi 13tisíc. Normálně mám tak max kolem 2tisíc. Je to možné?? Dodám, že mně v práci nedali podepsat růžové prohlášení za rok 2019 a ani ho nemám v tom projektu. JE možné, že tu slevu mám teprve teď a takhle to naskočilo??
Přiznání si normálně dělám sama, tak si myslím, že je snad správně.
Tak pokud si něco odvedla ma daních a neuplatnovala si slevu na poplatníka, tak je to možný.
@JancaS84 píše:
Tak pokud si něco odvedla ma daních a neuplatnovala si slevu na poplatníka, tak je to možný.
Jj. U obou mám daně sražené. V práci 10 tisíc a u toho druhého 2,5.
Já měla také neobvykle velký přeplatek, byla jsem od března na MD a v září mi vyplaceli ještě dovolenou. Kdyby to bylo špatně, tak kdyztak z FÚ zavolají a jsou ochotní (pokud to tam člověk neponese posledního března) ![]()
@Anonymní píše:
Jj. U obou mám daně sražené. V práci 10 tisíc a u toho druhého 2,5.
No tak to ti odpovídá těm cca 13tis.
@Saarka_O Ponesu to příští týden. A kdyžtak zajdu tak, aby mně to paní přímo zkontrolovala. Neponesu to jen na podatelnu. Díky ![]()
Ahoj všichni,
chtěla jsem se zeptat jestli si můžu sama vypočítat DP, přehledy pro ZP a OSSZ? Měla jsem příjem cca 210 000,– budu danit paušálem 60% (měla jsem to jako vedlejší č. a byla jsem na rodičáku podnikala jsem od 02/12. Mám jen dvě potvrzení o ŽP (cca 4.000) a jedno dítě.
Bydlím mimo město a nemám žádnou účetní, tak jsem se chtěla zeptat jestli existují nějaké stránky kde bych si to mohla spočítat a vytisknout? Děkuju moc za pomoc a radu Den.