Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No, asi jsi moc tlačila na pilu, jak se říká. Oni ti muži to mají nastavené trochu jinak. Se mnou se, ještě za mlada, jeden rozešel, potom, co jsem mu v živých barvách vylíčila, jak si zařizuji byt, co všechno si tam chci koupit, a tak. Asi se lekl, že chci " hnízdit' a zrovna s ním. Tak pozor na to ![]()
@Buba mara
Viem spätne si to uvedomujem.
Ale neviem ako ho presvedčiť o tom ze chcem byt s nim to je pre mňa najviac. Že túto tému už máme vyriešenu a uzavretu
@Buba mara píše: Více
Panebože! ![]()
Pomaloučku, polehoučku, hlavně nevyplašit, neříkat frajerovi, čím momentálně žiješ, co plánuješ a jak si svůj život představuješ ve výhledu, protože ho vychovaly srny, mohl by se vylekat prasknutí větvičky a prchnout v dál.
Holky, chcete chodit s normálními chlapy, kterým můžete říkat, co se vám zachce, nebo líčíte sklopec na lišku?🧐 ![]()
@sirikit
Určite je vo vzťahu veľmi dôležité vedieť sa otvorene a úprimne rozprávať o všetkom ako s najlepším priateľom.
Tak sa buduje emocionálne puto, intimita.
Ja som mala Partnera s ktorým som sa mohla o všetkom rozprávať, to nebol nikdy problém
@Elkine píše: Více
No a potom mu po pravdě odpovíš na otázku, co by sis přála, a on ten krásný vztah komplet smete ze stolu.
@Elkine Klidně Tě mohl obejmout a popravdě říct "Lásko nene, já tě strašně miluju, to přece víš, musíš to cítit, ale ten prstýnek je hrozný klišé, já to fakt nemám rád.
Nechceš jako důkaz lásky modrý z nebe nebo něco tak?
"
No a Ty by ses měla možnost rozhodnout, nakolik je ten zásnubák důležitý pro Tebe.
Takhle on byl chudák pod tlakem, tak rozhodl za vás oba.
Chápu, že to bolí, ale vzala bych to, jak to je.
Ruku na srdce, ten zásnubák a v budoucnu svatba pro Tebe důležité jsou, a to, že on Ti tohle přání odmítá splnit, by Tě celé další soužití mrzelo.
Jenom už by ses to bála říct, aby se zase nerozešel.
@sirikit Áno lebo mi povedal ze pre neho svadba nič neznamená a ze nechce o jednej téme diskutovať opakovane dookola ze to nikam nevedie.
Ja som mu ale nepovedala ze ak nebude prsteň, tak to s nim ukončím.
Kvôli tomu by som sa nerozisla, čo aj potvrdzuje ze to pre mňa nie je bytostne dôležité, nevyhnutné pre život.
Ja si myslím ze v nom to vyvolalo vnútorný pocit, tlak ze on „musí“ splniť moje očakávania a vtedy si povedal, že dosť, že on nemusí nič. Že on mi dáva na javo svoju lásku a ze keď mi to je malo asi nie je ten pravý. Ze jemu nik nebude určovať ako ma dávať na javo lásku
Příspěvek upraven 17.11.24 v 16:58
@sirikit píše: Více
Zase aspoň vidí hned na čem je. Jednou by k tomu hovoru o budoucnosti stejně došlo, tak ať neztrácí čas. Třeba měl každý jiné představy. Ale jinak souhlasím, napsala jsi to výstižně.
@smile_xxx Áno asi som si to príliš idealizovala, myslím ten prsteň..
Došlo mi vlastne s týmto rozchodom ze prítomnosť milovanej osoby je to naj. Žiadny prsteň ani iné veci. Čo mám teraz z toho keď láska môjho života tu už nie je. ![]()
Ja by som ho opustila iba keby boli vážne problémy nevera alkohol, násilie a keby sa to nedalo riešiť.
Nie kvôli tomu ze nechce svadbu, prsteň
@Elkine píše: Více
Svatbu a prsten vezmi čert, to je fakt jen symbolika, ale vztah k ní dost napovídá.
Pokud Ty jsi spíš tradicionalistka, a on ten „komplikovaný“, který řeší náznak touhy právě po tom tradičním symbolu rozchodem, by pro mě osobně byl výrazný red light.
Víc mě ale zaujalo to " dohodli jsme se, že děti mít nebudeme."
Znamená to, že Ty opravdu celou duší víš, že děti mít nechceš, a se štěstím sis našla v tomto bodu kompatibilního partnera, nebo se dohodl spíš on, Tys nechtěla tlačit a doufáš že on časem změní názor?
Protože to by mohl být celkem problém, pokud on změní názor v pětačtyřiceti s nějakou jinou, a pro Tebe bude na dítě pozdě.
@sirikit Áno je pravda on nikdy po svadbe netúžil, povedal to na rovinu ze pre neho to nič neznamená ze pre neho je dôležitá harmónia vo vzťahu aby to proste prirodzene klapalo.
A deti nie, to sme sa dohodli obaja ze deti ozaj nie to bolo ca po 1 r co sme boli spolu. To sme sa otvorene o tom bavili a som mu povedala ze je to vidím rovnako
nie každý túži po rodine a deťoch a je to v poriadku.
Zase keby som ozaj silno túžila po deťoch a nevedela si predstaviť ich nemať a on by nie, tak by som ho nechala aj keby som ho ľúbila.
Ale bola som s tým v pohode ze deti nie, túto tému sme mali uzavretú.
Ja ho milujem celým srdcom a aj keď sme boli istý čas od seba, nevedela som si predstaviť nikoho iného po mojom boku
Mala som aj nejakých napadnikov, aj fešáci, šikovný ale ako keby mi tam stále chýbalo to, čo som iba pri nom cítila.
Práveže keď to človek cíti ze to nie je pre neho, radšej nech si nerobí deti.
To je v podstate presne ako so svadbou, keď človek vie ze to nechce radšej nech sa nezeni, nevydáva.
A on už deti mať ani nemôže..
@sirikit píše: Více
Přesně tak, souhlasím. Chlap, který to ukončí po něčem takovém by pro mě asi nebyl.
Ale ona píše, že není svobodný. Takže když si to logicky dosadím, tak pán je ženatý (nebo minimálně má někde jiný vztah), ona jeho milenka a chtěla od něj zásnubní prstýnek. V tomto kontextu už to vyznívá uplně jinak. A chápu, že se vyděsil a zabalil to.
@bigl píše: Více
Já jsem si říkala, že za tím Nie možná patří čárka, což by měnilo celou situaci.
Ale máš pravdu, takhle to vypadá, že je pán vzdor svým proklamacím o zbytečnosti svatby ženatý, a když milenka zatlačila, dal si čelem vzad a odchod. Úplně pochopitelně.