Zvláštní domácí úkol

Napsat příspěvek
Velikost písma:
349
18.4.23 19:14

a ještě jeden nápad od manžela :D

Seřezat a úkol napsat do 5-ti minut! Ať se kluk naučí ocenit práci druhých - kdy naposledy sám něco nazkoušel a přehrál? Nikdy?! Tak ať teda nesoudí děj a podívá se i na to, co dá něco takovýho - cokoli uchystanýho pro jiný lidi - práce. A když bude pyskovat, půjde luxovat a celá rodina mu to pak zkontroluje, jestli je to všem po chuti. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
18.4.23 19:15

@neumisa samozřejmě, já taky. Ale syn se zatím takhle nechová, znám ho dobře. Navíc.. Doma mluvíme pravdu, řekl by, že byl drzý. Myslí si, co chceš, ale takhle to u nás normálně funguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26265
18.4.23 19:17
@atominnka píše:
@neumisa samozřejmě, já taky. Ale syn se zatím takhle nechová, znám ho dobře. Navíc.. Doma mluvíme pravdu, řekl by, že byl drzý. Myslí si, co chceš, ale takhle to u nás normálně funguje.

ach jo… nechci ti nijak narušovat tvůj zen, ale děti se opravdu v kolektivu chovají jinak než v přítomnosti rodičů a opravdu má jen málokteré koule říct doma, že se chovalo jako hňup a je potrestané právem. Ale klidně si ve své představě zůstaň, v pořádku. Napiš učitelce a nech si vysvětlit, proč syn dostal za úkol to, co dostal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
18.4.23 19:20
@atominnka píše:

A to si opravdu myslíš? Všechny děti se chovají v kolektivu jinak, než doma a ujišťuji tě, že normální zdravé dítě na sebe neprozradí nic, co by mu uškodilo a co nemusí. Je tvůj syn normální zdravý kluk, viď? To je hrozně naivní, co jsi napsala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40431
18.4.23 19:20

@atominnka

Jsem pro pravdu, i za cenu pětky.

Škoda, že i v dnešní době jsou některé učitelky divné.

Taky mě překvapuje, že funguje JŮ a Hele, přišlo mi to mimořádně blbé už kdysi… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15560
18.4.23 19:22
@neumisa píše:
ach jo… nechci ti nijak narušovat tvůj zen, ale děti se opravdu v kolektivu chovají jinak než v přítomnosti rodičů a opravdu má jen málokteré koule říct doma, že se chovalo jako hňup a je potrestané právem. Ale klidně si ve své představě zůstaň, v pořádku. Napiš učitelce a nech si vysvětlit, proč syn dostal za úkol to, co dostal.

I kdyby byl drzej … Tak co je tento úkol za stupiditu? :mrgreen:
Učitelka toho asi v hlavě moc nemá. Děcko řekne, že se mu to nelíbilo, ale má napsat 5 věcí co se mu líbilo? :roll:

Být zakladatelkou, tak tam napíšu, že se mi líbil závěr. Že ten byl skvělý. Ta poslední minuta, kdy jsem věděla, že už tahle trapárna skončí.
Třeba by samotné paní učitelce došlo, k jaké věci kluka nutí. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12884
18.4.23 19:23

Učitelka nemá co dítěti říkat že je rozmazlené. Místo úkolu bych pančelce poslala přípis já :cert:
Ale já jsem obecně proti povinným úkolům, a už vůbec ne za trest. Šéf mi v práci taky nedá práci na doma za trest :roll:

Příspěvek upraven 18.04.23 v 19:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
18.4.23 19:25

@hanka.br. Tak samozřejmě. Neboj, já se optam, jen mě že zvědavosti zajímalo, jak by tohle řešili jiní.

@dupejj00 když on by se právě radši učil 😁

@neumisa podle tebe je nevhodné říkat pravdu? Jestli u toho odfrkl, protocil oči. Nevím, nikdy to doma neudělal, ale samozřejmě za tohle ruku do ohně nedám. Ale vzhledem k tomu, jak paní učitelka řeší i sebemenší přestupek u kohokoli(hned píše na whatsapp nebo volá ), tak si myslím, že toto bych věděla dřív, než by došel Domů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12884
18.4.23 19:26
@neumisa píše:
učitelka tam byla, takže to má z první ruky. Drzé odfrknutí, protočení očí, odpověď na půl pusy, případně nějaké hezké slůvko k tomu… jo, to si představit umím. Nezapadá do vzorce, následuje trest.To, že byl pochválen minulý týden, neznamená, že se tento týden choval nevhodně.

No a co že dítě protočí oči??? Nechápu tuhle potřebu kontrolovat obličeje ostatních. Ani nemá povinnost mít příjemný tón, pokud není vysloveně agresivní například. Tak si je protočí, no. Po mně taky někdy programátor v práci koulí očima, když chce klient koninu, mám mu uložit domácí úlohu? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
@neumisa píše:

nazýváš dítě hňupem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3099

Přikláním se k názoru respektovat, že dostal extra úkol, a buď napsat líbila se mi panda protože…, nelíbilo se mi 1) 2) 3) 4) protože… Nebo pak věci přesně toho typu ‚Sedel jsem vedle kamaráda/neučili jsme se atd.‘. Osobně bych na pozici učitele ocenila přístup s odůvodněním, proč se nelíbilo… Zajímalo by mě, jak s tím nakonec naložíte a pak zpětná vazba od učitelky… Třeba si pak zas o něco více začnu vážit toho, jak velkou kliku má můj syn, jak skvělou má učitelku :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
18.4.23 19:27
@DanielaD píše:
nazýváš dítě hňupem?

Kde píše, že dítě je hňup?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26265
18.4.23 19:28
@Šmoulice píše:
I kdyby byl drzej … Tak co je tento úkol za stupiditu? :mrgreen:
Učitelka toho asi v hlavě moc nemá. Děcko řekne, že se mu to nelíbilo, ale má napsat 5 věcí co se mu líbilo? :roll:Být zakladatelkou, tak tam napíšu, že se mi líbil závěr. Že ten byl skvělý. Ta poslední minuta, kdy jsem věděla, že už tahle trapárna skončí.
Třeba by samotné paní učitelce došlo, k jaké věci kluka nutí. :roll:

ne tenhle výstřik reagovat nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32196
18.4.23 19:28

@atominnka nechala bych ho to napsat jak chce…pokud je schopný najít na tom jednu dobrou věc, tak tu jednu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15560
18.4.23 19:29
@neumisa píše:
ne tenhle výstřik reagovat nebudu.

Ani mě to nepřekvapuje. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek