Zvláštní domácí úkol

22614
18.4.23 18:15

Zvláštní domácí úkol

Zdravím..

Řešíme doma takovou zapeklitost.
Syn (3. trida) byl dnes se tridou na představení Ju a Hele. Původně jít nechtěl, nemá je rád a je celkově trochu vyspělejší a takové věci už ho nebaví. Ale učitelka ho přemluvila, že to je uděláme tak, že to baví i dospělé. Tak syn že tedy půjde.
Dneska přišel domů, byl takový přešlý.. Tak jsem se ptala, jak bylo v divadle. Pry dobrý, ale nebavilo ho to, že to bylo pro mrňata. A že se ho paní učitelka ptala, jak se mu to líbilo, on ji řekl, že moc ne, že to na něj bylo „moc dětský“. Načež mu paní učitelka řekla, že je rozmazlený a dostal zvláštní domácí úkol jako jediný že třídy..
Napsat 5 věci, které se mu na tom představení líbily.. Už od dvou tu sklesle chodí a neví, co by napsal. Prý se mu líbila jen nějaká panda, co tam byla, jinak nic.
Jak byste to vyresily? Má to napsat popravdě nebo si něco vymyslet? On nerad mlží a lze a na svůj věk si dost stojí za svým nazorem, takže s nejakym vymýšlení nesouhlasí. Ale na druhou stranu se bojí, že když to napíše popravdě, tak dostane pětku.

Jak byste řešili vy? Jen predesilam, že se rozhodneme sami, jen mě zajímají názory a nápady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5140
18.4.23 18:18

Ja bych ucitelce napsala, ze zadny takovy ukol syn psat nebude, ze ho nebude/nebudu trestat za pravdu, ze se mu to nelibi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628
18.4.23 18:19

Když se mu to nelíbilo, tak ať napíše pravdu.
A klidně bych tam jako rodič dopsala, že mohl lhát a napsat, co chtěla paní učitelka číst, ale že ho učíš pravdomluvnosti.

Dcera v mimočítankové četbě klidně napíše, že knihu nečetla celou. Sice má 2, ale lhát kvůli jedničce nebude :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
18.4.23 18:22
@atominnka píše:
Zdravím..

Syn (3. trida) byl dnes se tridou na představení Ju a Hele. Původně jít nechtěl, nemá je rád a je celkově trochu vyspělejší a takové věci už ho nebaví. Ale učitelka ho přemluvila, že to je uděláme tak, že to baví i dospělé. Tak syn že tedy půjde.
Dneska přišel domů, byl takový přešlý.. Tak jsem se ptala, jak bylo v divadle. Pry dobrý, ale nebavilo ho to, že to bylo pro mrňata. A že se ho paní učitelka ptala, jak se mu to líbilo, on ji řekl, že moc ne, že to na něj bylo „moc dětský“. Načež mu paní učitelka řekla, že je rozmazlený a dostal zvláštní domácí úkol jako jediný že třídy..
Napsat 5 věci, které se mu na tom představení líbily.. Už od dvou tu sklesle chodí a neví, co by napsal. Prý se mu líbila jen nějaká panda, co tam byla, jinak nic.
Jak byste to vyresily? Má to napsat popravdě nebo si něco vymyslet? On nerad mlží a lze a na svůj věk si dost stojí za svým nazorem, takže s nejakym vymýšlení nesouhlasí. Ale na druhou stranu se bojí, že když to napíše popravdě, tak dostane pětku.

Jak byste řešili vy? Jen predesilam, že se rozhodneme sami, jen mě zajímají názory a nápady.

Ještě jsem se s tímhle nesetkala. Ale přijde mi to přehnané. Nevím, jaký je důvod, aby psal, že se mu něco líbí, když se mu to nelíbí. Takže bych mu řekla, ať teda napíše pět faktických důvodů, že se mu představení nelíbilo. Pod úkol bych se podepsala. Případně tam dopsala komentář. Když se mu představení nelíbilo, tak těžko najde, co se mu líbilo. To je takové vydírání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26248
18.4.23 18:26

Ono asi taky záleží na tom, jak to syn učitelce řekl… já respektuji, že se někomu představení nelíbí, ale svůj názor musí projevit slušně. TAkže dostal úkol za to, že se mu to nelíbilo a nebo za nevhodný projev nelibosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1641
18.4.23 18:27

Představení celkově se mi nelíbilo. Pokud bych měl najít pět bodů, které se mi líbily, tak to byla:
Panda
Hláška, kterou řekla Panda
Tradiční kostýmy Jů a Hele
Pohodlné posezení
Předvídatelný konec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
18.4.23 18:29

Napsala bych ucitelce ze tento úkol psát nebude a ze mám výhrady k takovému jednání. Trest za to, ze po pravdě řekl nebavilo mě to

• Citovat
  • Upravit
1243
18.4.23 18:29

Nechala bych jen jeden důvod, pokud jich více opravdu nebylo. Případně se můžete zkusit zaměřit na detaily typu „v divadle bylo příjemně teplo“ nebo „kostým/loutka byla hezka/měla hezkou barvu“

Ale celkově je to dost zvláštní, takže bych úplně klidně odevzdala jen jeden důvod. No co, lhát se nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
18.4.23 18:32

@neumisa v tomhle dám za syna ruku do ohně, chová se slušne, minulý týden i na rodicaku učitelka chvalila, že je to milý, slušný a chytrý kluk.. Prý to bylo za to, že řekl, že se mu to nelíbilo a nebavilo ho to a tudíž ji nedokázal říct 5 věci, které se mu líbily, řekl jen tu jednu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18270
18.4.23 18:33
@atominnka píše:
Zdravím..

napsat pravdu
domácí úkoly se neznámkují
učitelka je pinda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26248
18.4.23 18:35
@atominnka píše:
@neumisa v tomhle dám za syna ruku do ohně, chová se slušne, minulý týden i na rodicaku učitelka chvalila, že je to milý, slušný a chytrý kluk.. Prý to bylo za to, že řekl, že se mu to nelíbilo a nebavilo ho to a tudíž ji nedokázal říct 5 věci, které se mu líbily, řekl jen tu jednu.

hele… takových řečí už jsem od rodičů slyšela mraky. Nebylas tam, nevíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Stará známá

Premyslim, jestli ten zvlastni ukol nebyl za to, jakym stylem ucitelce odpovedel, zda se to nedalo posoudit treba jako drzost. Jinak tezko hledam duvod pro takovy specialni ukol, leda naucit syna hledat pozitiva na zdanlive negativnich vecech :) kazdopadne, chtela bych, aby me dite napsalo pravdu, pokud se mu tam neco libilo, napsat, pokud nenajde 5 veci, v poradku. Mohl by v tom pripade napsat, proc tam tech pet veci nenasel, pripadne co primo se mu nelibilo. Ukol bych podepsala. Vyrizeno.

• Citovat
  • Upravit
18270

@atominnka
jak se to líbilo pančelce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11846
18.4.23 18:38

Mně napadlo, jestli ho učitelka nechce dovést k zamyšlení, jestli se mu na představení přeci jen nelíbilo aspoň něco, takové hledání pozitiv.
Ale každopádně mi to přijde hodně hloupý způsob. Klidně bych ho nechala napsat jen tu jednu věc plus větu: „Nic dalšího se mi na představení nelíbilo“ a podepsala to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18270
18.4.23 18:39
@neumisa píše:
hele… takových řečí už jsem od rodičů slyšela mraky. Nebylas tam, nevíš.

maminka tam určitě nebyla, ale zná své dítě lépe než učitelka

Znuděné dítě nebude odpovídat jásavě jak se mu představení nelíbilo, projevil svůj názor a šup hned má trest.
Jak nezapadá do vzorce, tak následuje trest?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí