Zvláštní domácí úkol

Napsat příspěvek
Velikost písma:
74217
18.4.23 21:21
@hanka.br. píše:
Tak to je hustý :lol: A tohle rodiče nechává v klidu? To se divím.

Kupodivu jo. Nikdo to neřeší a já sama nechci dělat zle. Ona mu třeba dala i 2 za plavání. Přitom byl v prvním družstvu, vůbec nechyběl a od plavčíka měl všechny hodnocení 1 nebo 1*. Na to měla své podivné měřítko hodnocení. Ale to jsem tehdy řešila hlasitě. Protože za syna dám ruku do ohně, že plavat umí velice dobře. Na závody za školu se jim hodí ve sportu. Ale dostane 2 za plavání, když ví, že je to sportovně založené dítě. Až se ho zastala každá prvostupňařka, že takhle to nemůže známkovat, tak synovi i ostatním tu známku změnila na 1. To jsem nevydržela. Aj jsem ho chtěla dát pryč. Jak jsem byla vzteklá. Jinak to nechápu. Až letos má takový přísný způsob hodnocení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30419
18.4.23 21:25
@Kelsey píše:
Kupodivu jo. Nikdo to neřeší a já sama nechci dělat zle. Ona mu třeba dala i 2 za plavání. Přitom byl v prvním družstvu, vůbec nechyběl a od plavčíka měl všechny hodnocení 1 nebo 1*. Na to měla své podivné měřítko hodnocení. Ale to jsem tehdy řešila hlasitě. Protože za syna dám ruku do ohně, že plavat umí velice dobře. Na závody za školu se jim hodí ve sportu. Ale dostane 2 za plavání, když ví, že je to sportovně založené dítě. Až se ho zastala každá prvostupňařka, že takhle to nemůže známkovat, tak synovi i ostatním tu známku změnila na 1. To jsem nevydržela. Aj jsem ho chtěla dát pryč. Jak jsem byla vzteklá. Jinak to nechápu. Až letos má takový přísný způsob hodnocení.

To je fakt zvláštní. Na rovinu se přiznám, že tohle si přečíst někde v diskuzi, biju se jako lev za to, že to není možný. Ale tobě věřím. No musím nerada přiznat, že kopat za tým je někdy hodně těžký.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
18.4.23 21:30

@atominnka Řekla bych dítěti, jestli opravdu neshledal na tom představení nic pozitivního (i kdyby to mělo být jen to, že se ten den třeba neučili).
Pokud neshledal, nechala bych ho napsat jeho názor. A ujistila ho, že i kdyby dostal pětku, tak se nic neděje.
A zřejmě bych si velmi rychle došla přátelsky s paní učitelkou pohovořit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
18.4.23 21:39
@hanka.br. píše:
To je fakt zvláštní. Na rovinu se přiznám, že tohle si přečíst někde v diskuzi, biju se jako lev za to, že to není možný. Ale tobě věřím. No musím nerada přiznat, že kopat za tým je někdy hodně těžký.

Opravdu to bude chtít výměnu třídní. Už to není dobré. Tam vidím jediné řešení. Nemusím se ani dívat do e-žákovské. Protože výchovy jsou předem jasné. Jestli je to třeba ponorka na tuhle skupinu? :nevim: Mi nevadí, když dostane známku, kterou si zaslouží. Něco neumí, ať dostane, co si zaslouží. Ale co nemám ráda, tak je tohle kolektivní známkování a dvojí metr, nespravedlnost. Třeba prostřední má přísnou učitelku. Ona vyžaduje. To je naprosto v pořádku. Ale je spravedlivá. Tu snad kluka třída na dva roky převezme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
344
18.4.23 21:50

Kdyz pominu zvláštnost, ze ten úkol dostal jen jeden žák, může to klidně napsat popravdě. Líbí/ nelíbí není většinou černobílé, je to nějaká škála od 0 do 100%. Sepište třeba 10 věcí, které si vybaví. Každou ohodnoťte na stupnici 1 až 5. Pak vyberte top 5 věcí, to budou ty, co se mu líbily nejvíce, i kdyby mely hodnoceni jen 20%. Dopište procentuální hodnocení, a je to. A navíc se seznámí se základy hodnocení používaného pro průzkumy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1519
19.4.23 09:19

Zakladatelko, jak jste to vyresili? A jaka byla reakce ucitelky? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
19.4.23 11:16

Nakráčela bych rovnou do ředitelny. Učitelka ti k tomu nic neřekne beztak. Taková ženská nepatří do školy mezi děti. Byl by větší rpoblém, požadovala bych změnu třídy, nebo rovnou na jinou školu. To není normální :pocitac: Hodně štěstí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18306
19.4.23 14:06
@Nininka17 píše:
Nakráčela bych rovnou do ředitelny. Učitelka ti k tomu nic neřekne beztak. Taková ženská nepatří do školy mezi děti. Byl by větší rpoblém, požadovala bych změnu třídy, nebo rovnou na jinou školu. To není normální :pocitac: Hodně štěstí

kde máš záruku, že na jiné škole to bude lepší?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
19.4.23 14:21

@DanielaD No, na jednu stranu máte pravdu, nikdo vám nemůže zaručit, že na jiné škole nebudou špatní učitelé, ALE- zase uznejte, že tohle se jen tak nevidí..Za svůj život jsem ještě nikdy neslyšela o učitelce, která by rozdávala tak nesmyslné a ponižující úkoly dětem kvůli tomu, že se jim nelíbilo představení.. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18306
19.4.23 14:23
@Nininka17 píše:
@DanielaD No, na jednu stranu máte pravdu, nikdo vám nemůže zaručit, že na jiné škole nebudou špatní učitelé, ALE- zase uznejte, že tohle se jen tak nevidí..Za svůj život jsem ještě nikdy neslyšela o učitelce, která by rozdávala tak nesmyslné a ponižující úkoly dětem kvůli tomu, že se jim nelíbilo představení.. :zed:

tykej mě

ano, já s tebou souhlasím, píšu tady o tom pořád dokola

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
19.4.23 18:27

Takže.. Učitelce budu volat zítra, dnes jsme měli kolečko po vyšetřeních a ve škole nebyl.
Ukol jsme napsali tak, jak bylo od začátku v plánu. Napsal, co se mu líbilo (jak tančila panda) a pár věcí, proč se mu představení nelíbilo. Podepsala jsem mu to.
Tak uvidíme ještě zítra. Co se dozvím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25132
19.4.23 19:16
@topazio píše:
Páté třídy? Na čem u vás ve škole frčí? :zed:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Že nešli rovnou na Teletubbies viď?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
22.4.23 08:34

Takže.. Jak to dopadlo..
Napsali jsme úkol o pár větách, první dvě byly o tom, co se mu líbilo a proč. Další byly zdůvodnění toho, proč se mu představení nelíbilo.
Učitelka to vzala v pohodě.
Prý ho tím úkolem chtěla jen „donutit“ se zamyslet nad představením a hned to neodsuzovat.
Jo a.. Drzý prý nebyl, ani prý neproběhla nějaká nevhodná gestikulace, jak se mi tu už nevím kdo, snažil namluvit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2335
22.4.23 13:07

Školní představení jsou kapitola sama pro sebe. My jsme třeba na konci školního roku chodili do kina celá škola - 1. až 9. třída, takže museli vybrat film, který byl vhodný od prvňáků po deváťáky. Viděli jsme Dr. Doolitle, 101 dalmatinů, Alf. Nejvíc mě ze školních představení zaujal český film Kruh. To je film o desetileté gymnastce, která po úrazu skončí na vozíku.
A můj bratr šel v 8. třídě na představení Jupijáda - byla to propagace nápoje Jupík, a představení mělo nabádat k tomu, že nemáme být rasističtí a xenofobní. Zpívali tam píseň, že všichni máme barevnou kůži. Musel na to jít první i druhý stupeň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15586
22.4.23 14:29
@atominnka píše:
Takže.. Jak to dopadlo..
Napsali jsme úkol o pár větách, první dvě byly o tom, co se mu líbilo a proč. Další byly zdůvodnění toho, proč se mu představení nelíbilo.
Učitelka to vzala v pohodě.
Prý ho tím úkolem chtěla jen „donutit“ se zamyslet nad představením a hned to neodsuzovat.
Jo a.. Drzý prý nebyl, ani prý neproběhla nějaká nevhodná gestikulace, jak se mi tu už nevím kdo, snažil namluvit.

Když nebyl drzý, ani neproběhlo nic nevhodného, tak bych paní učitelku asi poslala do p… někam. :roll:
Tím spíš absolutně nechápu proč mu dávala takový úkol. A zamyslet se nad představením pro tak velké děti, by se měla především pančelka …. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí