Redakce si pro vás připravila několik nápadů na lahodné pokrmy z toustís, které můžete znát také pod názvem „english muffin“. Na snídaňové bulky tak už nemusíte chodit do fast foodu, ale snadno si je připravíte i doma.

„Toustís jsou prima na snídani, svačinu do školy nebo i rychlou večeři. Mám ráda, když jsou uvnitř hezky opečené na pánvi. Vnitřek plním zeleninou, kvalitní šunkou, sýrem a pomazánkami.“
Tentokrát Iva vytvořila rychlou svačinu z tmavých toustís na celodenní výlet. Podle jejích slov byly tak neodolatelné, že je rozbalili a snědli ještě ve vlaku.

„Pečivo moc nejím, ale když už si ho dám, tak se ho snažím doplnit kvalitní bílkovinou a samozřejmě také zeleninou. Toustís jsou úžasně variabilní a rozpečené chutnají skvěle.“
Diana se zaměřila na zdravější verzi toustís – nejdřív si opekla vnitřek pečiva, na něj položila tenký plátek královského uzeného sýra, který se jemně roztekl, a přidala několik kousků kvalitní šunky. Celé to doplnila nakrájenou vařenou brokolicí s kečupem se stévií.

„My prostě máme nejraději klasiku: volské oko, šunku, na troše másla dozlatova osmaženou cibuli a cheddar. Takhle toustís chutnají i naší pětileté dcerce, které pro jistotu víc upravuji vajíčko.“
Samotné bulky stačí rozkrojit a dát na chvilku na pánvičku, jsou pak příjemně prohřáté a lehce křupavé.

„Už delší čas jsem příteli slibovala kuřecí stripsy, ale nechtělo se mi je dělat jen s bramborovou kaší. Oba milujeme burgery, tak jsem se rozhodla připravit něco na ten způsob.“
Lucka partnerovi udělala variaci na hamburger s plátky ze smažených stripsů. Do světlých bulek dala kromě masa i čínské zelí, kousek plísňového sýra a bylinkovou omáčku. V tmavém se opět objevilo čínské zelí a stripsy, tentokrát ovšem doplněné o strouhanou mrkev, plátek eidamu a barbecue omáčku. Toustís samozřejmě také opekla dokřupava z obou stran na nepřilnavé pánvi.

„Já na smažené stripsy moc nejsem, mám raději zdravější a dietnější varianty. Ochutnala jsem jak světlé, tak tmavé toustís, do kterých si ráda dělám grilovanou zeleninu. Světlé se ale dají připravit i na sladko – zapečené s banánem a čokoládou (nebo lískooříškovou pomazánkou). Lahůdka.“
Lucka pro sebe zvolila kombinaci kyselé okurky, kečupu, jemně okořeněného kuřecího plátku a světlého toustís. Opekla je jen z vnitřní strany, aby pečivo nebylo rozmočené, a přitom bylo krásně měkké.