Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Kassandra18 Určitě, ještě 1. a 8.9. jsem byla na kontrole, jestli vůbec ovuluju a dr. tam nic neviděla. Proto byly ty dvě čárky dost překvápko ![]()
@hospodki Moje cykly byly v rozmezí 50-80 dnů, takže rozhodně neodpovídám tt podle data klasického data MS. Ale zase jsem to s dr. docela často řešila, tak by ji mohlo dojít, že to asi bude mladší než by mělo být tabulkově.
@Eleonor7 já jsem v roce 2017 vysadila po 3 letech antikoncepci, do roku 2019 jsem byla bez menstruace. Doktorka to neřešila, prej se mam vyčistit a děti zatim nechci, tak mam bejt v klidu, ale připravit se na možnost, že může bejt problém otěhotnět. Nakonec se to sem tam ukázalo, ale běžně se stávalo, že jsem to dostala jednou za 3 měsíce. V únoru 2021 jsem to začala řešit změnou doktorky. Než jsme se k něčemu dostaly, tak jsem to 5× dostala, jednou zkusila nechráněný sex 14 dní po poslední MS a týden zpět mi vyšel pozitivní test
tak snad bude vše v pořádku, stresů s nespolupracující dělohou a MS jsem si užila dost už.
Každopádně i s nepravidelným a rozhozeným cyklem to jde ![]()
Holky mám trochu blbý dotaz jak to máte se sexem?
Jelikož jsem těhotná po ivf tak čekám na kontrolu až se teda potvrdí zda je vše v pořádku nicméně chuť by byla, že jo
Půst máme už od transferu který byl 13.9 a doktorka říkala, že minimálně 10 dnů po že žádná sexuální aktivita.
Ale teď už by se nemuselo nic stát když budeme opratrní ![]()
@Misagom my jsme s chlapem domluvení, že to teď necháme být. Za prvé mám strach, minule jsem v začátcích po sexu špinila a pak byl zbytečně nervózní, jestli se něco nestalo a za druhé už mám týden bolesti břicha a s tím se na to fakt necítím
.
@Puggie mě právě nic není kromě bolesti prsou až si někdy říkám zda je vše ok, ale za chvíli uvidím na uz snad jak si tam mimco plave krásně
ale zřejmě je to lepší počkat. Manžel na suchu není tak to taky přežije
![]()
@Misagom pokud se cítíš dobře a máš chuť, tak do toho klidně jdi
. Já se cítím přesně naopak, takže momentálně ne
.
@Misagom já ani chuť teď nemam jak mi pořád pobolívá podbřisek. Ale dneska k tomu došlo a podbřišek mi přestal bolet na pár hodin, tak snad je všechno ok
Každopádně jsme opatrní ![]()
@Misagom v prvním jsem neresila jen jsme to ze začátku omezili jak mi nebylo dobre. Teď chuť není, ale už jsem dva tydn na dovolené bez chlapa, takže mám vyřešeno ![]()
@Majinec me přestal nonstop bolet nějaký koncem 5tt a teď v šestým jen občas trochu.
@Puggie @Majinec @hospodki díky holky za zkušenosti
je to moje první mimčo tak nechci aby se to podcenilo ![]()
Ja ted na sex vubec myslenky nemam, jak mi je spatne
a partner, kdyz me vidi, tak asi nema chut ani on
ale myslela jsem na to od zacatku, jak se sexem (bala jsem se), meli jsme sex den predtim, co jsem si delala prvni TT a bylo to bez problemu…
jinak asi tyden mam nevolnosti od rana, cele dopoledne, ted se to malinko zlepsuje a pak podvecer a vecer to zas zacne (ne tak jak rano), aspon kdyby to vydrzelo takhle, ale je to mazec, vypadam jak vyblitek ![]()
My sexujeme úplně normálně, užíváme si to. Jsem sice pořád unavená, ale jak se jedná o sex tak oziju 😃 💪🏻
Ahoj holky, co nějaké speciální chutě, máte?
Já mám pořád chutt na sýr, přitom za normálních okolností jim sýr úplně minimálně
.
V prvním těhotenství jsem byla v začátku zrovna na dovolené v Řecku a to jsem zas jedla rajčata a okurky se sušenkama, postupně rajčata s koprem a nakonec jsem si dávala kopr na všechno
.
@hospodki tak to jsou dobré vyhlídky.. snad to budu mít podobně
zbýval by mi týden bolesti ![]()
@Puggie já teď nemám moc chuť na nic a cokoliv uvařím a ochutnam, tak mi to nechutná a chce se mi brečet. Jinak v prvním tehu jsem pořád jedla tvarohy, celkově sladký a v druhým tehu jsem byla spíš na kyselý a maso. Tak uvidíme co mi zachutna teď ![]()