Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@berunecka6 Ahoj, šesté těhotenství a pokaždé donošené miminko?
Gratuluji, miluju a obdivuju velké rodiny ![]()
@chs.jasmin Ano,pokazde donosene. Ja sem chtela vzdycky hodne deti. Jestli tohle tehu dobre dopadne, a ja verim ze jo, tak jich budeme mit sest…teda pokud to nebudou dvojcata 🤣 manzel se toho desi. K dr.jdu az 25.10. to se asi manzel zblazni 😀
Ahoj holky chci se zeptat na názor. Jsem těhotná po ivf což neberu jakože je jiné těhotenství nicméně moje staniční ( pracuji na onkologické ambulanci) chce abych šla na neschopenku abych prý nic nepodcenila
ale přece mě na ni nemůže nutit ne? Řešila se dovolená o Vánocích všech se zeptala a mě řekla, že se mnou nepočítá
Jdu teprve na kontrolu ve středu příští týden takže vůbec nevím co ještě nás čeká a zda bude vše v pořádku. Ale i kvůli financím a tím, že zatím je mi dobře tak nechci zůstat doma
Jako pracuji s doktorkou která je hodně náladová a ne vždy je to v pohodě, ale už jsem na ni skoro 6 let zvyklá takže znám její chování a nepřijde mi že jsem nějak víc ve stresu
Covid taky můžu chytit třeba od manžela který chodí do práce
Tak nevím zda se mě nechce už jen rychleji zbavit máme tu totiž novou sestru která půjde do ambulance po mě. Jako je to od ní hezké to neříkám, že ne
ale prostě přece se musím rozhodnout já ![]()
Ahojky devcata rada bych se k vam pridala vcera jsem si teprve delala test tak doktor nas zatim ceka o mimi se snime dlouho budou to na vanoce 3roky co jsem o to přišla a teprve ted se nam to opet povedlo tak snad bude vse v poradku a dockame se mimi omlouvam se ze zatim anonymně jeste to nikdo nevi
ale hura //
![]()
@Misagom pokud jsi ty ok tak bych na neschopenku nesla. Kdyz ma problem, at te necha doma za plny plat. Za me je snad onkologicke to nejlepsi z pohledu chyceni kovidu. Ti nemocni uz se tak musi strasne moc chranit kvuli podkopane imunite pandemie nepandemie, takze mas mensi riziko i na rymicku nez kdokoliv z nas. Vanoce bych ji taky nahlasila jak ja potrebuji a pokud chces jit, tak te do dovolene nutit nemuze. bohuzel to opravdu vypada, ze chce misto pro tu novou
@Misagom já bych řekla, že tohle je tvoje rozhodnutí a ne její
já bych na neschopenku teď nešla, neni potřeba a spoléham na to, že vydělávam teď tolik kolik vydělávam. Až budu pobírat RP, tak fakt nevim co ze sebou budu dělat. Nejsem zvyklá být finančně závislá na někom jiném než na sobě už 10 let a je mi velmi nepříjemná i ta představa, že to budu muset s přítelem řešit ![]()
@hospodki Právě jsem jí říkala, že na neschopenku chci jen pokud bude doktor to chtít
ale jinak právě příjdu o peníze a to ji moc nedochází
uvidím co mi ve středu 20 řekne doktorka z ivf centra a uvidím. Přesně pokud mě tam nechce tak ať to zařídí jinak. Přesně všichni jsou tu očkovaní, snaží se být zdraví a vyhýbat se nemocným a máme pořád respirátor takže se toho nebojím a doma jako ano těším se až si odpočinu, ale není potřeba jít hned. ![]()
Pokud nemáš tu práci fyzicky náročnou, tak bych nešla, bude-li vše v pořádku.
Doma budeš rok, dva tři.. finance se hodí. Sama mám v plánu, bude-li to možné, pracovat co nejdéle. Samozřejmě pokud by nastaly jakékoli komplikace, půjdu obratem na neschopenku, ale dokud to nebude požadovat lékař z odůvodněných důvodů, z práce se nehnu. Miminko je drahé, s náklady počítáme, ale nechci vše nechat na partnerovi. A navíc bych se doma na neschopence zbláznila.
Takhle člověk přijde i na jiné myšlenky..
@Majinec a Anonymní - díky holky mám stejný názor a přece těhotenství po ivf neznamená, že budu mít nějaké komplikace nebo tak
dokud to půjde a nebude to potřeba tak budu chodit do práce. Pokud chce může do ambulance jít ta nová sestra a já budu pomáhat na kartotéce nebo ať mi dá něco jiného dělat
![]()
@Misagom Ja teda planuju poprosit doktora pak v breznu, ze bych sla na mesic na neshopenku a uzila si trochu klidu, ale zas mam male dite, tak si chci kluka uzit nez prijde dalsi.
@hospodki To chápu jako ke konci třeba bych šla taky, ale ne hned na začátku protože
dalších 7 měsíců doma nepřežiju ![]()
@Misagom hlavne ti to v praci taky lepe utece nez furt premyslet co a jak a resit kazde pichnuti. Ja mam dneska prvni kontrolu a jen doufam, ze bude vse ok. mam za sebou loni par potratu, takze nervozita celkem je
@Misagom diky, ted uz to musi vyjit, uz bych nemela silu na dalsi pokus. POsledni revize me vyradila psychicky ze snazeni skoro na rok
@berunecka6 tyyy jo. 5 deti, to musite mit veselo
kolik jim je?
Manzel se taky desi dvojcat. Ja se to dozvim tak za mesic az ![]()