Poradna duly
Jana Čurdová
munkina píše:
novalgi Tak to jo…
ale je to pohoda začínaj prej cvičit ve 12tt
Scharlota píše:
Petite chtěla jsem ti napsat, že jsi to napsala hezky o tom dětským oblečení… jsem ráda, že s tebou hodně souhlasím (jako se zkušenou matkou) Hodně o tom přemýšlím co bude třeba a co je zbytečný… takže ty overaly a dupačky to nebrat… jen ty polodupačky… přijde mi to pohodlnější na obě strany… ty overaly možná jen na spaní… a pak bych se tě zeptala jako zkušené matky… značka KaY nejsou to taky ťamíci???
Polodupačky..teď jsem nějak zabržděná, nevím co je tím myšleno
![]()
Overaly jsme měli, ale nebylo jich moc, využila jsem jich fakt jen pár. Ale když malá začala obcházet nábytek, stoupat si a chodit, tak už jsem je dávala, navíc malá je březnová, takže to bylo v zimě. Přes léto jsem na spaní dávala jenom bodyno, protože byl hic. A to u našich květnových miminek asi bude..
KaY nevím, jestli je ťaman, ale u nás to ťamani prodávají. Je možné, že je to taky Polsko. Naši ťamíci teda mají KaY a Frog.
Po vánocích přivezu od našich krabici s hadýrkama a klidně vám to můžu spočítat na kusy, kolik jsem toho potřebovala ![]()
polodupačky myslíš tim jen jako tepláčky,ale i se těma ponožtičkama prostě dolní polovina dupaček
![]()
Dobré ráno a krásný den.
Včerejšek jsme přežili a teď vzhůru do nového dne ![]()
Petite tak to mám zas trošku jasněji… ty jo ale v tom případě se nedá u nás ve Znojmě nakoupit vůbec nic… Kay se prodává v normální obchodě
tak to bude asi to polsko a mají to na netu vedle značky Gmini a to taky prodávají ve všech obchůdkách pro miminka… hmmm tak mám zas o čem přemýšlet ![]()
A ty polodupačky… to je přesnš ono bez toho vršku
jen tepláčky s ťapkama. ségra s nima byla moc spokojená, tak ty si nakoupím ![]()
Jinak dnes oběd u našich a večer oslava narozenin tchána
tak to se zas nadlábnu ![]()
ahoj holky, nerozumím tomu proč jste overaly skoro vůbec nepotřebovali?já jsem si právě říkala že bych si jich nakoupila celkem dost - na spaní na doma…
holky co jste tedy svým dítkám oblékali? samozřejmě na léto nakoupit hodně bodýček… ale dál fakt netuším
![]()
Já jsem overaly využila dost, dávala jsem je na noc po koupání a někdy jsem je použila i přes den, když už nic jiného nebylo…je fakt, že my v bytě nemáme v noci teplo ani v letě, takže asi proto…
No malá se narodila na konci března, tak pár týdnů, když ještě nebylo teplo, jsem ty overaly dávala. Jenže pak začalo být teplo a jí v tom bylo horko, hrozně se potila. Takže nastoupily jenom ty bodyna + tenký spací pytel, později už jen bodyna a lehoučkou deku, v létě ani tu ne. Ale určitě si na to přijdete samy. Stejně nebudete kupovat všechno na kila, ale koupíte od všeho pár kusů a dokupovat budete už jenom podle zkušenosti a potřeby. S tím miminkem stejně to nakupování baví víc než když je ještě v bříšku
A navíc je to hrozně individuální, někdo třeba dává novorozeňatům sukýnky, já je nedávala vůbec, nevyhovovaly nám ![]()
no holky abych pravdu řekla tak já mám největší strach z toho že nebudu vědět jak to mimčo oblékat a do čeho jako co na den co na noc co na doma co je pohodlný co ne
jako mám hruza pak aby mu nebylo venku zima a ani zas vedro jako toho se děsím že jsem jantar
![]()
Dobre rano
Chvili jsme vas necetla a tady se strhla takova pekna diskuse o nakupovani obleceni ![]()
Novalgi
Taky nevim, co se detem oblika
A na tehu cviceni a podobny „matersky pripravky“ nemam cas, takze mam trochu strach
Asi si koupim nejakou knizku - nemate tip na nejaky dobry navod na dite? ![]()
A jinak vsem krasne rano, tady v Beroune je silena mlha, mraz a mrholi led ci co to je.
novalgi píše:
no holky abych pravdu řekla tak já mám největší strach z toho že nebudu vědět jak to mimčo oblékat a do čeho jako co na den co na noc co na doma co je pohodlný co ne
jako mám hruza pak aby mu nebylo venku zima a ani zas vedro jako toho se děsím že jsem jantar![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Tak z toho mám taky obavu, ale větší strach mám z toho, že nerozpoznám co malýmu chybí, až bude brečet. Teprve pak si budu připadat fakt neschopná ![]()
Já plánuju předporodní kurz - 15týdenní.
Mám 2 super kámošky zasloužilý matky, každá 3 děti včetně dvojčat, tak se mám koho ptát. A taky je tu e-mimino, tak se to snad nějak zvládne. ![]()
ahoj holky, taky nevím co nakupovat…ale mám pár kámošek - zasloužilejch matek tak si asi nechám radit od nich…nevím jestli si nemám koupit nějakou knížku o mateřství
ale tak nějak doufám že to všechno půjde samo přirozeně…
jak psala scharlota koupit pár kousků od každýho a je to…asi je zbytečný mít 20 dupaček, 20 overalů, 20 polodupaček a nevím čeho všeho ještě…
akorát nevím kdy začít nakupovat…nejspíš začnu těsně před Vánocemi…