Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@MartinaCV píše:
@kat kat Když jsem se potom víc informovala, dozvídala se vlastně totéž, že sice Iscare a Gennet mají stejného majitele, ale že Iscare je jen takové obyč. centrum, moc toho nenabídnou, nedokáží embrya ani sledovat bez jejich vyndavání atd. atd. Že se to tam zhoršilo.
to je podle mě pomluva, protože já jsem u posledního IVF měla kontinuální monitoring embryí ![]()
Ahoj koceny, hlasim se po opu, odebrano 11 vajicek a v patek si mam volat, kolik se oplodnilo. Jinak opu zazitek nic moc, ale maji uzasnou embryolozku a ta mi udelala velkou radost po ceste domu. Pouzivame mrazene muzovy spermie a meli jsme jen dve pejetky. No a embryolozka volala, ze i po rozmrazeni super pohyblivost, jestli chceme rekryokonzervovat. Tak mi spadl kamen ze srdce, ze je malo spermousu ![]()
@JanduleD Super
a jak ti je?
DOporučuju opravdu ten první den se šetřit ![]()
@JanduleD také moc gratuluji
11 vajíček a mrštné spermie i po rozmrazení - to je sen ![]()
@kat kat ahoj kočko, si se posunula z jara na diskuzi léto… já už se posouvám od Vánoc
a zřejmě do dalších vánoc ![]()
Tak jsem dnes byla na kontrolním ultrazvuku, kdy jsme měli domluvit kdy ket, další týden pondělí až středa. A světe div se, opět mi od minulého ultrazvuku (pátek) když sliznice bylka na 7mm klesla i přes estrofem na 6,7mm Takže opět pěkná sprcha. Takže MUDr mě chce vidět v pátek, navýšil estroem na 2-2-2 (už te mi z něho nebylo veselo) a pak uvidíme. Bud ket bude a nebo hysteroskopie, jestli není nějaká bota s endometriem (chornická endometritis apod) Je dost možné, že v předchozím CAR mi sliznice opakovaně takhle klesala, ale jelikož mi těsně dny pře Et a KET už ultrazvuk nedělali, bylo vše v niveč, Čas, peníze a stres ![]()
Jsem dnes zase v takové rozpoložení, že jsem ráda, že manžel bude do večera v práci.
Tak mě kočko, zřejmě opět předběhneš ![]()
@JanduleD nu výborně ![]()
@Vena123 ženo, ty jsi ještě větší tragédka než já
ale já ti věřím, že to tenhle měsíc dáš, jasný???
A ty pokusy předtím určitě nebyly vniveč, neboj, oni vidí endometrium i při zavádění embrya, kdyby bylo nějak tragicky nízké, tak by nezaváděli (aspoň doufám ve slušnost CARů, že by to neudělali)… Kolik musíš mít aby ti udělali ten proklatý KET? 8mm? Hlavně teda doufám, že tě moc nevyděsili s tou endometriozou
to by sis fakt nezasloužila
Moc ti držím palečky, úplně nejvíc!!! ![]()
@MartinaCV píše:
@kat kat nám je vyndavali - v květnu.. několikrát
No samozřejmě, že ten primoVision )kontinuální monitoring bez vytahování embryí) si člověk musí zaplatit. Pokud ne, tak se embrya vytahují (cca obden), aby se vidělo, jak se vyvíjejí. Ale že by byl kontinuální monitoring v nějakém centru zadarmo a že by se embrya vůbec nevytahovala a byl to standard, to jsem tedy neslyšela…v Gennetu se za to také platí, pokud vím… ![]()
@kat kat píše:@martinaCV ano, teď se dívám na ceník Gennetu. nemají PrimoVision, ale EmbryoScope (stejný princip), platí se přes 8.000. Pokud si jej nezaplatíte, tak počítej, že vám ta embrya také budou vytahovat…
No samozřejmě, že ten primoVision )kontinuální monitoring bez vytahování embryí) si člověk musí zaplatit. Pokud ne, tak se embrya vytahují (cca obden), aby se vidělo, jak se vyvíjejí. Ale že by byl kontinuální monitoring v nějakém centru zadarmo a že by se embrya vůbec nevytahovala a byl to standard, to jsem tedy neslyšela…v Gennetu se za to také platí, pokud vím…
@kat kat no řeknu Ti, že si připadám jako tragédka. Bez vejcovodů a ještě ted zjistim, že mám k h… dělohu? Tak to je nářez. Víš, kdyby endometrium nerostlo, tak je někde problém a asi to nahoní hormony, ale mě celkem naroste (s hormony nebo bez nich), ale pak se ztrácí, bez krvácení… prostě zmizí. No MUDr se na to dnes netvářil..
Doufám, že to bude v pátek jinak, ale upřímně už optimismus opustil odešel anečekám nic dobrého. K vzteku ![]()
jak Ty jsi ted na tom, čekáš na stimulaci vaječníků vid??
Děvčata, tak jsem zpátky z ET. Hned při příchodu mě čekala sprcha, že přežilo jen jedno vajíčko - blastocysta. A to jsem doufala, že zamrazíme. Nevadí, teď se modlím, aby se ten jeden bojovníček chytil. ![]()
@JanduleD Držím palce, ať se krásně dělí. ![]()
@Vena123 To mě mrzí, je fajn, že tě hlídají a zvýšili ti léky. V pátek chci dobré zprávy od obou. ![]()
@Vena123 jestli ti tvoji doktoři by si spíš neměli poštelovat ty svoje přístroje a zkontrolovat, jestli mají správný počet dioptrií…? O ztrácejícím se endometriu jsem nikdy neslyšela ani nečetla… ty prostě musíš mít vždycky něco extra
držím všechny palce, co mám, ať se najde a už se neztrácí…mrcha jedna výstelkovitá nevychovaná ![]()
jj, čekám na stimulku, a jsem docela nervní
co když zas bude málo vajec? ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.